Forum » Strojna oprema » Trdi disk
Trdi disk
Fr33man ::
Nism še nek velik poznavalec računalništva (nekoč že), in sm se mjčkn zgubu pri tehle oznakah, ki jih uporabljajo. Rad bi če mi kdo en mal razjasn pojme sata, pata, ata, sata2 pa še glede priključevanja diska na matično ploščo, namreč ne vem točn kak disk je pol v redu, če ma matična priključke, recimo sata2, sata 300,... Hvala
- polepsal: RC14 ()
roli ::
Zgoraj ATA/PATA/IDE
Spodaj SATA/SATA2
SATA2 diske lahko priklopiš na matično z SATA ali SATA2 priključki.
ATA/PATA/IDE so pa vse enkai kabli.To sto tisti veliki ploščati kabli.
Torej,če ima matična plošča SATA2 priključek lahko nanjo vklopiš SATA in SATA 2 disk.Vsaka matična plošča pa ima en IDE priključek.Ta je zaseden z CD pogonom vendar pa lahko na ta kabel priklopiš še en IDE disk.Plošče,ki pa nimajo SATA konektorjev pa imajo več IDE priključkov.
http://www.r00li.com
Fr33man ::
ATA, PATA, IDE? A to so 3 različna imena za isto stvar? V čem pa je potem razlika med SATA in SATA2? hitrost prenosa?
roli ::
Ja to so tri imena za isto stvar.
Razlima med SATA in SATA2 pa je samo v hitrostih.
Razlima med SATA in SATA2 pa je samo v hitrostih.
http://www.r00li.com
Mr.Ecko ::
sata1 /2 je samo teoretična razlika v hitrosti. 150/300 .Dejansko bi bilo dovolj100.
Tukaj maš več napisano.
Tukaj maš več napisano.
cajac ::
imam sledeči problem:
disk na katerem sem instaliral windowse na enmu računalniku na katerem ga lepo zazna, ko ga priklopim na drugi računalnik ga sicer zazna vendar ne pride v windows in napiše A DISC READ ERROR OCCURED.
Hvala vnaprej!
disk na katerem sem instaliral windowse na enmu računalniku na katerem ga lepo zazna, ko ga priklopim na drugi računalnik ga sicer zazna vendar ne pride v windows in napiše A DISC READ ERROR OCCURED.
Hvala vnaprej!
I aM tHe OwNaGe, BiTcHeZ
MitkoVIP ::
@cajac
am ponavad pride do teg ker imas verjetno na drugi mašini drugačno konfiguracijo strojne opreme in se pac zadeva ne zbuta.
LP
am ponavad pride do teg ker imas verjetno na drugi mašini drugačno konfiguracijo strojne opreme in se pac zadeva ne zbuta.
LP
seminal ::
Ni to.Tudi meni se je to dogajalo pred nekaj dnemi, pa sem lahko disk samo dal v omaro in šel po novega.....
Bom pa naredil še sedaj na tem disku še Low level format.A lahko imam ko dela LLF še zraven priklopljen en disk na Sata vodilu in oni defektni na ATA. Diska sta različne firme tako da ne bo problem
Bom pa naredil še sedaj na tem disku še Low level format.A lahko imam ko dela LLF še zraven priklopljen en disk na Sata vodilu in oni defektni na ATA. Diska sta različne firme tako da ne bo problem
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi disk SATA, SATA2Oddelek: Pomoč in nasveti | 9795 (4108) | SuperVeloce |
» | Čemu kaj sluŽiOddelek: Strojna oprema | 3727 (2885) | WinXP |
» | SATA PCI Kontroler - se splača?Oddelek: Kaj kupiti | 2900 (2570) | mile |
» | Diski in ohišja ... ata sata usb ... kaj vzeti in kaj sploh to jeOddelek: Kaj kupiti | 1904 (1329) | brdi |
» | Serial ATA 2Oddelek: Strojna oprema | 1935 (1531) | OChack |