Forum » Programiranje » [VB][.NET] pretvorba niza v število
[VB][.NET] pretvorba niza v število
Bela01 ::
Mam dva taka skromna vprašanja.
Kako pretvorit string v integer? Rada bi besedilo, ki ga vtipkaš v TextBox shranla v spremenljivko a, ki je integer.
In pa še nekaj, kak preprečit, če npr. uporabnik vpiše namesto številke v TextBox črko, da se program ne bo vsul?
LP, Ines
Kako pretvorit string v integer? Rada bi besedilo, ki ga vtipkaš v TextBox shranla v spremenljivko a, ki je integer.
In pa še nekaj, kak preprečit, če npr. uporabnik vpiše namesto številke v TextBox črko, da se program ne bo vsul?
LP, Ines
- spremenilo: CCfly ()
Aja pa še nekaj. Kje naj definiram spremenljivko, ki bo uporabna v vseh procedurah (torej ne bo lokalna). Sem jo napisala pod Public class ImeRazreda pa nekak ne deluje ravno.
Primer:
Public Class Odstevanje
Inherits System.Windows.Forms.Form
Dim d(4) As Integer
Primer:
Public Class Odstevanje
Dim d(4) As Integer
Looooooka ::
ce das spremenljivko v class pol bos mogla ta class prej uporabit in bo spremenljiva dosegljiva v njemu...
as in
public class strudl
public rozina as integer
end class
dim drobtina as new strudl
drobtina.rozina=6
ce das pa lepo
public rozina as integer v en MODULE...ne CLASS
potem lahko le-tega uporabljas kjerkol.
kar se tice pa pisanja texta v textbox in pustit samo integerje...tko kot je blo napisano preveriz z isnumeric.
alternativa brez preverjanja je da gres na google in si poisces win32 API...not mas napisane dekleraciej ki jih mors vpisat v program in lahko kater kol textbox prisilis da sprejema samo cifre brez kakrsnega kol preverjanja.
as in
public class strudl
public rozina as integer
end class
dim drobtina as new strudl
drobtina.rozina=6
ce das pa lepo
public rozina as integer v en MODULE...ne CLASS
potem lahko le-tega uporabljas kjerkol.
kar se tice pa pisanja texta v textbox in pustit samo integerje...tko kot je blo napisano preveriz z isnumeric.
alternativa brez preverjanja je da gres na google in si poisces win32 API...not mas napisane dekleraciej ki jih mors vpisat v program in lahko kater kol textbox prisilis da sprejema samo cifre brez kakrsnega kol preverjanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Looooooka ()
Ko želim napisat tako:
Dim a(8) As Integer
Dim b(8) As Integer
Dim c As Integer
Dim i As Integer
Public d(8) As Integer
mi napiše, da public ni dovoljen tukaj kjer se pišejo privat spremenljivke - nekaj takega.
Dim a(8) As Integer
Dim b(8) As Integer
Dim c As Integer
Dim i As Integer
Public d(8) As Integer
mi napiše, da public ni dovoljen tukaj kjer se pišejo privat spremenljivke - nekaj takega.
V proceduro.
Zdaj sem zapisala v class pa mi dela. Bom skopirala:
Public Class Odstevanje
Public d(8) As Integer
#Region " Windows Form Designer generated code "
..........
#End Region
Private Sub Button4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button4.Click
Dim a(8) As Integer
Dim b(8) As Integer
Dim c As Integer
Dim i As Integer
......
End Sub
Zdaj sem zapisala v class pa mi dela. Bom skopirala:
Public Class Odstevanje
Public d(8) As Integer
#Region " Windows Form Designer generated code "
..........
#End Region
Private Sub Button4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button4.Click
Dim a(8) As Integer
Dim b(8) As Integer
Dim c As Integer
Dim i As Integer
......
End Sub
darkolord ::
Jasno, v Class moraš to napisat... V proceduri ne moreš imet public spremenljivk, saj to sploh ni logično .
Naredi public spremenljivko v classu pa jo potem spreminjaj v proceduri, če želiš še drugje dostopat do nje
Naredi public spremenljivko v classu pa jo potem spreminjaj v proceduri, če želiš še drugje dostopat do nje
Hihi, no sej to sem zaj naredila, ker mu prej ono ni bilo všeč. Nisem vas čisto razumela :)
Še nekaj bom vprašala, pol pa upam, da bo šlo :)
Zakaj to ne deluje?
Dim k As Integer
If IsNumeric(Convert.ToInt32(Razlika1.Text)) = True Then
k = Convert.ToInt32(Razlika1.Text)
Else
Razlika1.Text = "Napaka"
End If
Če napišem število v textbox ni problema, če pa črko pa se sesuje.
Zakaj to ne deluje?
Dim k As Integer
If IsNumeric(Convert.ToInt32(Razlika1.Text)) = True Then
k = Convert.ToInt32(Razlika1.Text)
Else
Razlika1.Text = "Napaka"
End If
Če napišem število v textbox ni problema, če pa črko pa se sesuje.
darkolord ::
tole: If IsNumeric(Convert.ToInt32(Razlika1.Text)) = True Then
v tole: If IsNumeric(Razlika1.Text) Then
Najprej moraš preverit, če je število... Če daš pa Convert prej pa proba najprej pretvorit pa potem preverit... pa jasno ne gre
v tole: If IsNumeric(Razlika1.Text) Then
Najprej moraš preverit, če je število... Če daš pa Convert prej pa proba najprej pretvorit pa potem preverit... pa jasno ne gre
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Še eno vprašanje :):
Ko kliknem gumbek Izhod, bi rada da se zapre trenutni dialog, ne pa cel program. Če napišem samo End se mi zapre cel program.
Ko kliknem gumbek Izhod, bi rada da se zapre trenutni dialog, ne pa cel program. Če napišem samo End se mi zapre cel program.
Tak, oni programček sem naredila. Zaj sem se pa spravla enega podobnega delat.
Ta bo zgledal tako: imel bo dialoge seštevanje, odštevanje, množenje in deljenje - enako kot prejšnji, le da sedaj ne bo uporabnik vpisoval rešitev v textbox, ampak bo izmed naštetih gumbekov izbral enega in ga dal na mesto rešitve. Zdaj pa me zanima s čim oz. kak si naj določim polje, kjer bo uporabnik dal gumbek. Npr. če se že na pol približa recimo temu polju, da ga kar vrže v njega. Če pa je prav pa seveda pol ugotoviš z gumbkom preveri.
Torej ali morem, dat kaki element tja za polje, kjer bi naj prišle rešitve, ali to rešim s pomočjo koordinat?
Ta bo zgledal tako: imel bo dialoge seštevanje, odštevanje, množenje in deljenje - enako kot prejšnji, le da sedaj ne bo uporabnik vpisoval rešitev v textbox, ampak bo izmed naštetih gumbekov izbral enega in ga dal na mesto rešitve. Zdaj pa me zanima s čim oz. kak si naj določim polje, kjer bo uporabnik dal gumbek. Npr. če se že na pol približa recimo temu polju, da ga kar vrže v njega. Če pa je prav pa seveda pol ugotoviš z gumbkom preveri.
Torej ali morem, dat kaki element tja za polje, kjer bi naj prišle rešitve, ali to rešim s pomočjo koordinat?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vb.net: dynamic textboxOddelek: Programiranje | 1171 (1061) | saule |
» | visual basic 2008 express editionOddelek: Programiranje | 1801 (1228) | sel |
» | Kalkulator-problemOddelek: Programiranje | 1332 (1265) | Tutankhamun |
» | Visual basic noob questionOddelek: Programiranje | 1557 (1312) | DonMatejo |
» | Vb 2005 - TextBox - Izračun števila vrstic?Oddelek: Izdelava spletišč | 1597 (1472) | smash |