» »

Pomoč pri nakupu HP NX9420

Pomoč pri nakupu HP NX9420

bob_case ::

Najprej vsem en lep pozdrav. Torej kupujem prenosnik NX9420 in bi prosil če mi lahko nekdo razloži nekaj stvari v zvezi s tem prenosnikom.
No v računalništvu nisem ravno laik, no nekakšen guru pa tudi ne in bi prosil za razložitev nekaterih pojmov:

Kakšna je razlika med Intel core duo (npr T2400)in intel core 2 duo (T5500) v performansah

Nekje sem zasledil da je ekran z BrightView tehnologijo boljši, spet drugje pravijo da se preveč blešči. Kaj je vaše mnenje

Pri opisu mrežne kartice piše: "Intel® Wireless LAN 802.11a/b/g MOW2" kaj pomeni ta MOW2 na koncu?

In pa kakšno je kaj ohišje, ali se dogaja da poka, kvaliteta ekrana, tipkovnice,...

Aja in pa kakšna je razlika v performansah med procesorji T5500, T5600 in pa T7200

ZLOky ::

Glede procesorjev imaš nekaj TUKAJ.

Z ohišji pa takole. Vzami prenosnike različnih proizvajalcev z enakimi komponentami (tu mislim predvsem na procesor, rame, grafična, disk, velikost zaslona, ostalo pa čim bolj enako) in potem boš dobil različne cene, tudi do 100% razlike med najcenejšim in najdražjim. Seveda pri tistih najcenejših lahko pričakuješ pokanje ohišja, zvijanje tipkovnice, tam v sredenjem razredu je to že kar zadovoljivo, pri najdražjih bi sicer kvaliteta morala biti, so tudi izjeme, kar nekaj daš pa tudi za ime.

Glede MOW2 s mi pa zaenkrat ne sanja.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

ZLOky ::

The three groups were named MOW1, MOW2, and ROW. MOW literally stands for "Most of the World" and is split up into two sets: MOW1 and MOW2. That left the "Rest of the World” and thus the third set of card types were designated ROW.

Cards manufactured for MOW1 could generally be used anywhere in the Americas without running into problems with local regulations. Similarly, MOW2 cards can generally be used in European, Middle Eastern, and African countries, and ROW cards can generally be used in Asian countries.
Kakor je meni tu razvidno, je za Evropo MOW2.

Vir: TUKAJ.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

bob_case ::

zlocky, odločitev je padla na HP ta model, tako da ni nič drugega v igri. Mene zanima predvsem razlike med procesorji in koliko je to cenovno sprejemljivo. In pa seveda zaslon. Ker na nekem testu ki sem ga bral, je pisalo da je slika vrhunska vendar če posije v njo vir svetlobe se pojavi zrcalnost (refleksija) in vidiš bolj sebe v ekranu kot pa sliko na zaslonu. To velja menda za brightview tip zaslona.

Mogoče je kdo tu na forumu ki ima kakšne izkušnje z tem prenosnikom.

LP BoB_CaSE

ZLOky ::

bob primer: Podatki, podatki! Povej za katere stvari boš rabil prenosnik. Igre, CAD/CAM, audio/video obdelava, Office... Boš delal pod milim nebom, v temačni sobi, pod lipo...
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

bradek ::

Bojda BrightView od HPja res ni ravno dober (vir: BUG), glede CPUja pa ne razmisljaj in vzami Core2Duo (ki ima med drugim tudi 4MB predpomnilnika, namesto 2MB pri Core Duo).

bob_case ::

Zloky, potreboval bi ga za vse, recimo office, igre zeeeelo malo, avtocad bi pognal, nekaj štromarskih programov, včasih kakšen film , v bistvu bi bil to nekako nadomestilo za običen PC, tako da bi večino časa preživel na mizi, prenašal bi ga po večini le ob vikendih in to k punci in nazaj.

Ja delal bi na mizi, poleti recimo zunaj na terasi (pokriti), podnevi je soba dosti svetla, ponoči pa itak rabiš luč. Včasih bi se tud usedel pod lipo pa komp na kolena in pivo za žejo:D

ZLOky ::

Morda bi lahko še povedal, koliko gn'ra si pripravljen odštet. Ali je denar sploh kaj vprašljiv...
Drugače pa za to kar boš ti rabil, je že "najšvohnejši" NX9420 dovolj.

Glede BrightView pa takole. To so takšni zasloni, ki zgledajo kot špegli oz. se od njih blešči. Ti pa svetujem, da greš pogledat prenosnike s takim zaslonom v kakšno večjo rač. štacuno pa poglej na svoje lastne oči. Meni osebno so takšni zasloni bolj všeč. Konkretno sem to gledal na Acer Aspire 5101ANWLMi, ki ima "CrystalBrite" - ista fora oz. vsaj zelo podobna, pa nisem videl nobenih odsevov pa tudi bleščalo se ni.

Glede prihajajočih Oken Vista pa takolelele; priporočajo vsaj 1GB RAMa, na Stricu Tomu ( KLJIK) priporočajo vsaj 2GB RAMa (kar lahko seveda dokupiš pozneje, kolikor sem zasledil imajo vsi NX9420 po 1GB na eni "ploščici" -> en slot je frej!). Če gnr ni probljem, vzami Core 2 Duo -> T7X00 (4MB Cache)
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

bob_case ::

prenosnik je iz uvoza cena kompleta z proc T5500 1G ram 80G disk .... je preračunano cca 280k
z proc T7200 1G ram 100G disk... je cca 320k SIT

disk mi ni ravno odlučujč podatek ker imam 250G externi disk vprašanje je le če je procesor T7200 res vreden cca 40k več. ali di za teh 40k raje kupil CarePack-cca 30k (garancija 3 leta) in pa wireless router-cca 12k

ZLOky ::

Jaz bi se sicer za T7200 (oz. T7600) IN carePack, ter ostalo, kar pač potrebujem. Če ja pa denar rahlo v prašanju, ne boš s T5500 nič kaj preveč zgrešil. Po tistih intelovih testih med T7600 in T5500 so "majhne razlike", zame najbolj (od opravljenih na tisti strani) merodajen test je tale (3DMark 2005 Overall):

Ker prikazuje neko splošno razliko in ne samo v strogo namenski aplikaciji. Tako da med T7200 in T5500 je še manjša razlika.

Mimogrede, a to imaš cene brez davka? Oz. kje boš to nabavil? Malo nas razsvetli.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZLOky ()

bob_case ::

denar je tako, ravno za stran metat ga nimam, ampak glede na to razliko (majhno) med 5500 in 7600 bo padla verjetno 5500. Mislim da ni vredno dat 40k več za 7200. Ja care pack pa itak neglede na model. Ja comp je z hrvaške, pripelje ga kolega, to je cena z popustom in meni se zdi kar ugodna.


Še eno vprašanje:
Ali imajo vsi NX9420 funkcijo HP Mobile Data Protection System + Accelerometer ker sem gledal malo no netu in sem to zasledil napisano pri večini manjših modelov pri 9420 pa samo pri enem modelu

Integrated TPM Security Module- mogoče veš kaj je to?

Koniguracija za 280k je tale
Model nx9420 RH439EA
Zaslon 17.0-inch WSXGA+ Wide viewing angle, BrightView (1680 x 1050 rezolucija)
Procesor Intel Core 2 Duo T5500 1,66GHz, 2MB L2, 667MHz
HDD 80 GB, 5400 rpm
Optički pogon DVD+/-RW Dual Layer
Memorija 1024MB DDRII 667MHz, 1 DIMM
Grafika ATI Mobility Radeon X1600 256 MB memorije
Fax modem 56K Modem
Mrežna kartica Broadcom Gigabit 10/100/1000 Wireless LAN 802.11a/b/g, Bluetooth
Multimedia Sound High Definition, Audio 24 Bit Audio DAC, Integrirani stereo zvučnici
I/O RJ 11, RJ 45, 4 x USB 2.0, VGA, S-Video-TV, IEEE 1394a, 7-in-1 Media
Reader,audio ulazi/izlazi, PCMCIA Type I/II PC Card
Dimenzije 393 x 275 x 33 mm
Masa 3.35 kg
OS Microsoft® Windows® XP Home
Ambient Light Sensor



Za 320k pa je razlika v:

Procesor intel Core 2 Duo T7200 (2.00 GHz)
HDD 100 GB, 5400 rpm
in pa WINDOWS XP professional

ostalo je enako zgoraj napisanemu

LP BoB_Case

ZLOky ::

Evo TUKAJ si lahko v "flashu" pogledaš filmček, kako ta HP Mobile Data Protection System + Accelerometer zgleda v realnosti.

TUKAJ je pa "tvoj prenosnik" za 9.600,00 hrvaških kun, se pravi zate brez davka 7.869,00 kun oz. preračunano nekje 260.000,00 SIT.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

ZLOky ::

Glde Oken pa; sam sicer še nisem videl WinXP Home verzijo kako deluje, vedno opravka s Pro. Itaq si lahko potem na novo naložiš WinXP Pro SLO. Ker če boš kupil kje v ZG ali pa v Karlovcu, boš imel verjetno hrvaške Winse, morda pa bodo angleški. Razen če boš kupil morda v Jurovskem brodu, ti bo pa E. itaq SLO Okna naložil.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

bob_case ::

Sam "moj prenosnik" je z 1Gram, ostalo mislim da je isto

A ta Mobile data protection system 3D imajo vse 9420 al je to za doplačilo

TPM securitiy module pa predvidevam da je nekakšna hardvwrska zaščita? Možno?

bob_case ::

Winsi so nepomembni, zarad mene je lahko brez njih... mam licenčne doma, jst bolj zbiram info o hardweru. Ampak vseeno hvala

ZLOky ::

TPM

Spregledal glede RAMA. Sorči:8) . OK. Imaš pa TUKAJ T5600 (ne T5500) s 100GB diska, ostalo se mi zdi pa da je isto. No, brez davka pride okoli 286kSIT. TUKAJ si lahko pa vse ostale NX9420-ice pogledaš, deli z 1,22, pa dobiš ceno brez davka. La.

Kakor TUKAJ piše, je samo v BIZNIS klasi zaščita HP Mobile Data Protection System 3D. Kam spada pa tvoj (prenosnik seveda), pa ne vem. To bi bilo najbolje prodajalca vprašat.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

bob_case ::

kolikor sem zasledil imajo vse NX9420 HP Mobile Data Protection System (sej za 400+k SIT-gledano v SLO- bi blo pa že pričakovano), TPM varnostnega čipa pa nimajo vsi- tud mal čudno ampak jst ga v bistvu niti ne nucam kr nimam nobenih takih podatkov gor pa itak bo po veečini na mizi stal.

Aja pa XP Home so skor isti kot PRO, edin mal bolj olupljeni so z funkcijami.

Aja še neki offtopic:
Zloky a ti si tudi lastiš kakšen prenosnik in če si katerega

Kaj pa misliš kako pa delajo kaj CAD programi na sistemih (prenosnikih) z integrirano grafično (recimo na NX6325 integrirano ima ATIgrafiko ki temelji na X300 grafičnem procesorju in ima max 128MB shared rama?

Brainstorm ::

Tut serija 8430 ima Mobile data protection system 3D, tako da serija 94xx je še višjega ranga zato ga mora vsekakor imet.

Zgodovina sprememb…

ZLOky ::

Aja še neki offtopic:
Zloky a ti si tudi lastiš kakšen prenosnik in če si katerega

Kaj pa misliš kako pa delajo kaj CAD programi na sistemih (prenosnikih) z integrirano grafično (recimo na NX6325 integrirano ima ATIgrafiko ki temelji na X300 grafičnem procesorju in ima max 128MB shared rama?


Lastim si glih ne. Sem pa kar veliko delal s prenosniki. S procesorji od Celeron 600MHz, do ta prvih Centrinotov, pa Turion64 (MK-36).

Točno kateri CAD program te zanima?
Na temu prenosniku z X300, ki si ga ti omenil, pozabi na hitro delovanje CAD 3D aplikacij, 2D pa ne bi smelo biti problem. Recimo Autocad v 2D načinu ti bi moral delovat normalno, za 3D pa ne glih. Pozabi na SolidWorks, Catia, MasterCAM, ProEngineer, ArchiCAD,... Delovalo bo, samo kako je vprašanje, zelo počasi po moje. Za pregledovat modele z malo "part"-ov bi bilo, za resno delo pa ne.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZLOky ()

bob_case ::

Se mi je zdelo, to sm sam tko mal vprašal iz firbca da vidim kolk se mi res splača kupt notebook z ločeno grafično. Ja solidworks mora pa kr fajn laufat, kr ga nucam za faks (no bom nucal drugo leto k grem izr. študirat), pa avtocad (3D) mora tud fino laufat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dovolj zmogljiv

Oddelek: Kaj kupiti
191219 (856) mirancar
»

Mnenje o prenosnem računalniku

Oddelek: Kaj kupiti
181536 (1198) jperc21
»

kateri prenosnik med naštetimi

Oddelek: Kaj kupiti
91534 (1297) SkIDiver
»

Lahko kdo ceneje zrihta računalnik oz. posamezne komponente?

Oddelek: Kaj kupiti
352473 (1264) BozidarB
»

notesnik za 1235 EUR

Oddelek: Kaj kupiti
5967 (895) elasto_mania

Več podobnih tem