Forum » Kaj kupiti » ATI Radeon vs. nVidia
ATI Radeon vs. nVidia
BozidarB ::
zivjo!
ceprav sem prebrau veliko povstov glede graficnih kartic zeljenega odgovora nisem nasel. zanimam me katero čipovje se trenutno najbol splaca kupit. s tem predvsem mislim na uporabnost v igricah in tudi nocem neke firme preplacat tako da malo gledam na price/performance. z tega podrocja nimam prav nic izkusenj zato sprasujem vas. (graficna kartica ranga 28-35 tisoc)
sicer se pa odlocam za nov komp v roku meseca in pol. misljene komponente:
(lahko mi tudi priporocate katero maticno plosco, racunalnika ne bom navijal)
intel core2 duo e6300,
ASUS P5LD2 SE 945P (26) ali GIGABYTE GA-945P-S3 945P (24) ali GIGABYTE GA-965P-S3 P965 (32), (sli-ja nerabim tako da mi lahko svetujete tudi druge bolj primerne maticne plosce)
graficna ?, (28-35) (ubistvu iscem najbol primerno za igranje rtcw2)
Patriot 1GB PC5300 DDR2, (30)
WD 160GB (16)
LP
ceprav sem prebrau veliko povstov glede graficnih kartic zeljenega odgovora nisem nasel. zanimam me katero čipovje se trenutno najbol splaca kupit. s tem predvsem mislim na uporabnost v igricah in tudi nocem neke firme preplacat tako da malo gledam na price/performance. z tega podrocja nimam prav nic izkusenj zato sprasujem vas. (graficna kartica ranga 28-35 tisoc)
sicer se pa odlocam za nov komp v roku meseca in pol. misljene komponente:
(lahko mi tudi priporocate katero maticno plosco, racunalnika ne bom navijal)
intel core2 duo e6300,
ASUS P5LD2 SE 945P (26) ali GIGABYTE GA-945P-S3 945P (24) ali GIGABYTE GA-965P-S3 P965 (32), (sli-ja nerabim tako da mi lahko svetujete tudi druge bolj primerne maticne plosce)
graficna ?, (28-35) (ubistvu iscem najbol primerno za igranje rtcw2)
Patriot 1GB PC5300 DDR2, (30)
WD 160GB (16)
LP
- spremenil: BozidarB ()
joker16_7 ::
GeForce 7600GT bo po mojem kar vredu...
P.S. Cena nekje med 28-30k...
P.S. Cena nekje med 28-30k...
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley
Bill Bradley
Samo malo......
Bill Bradley
Bill Bradley
Bill Bradley
Bill Bradley
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: joker16_7 ()
aha samo to je mal problem ker ni v sloveniji. kej ves sploh vozijo v slovenijo, kaksna je cena dostave, kako je z garancijo, imas kaj izkusenj z tem?
Keyser Soze ::
Jah, kakšnih 10 tissočakov znaš prišparat, če kupuješ boljše zadevščine. Razliko v ceni namreč močno zmanjšajo sami stroški pošiljanja in pa tveganje oz. morebitne težave in stroški pri uveljavljanju garancije.
Poleg teh online dealerjev ti toplo priporočam tudi Ebay.
Meni je že velikokrat prišparal kakšnega cankarja ali dva. Garancije mi pa še nikjer ni bilo potrebno uveljavljat. Nok, nok, nok..
Kdaj pa kdaj pa lahko naletiš tudi na kakšno zelo ugodno ponubo. SAmo malo potrpljenja je potrebno imet.
Poleg teh online dealerjev ti toplo priporočam tudi Ebay.
Meni je že velikokrat prišparal kakšnega cankarja ali dva. Garancije mi pa še nikjer ni bilo potrebno uveljavljat. Nok, nok, nok..
Kdaj pa kdaj pa lahko naletiš tudi na kakšno zelo ugodno ponubo. SAmo malo potrpljenja je potrebno imet.
OM, F, G!
kopriwa ::
Cena iz tistih angleških strani je v funtih če jst prov vidm, se prav je cena cca 40k. Za podobno ceno jo tudi pri nas dobiš.
Ops... Kopriwa ima prav. Malo sem spregledal (sem videl evre ). Sorry. Glede prihranka pa; ne glede na to da jo za 40k res dobiš tudi v Sloveniji (čeprav ceneje od 48k je še nisem videl) vsekakor profitiraš z nakupom v tujini....
Bill Bradley
Bill Bradley
Zgodovina sprememb…
sam mene bl zanima za graficne nizjega ranga.. kaj je bolse recimo za 30 tisoc. ati radeon ali nvidia.
Vsak reče po svoje....lahko je oboje. Vendar jaz osebno bolj priporočam nVidio. Je zelo kvalitetna firma z izredno dobrimi proizvodi. Pa cene tudi niso tako velike. Namesto 7600GT si kupi 6600GT. Ravno tako dobra, vendar logično; malo slabša. Ampak za to pa res mislim da jo boš kamot dobil za 30k. LP
Bill Bradley
Bill Bradley
Zgodovina sprememb…
Tudi to je ena od možnosti. LP
Bill Bradley
Bill Bradley
Goldee ::
Kaj pa recimo tole:
Gigabyte GeForce 7600GT 128MB, TV OUT, TWIN VIEW, DVI 32.900 SIT (www.funtech.si)
Vendar pazi, grafična ima 128MB, namesto 256MB pomnilnika. Kar pa se tiče 6600GT, kot ti jo predlagajo - to je grafa v rangu 7300GT oz. 7600GS. Da ne boš nevem kolk pričakoval od nje, njeni časi so počasi mimo...
Gigabyte GeForce 7600GT 128MB, TV OUT, TWIN VIEW, DVI 32.900 SIT (www.funtech.si)
Vendar pazi, grafična ima 128MB, namesto 256MB pomnilnika. Kar pa se tiče 6600GT, kot ti jo predlagajo - to je grafa v rangu 7300GT oz. 7600GS. Da ne boš nevem kolk pričakoval od nje, njeni časi so počasi mimo...
And Now for Something Completely Different...
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
Namesto 7600GT si kupi 6600GT. Ravno tako dobra, vendar logično; malo slabša. Ampak za to pa res mislim da jo boš kamot dobil za 30k. LP
@Joker,
za 30k mu prodam js svojo 6600GT, pa še glasbeno željo mu izpolnim. :) Cene 6600GT so padle, sedaj jo dobiš že za borih 20 tisočakov.
@smerduh,
če te zanima 6600GT, se lahk kaj zmeniva, seveda ne za 30k ;)
@Joker,
za 30k mu prodam js svojo 6600GT, pa še glasbeno željo mu izpolnim. :) Cene 6600GT so padle, sedaj jo dobiš že za borih 20 tisočakov.
@smerduh,
če te zanima 6600GT, se lahk kaj zmeniva, seveda ne za 30k ;)
ma ne jst bi rajs ksno mocnejso graficno. kaj pa pravite na to, ima gdo izkusnje z njo, koliko je glasna itd..? http://mlacom.si/article.aspx?docid=286...
gfighter ::
Moči ima dovolj, za ta cenovni razred je 7600GT odličen nakup, samo nekaj me moti pri njej... Mlacom.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam
ja nekako nimam izbire... moj fotr vecno kupuje pri mlacomu (se poznajo) in je rekel da ni problemom. poleg tega dobim na celoten sistem nekje dodatnih 10 procentov popusta kar se pri ceni 180 tisoc ze nekaj pozna. hvala za odgovore.
edit: z prejsnim povstom sem mislil bolj na frimo, ker je bolj poceni od ostalih 7600gt serij. pa ce ma gdo izkusnje z telimi coolerji na graficnah kolk so kej glasni?
edit: z prejsnim povstom sem mislil bolj na frimo, ker je bolj poceni od ostalih 7600gt serij. pa ce ma gdo izkusnje z telimi coolerji na graficnah kolk so kej glasni?
Sorry Goldee ...res nisem vedel da je cena 6600GT tako padla. 7600GT z 256MB je zanj predraga. Ona z 128MB pa bi bila kar ustrezna.
Bill Bradley
Bill Bradley
Super.Samo te grafe so res vedno ceneje in ceneje. Teden ali dva pa gre 20k takoj dol. Samo ena nova serija pride in že se zgodi. LP
Bill Bradley
Bill Bradley
Saj glih v temu je "čar"... go nVidia, go ATI. Zdej samo še čakamo ATI-ja, da splavi dx10 kartice in se postavi nVidii ob bok. Potem se lahko spet nadejamo nižanja cen. :) Pomojem bo 8600GT naredila pravi bum.
Hehe, vidim da si zelo dobro podkovan glede cen graf. Bravo
Bill Bradley
Bill Bradley
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero grafično ste že imeli ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 20584 (13649) | Janac |
» | grafična kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5675 (4754) | muzičar |
» | 7600 GSOddelek: Kaj kupiti | 1931 (1293) | opeter |
» | katera grafična?Oddelek: Kaj kupiti | 1756 (1319) | Bizy |
» | NVIDIA predstavila 7600GTOddelek: Novice / Grafične kartice | 7662 (6105) | kuglvinkl |