Forum » Programska oprema » Excel - Dropdown list
Excel - Dropdown list
Gwanaroth ::
Živjo.
Prosil bi za malo pomoči.
V Excelu imam cenik s 500 artikli.
Rad bi, da bi bili vsi artikli v enem drop-down listu in ko bi zbral želen artikel, bi se ta izpisal v določeni vrstici ter drop-down list "skočil" v naslednjo vrstico (da bi lahko izbiral naslednji artikel) itd.. Tako bi se izbrani artikli izpisovali v vrsticah, en za drugim.
Ima kdo idejo, kako to realizirat, ker namreč nisem ravno Excel expert in to počenjam prvič.
Hvala vnaprej.
Prosil bi za malo pomoči.
V Excelu imam cenik s 500 artikli.
Rad bi, da bi bili vsi artikli v enem drop-down listu in ko bi zbral želen artikel, bi se ta izpisal v določeni vrstici ter drop-down list "skočil" v naslednjo vrstico (da bi lahko izbiral naslednji artikel) itd.. Tako bi se izbrani artikli izpisovali v vrsticah, en za drugim.
Ima kdo idejo, kako to realizirat, ker namreč nisem ravno Excel expert in to počenjam prvič.
Hvala vnaprej.
Lights often keep secret hypnosis..
Nevihta ::
Napiši vse artikle v en stolpec (poseben), potem pa za celice vnosa uporabi Data/Validation , pod settings - Validation criteria izberi List, pod Source pa označi stolpec z artikli.
To bi bilo to, upam da sem pomagal
LP
To bi bilo to, upam da sem pomagal
LP
Nevihta
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel pomočOddelek: Programska oprema | 1788 (865) | P=LN |
» | Spletni obrazec s pogojemOddelek: Izdelava spletišč | 1546 (1068) | alenkah |
» | [MS Office][Excel] Tabela s kupom podatkov in "drop down" meni z izbiro samo ene vrstOddelek: Programska oprema | 1808 (1747) | darkolord |
» | A se kdo spozna na excel ?Oddelek: Programska oprema | 4402 (3598) | smrekca |
» | [ASP.NET] problemOddelek: Izdelava spletišč | 2165 (1815) | Microsoft |