Forum » Kaj kupiti » Gotovinski popust
Gotovinski popust
jevigor ::
Torej, pozna kdo kako intenetno trgovino....da ti dajo popust na gotovino...šlo bo za nakup okrog 450k ... tako da kakšnih 5% bi lepo sedlo....seveda pa moja biti trgovina kolikor toliko znana in da imajo vredu robo....prosto....
LP
LP
Intel Core 2 Duo E6600 | Asus P5W DH Deluxe | Leadtek GeForce 8800 GTX
WD 320gb 16mb | CellShock 2x1gb CL4 |
Enermax Liberty 620W | Chieftec
Kaj res nihče nič ne pozna ?
Mah pač za računalnik nov...
zee ::
to je jako dosti toplih burekov
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
#000000 ::
Ma na keš ti dajo popust skoraj povsod, sicer sami neradi omenijo, ampak če vljudno vprašaš 'kaj popusta na gotovino' ga boš cca 5-8% v večini primerov tudi dobil. LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()
Sem jih uprašal v funtechu če dajo kaj na gotovino popusta so rekli, žal ne vendar je pa sestavljanje zastonj loool...
joker16_7 ::
Logično. Pa na mimovrstah ga tudi ne boš nič dobil, ker je kao že itak vsak artikel v akciji............
P.S. So rekli da če nisem zadovoljen z tistim popustom, ki je že na strani napisan, da mi ni treba nič kupvat. Ko da drugi tistega popusta ne bojo dobli, če ne bodo dali gotovine. Mislim :D
P.S. So rekli da če nisem zadovoljen z tistim popustom, ki je že na strani napisan, da mi ni treba nič kupvat. Ko da drugi tistega popusta ne bojo dobli, če ne bodo dali gotovine. Mislim :D
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley
Bill Bradley
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: joker16_7 ()
Zheegec ::
Ja ljudje kaj vam je!!!
Dam ti računalnik X za 400k pa 10% popusta na gotovino, medtem ko je drugje isti računalnik X za 350K... JA KJE GA BOŠ VZEL???
Ne gledat kako velik je popust, VRAČUNAJ ga v ceno, pa seveda se mora iti za iste stvari, seveda se pri majhni marži ne da dati popusta, pri veliki se pač da. Če dobiš popust pri dražji računalniški robi (kjer so marže nizke), potem;
- imaš veze
- je marža dovolj visoka, da lahko daš popust (psihični učinek na stranko - uuu, dobil sem popust)
- starejši ali razstavni/poškodovan artikel, nekaj česar bi se trgovina rada znebila
Najbolje da začnejo rač. trgovine si nabijati 20% maržo za dražje stvari pa potem en velik napis: 10% POPUSTA!!!!!
Sam delam v rač. trgovini in ko mi stranka reče: "Ja, trgovina H.N. mi da pa 10% popusta na prenosnik XY, daste vi tudi??", pa potem na koncu ugotovim da ima ta trgovina že v začetku ~20% višjo maržo kot jaz (jaz 370k pa -0% popusta, konkurenčna trgovina pa 440K pa -10% popusta), se takoj vidi, kakšen psihični efekt imajo popusti na stranke. Odnesel bi prenosnika za višjo ceno pa bil zadovoljen z "dobil sem popust, haha".
Isto imajo nekatere trgovine napisane (dajem primer) da je bila stara cena prenosnika 190k, popust xy%, nova cena je pa potem 170k, čeprav imajo za ta prenosnik vse Slo trgovine sklenjeno enotno ceno s strani dobavitelja, in to 170k. Ampak bolje izgleda, ker je "v akciji".
Temu bi res rekel funkcionalna nepismenost. Poglej ceno, vračunaj popuste če so in primerjaš končne cene.
Dam ti računalnik X za 400k pa 10% popusta na gotovino, medtem ko je drugje isti računalnik X za 350K... JA KJE GA BOŠ VZEL???
Ne gledat kako velik je popust, VRAČUNAJ ga v ceno, pa seveda se mora iti za iste stvari, seveda se pri majhni marži ne da dati popusta, pri veliki se pač da. Če dobiš popust pri dražji računalniški robi (kjer so marže nizke), potem;
- imaš veze
- je marža dovolj visoka, da lahko daš popust (psihični učinek na stranko - uuu, dobil sem popust)
- starejši ali razstavni/poškodovan artikel, nekaj česar bi se trgovina rada znebila
Najbolje da začnejo rač. trgovine si nabijati 20% maržo za dražje stvari pa potem en velik napis: 10% POPUSTA!!!!!
Sam delam v rač. trgovini in ko mi stranka reče: "Ja, trgovina H.N. mi da pa 10% popusta na prenosnik XY, daste vi tudi??", pa potem na koncu ugotovim da ima ta trgovina že v začetku ~20% višjo maržo kot jaz (jaz 370k pa -0% popusta, konkurenčna trgovina pa 440K pa -10% popusta), se takoj vidi, kakšen psihični efekt imajo popusti na stranke. Odnesel bi prenosnika za višjo ceno pa bil zadovoljen z "dobil sem popust, haha".
Isto imajo nekatere trgovine napisane (dajem primer) da je bila stara cena prenosnika 190k, popust xy%, nova cena je pa potem 170k, čeprav imajo za ta prenosnik vse Slo trgovine sklenjeno enotno ceno s strani dobavitelja, in to 170k. Ampak bolje izgleda, ker je "v akciji".
Temu bi res rekel funkcionalna nepismenost. Poglej ceno, vračunaj popuste če so in primerjaš končne cene.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
@LOL ::
Evo denimo za Harvyer Norman: denimo zanimaš se za en LCD TV. Pokličeš prodajalko/ca ter ga vprašaš če je na artikel možen gotovinski popust. Pogleda kao v računalnik in ti reče. Samo kakšnih 5% ti ne uide. Pa itak majo neko toleranco pomoje kjer jim za posamezen tip oz. vrednost nakupa piše kolko lahko kej spustijo.
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!
Geek: The Windows!
Lime ::
Se strinjam z ALIEn3001.
Poleg tega pa je poslovanje z gotovino ratalo za podjetja že tako drago, da bodo kmalu popusti na plastiko in ne več na gotovino.
Poleg tega pa je poslovanje z gotovino ratalo za podjetja že tako drago, da bodo kmalu popusti na plastiko in ne več na gotovino.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | koliko se v trgovinah pogajate za ceno?Oddelek: Loža | 3431 (2245) | TehDucky |
» | Kartice ugodnosti - zakaj ne?Oddelek: Loža | 8363 (6919) | matobeli |
» | Tako se dela... (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11496 (10085) | Pithlit |
» | Udejstvovanje prodajalcev rac. firm na slo-techovem forumu:)!?Oddelek: Loža | 2333 (1792) | Paramedic |