Forum » Omrežja in internet » Domača mreža preko dveh routerjev
Domača mreža preko dveh routerjev
svejk ::
Evo da razložim težavo, ki je nekako ne uspem rešit...
Imam ADSL in nanj obešen Linksys router WAP54g...mreža mi deluje na 192.168.0.x,...
na tej mreži mi deluje winxp server s shari preko avtentikacije....
no potem pa imam na IP 192.168.0.10 obešen še en enak router Linksys, ki pa deluje kot mreža 192.168.1.x....evo internet deluje na vseh računalnikih v tem omrežju....do prej omenjenega severja pa na žalost ne morem dostopat....kje tišči haklc?
Imam ADSL in nanj obešen Linksys router WAP54g...mreža mi deluje na 192.168.0.x,...
na tej mreži mi deluje winxp server s shari preko avtentikacije....
no potem pa imam na IP 192.168.0.10 obešen še en enak router Linksys, ki pa deluje kot mreža 192.168.1.x....evo internet deluje na vseh računalnikih v tem omrežju....do prej omenjenega severja pa na žalost ne morem dostopat....kje tišči haklc?
SaXsIm ::
v tem da routerja nista v istem subnetu. Uporabi tadrugi router kot swithc in v tadrugi mreži uporabi ipje od 192.168.0.10 naprej.
SaXsIm
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Program ali modem ali požarni zid?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2389 (1508) | user-pass |
» | Dostop do notranjega IPja preko zunanjega IPjaOddelek: Omrežja in internet | 2335 (2102) | BigFoot |
» | 2x WRT54GL 2x ADSL, skupno omrežje?Oddelek: Omrežja in internet | 2604 (2364) | b |
» | IPji in maske na routerju in ostalih računalnikih - prosim pomočOddelek: Omrežja in internet | 1989 (1892) | mitjaj |
» | ADSL in dva compaOddelek: Pomoč in nasveti | 902 (799) | SkIDiver |