Forum » Omrežja in internet » Vezava domene na IP???
Vezava domene na IP???
rnrnrn ::
Zivjo,
mam registrirano domeno pri Siol-u, staticni IP pa pri T-2. Zdej si bi pa postavu postni streznik, pa me zanima postopek oz. kaj moram narest (da se bo domena pravilno resolvala na moj IP), da bo zadeva delala (oz. kaj moram narest pri Siol-u in kaj pri T-2, ce kaj?).
thanks za reply.
rn
mam registrirano domeno pri Siol-u, staticni IP pa pri T-2. Zdej si bi pa postavu postni streznik, pa me zanima postopek oz. kaj moram narest (da se bo domena pravilno resolvala na moj IP), da bo zadeva delala (oz. kaj moram narest pri Siol-u in kaj pri T-2, ce kaj?).
thanks za reply.
rn
Gwanaroth ::
Za domeno moras le nastavit pravilne imenske streznike. Ce uporabljas siolove DNSje, jim sporoci tvoj ip, kamor bi rad, da kaze domena, na dns@siol.net
Lahko pa uporabljas tudi druge DNS streznike, recimo Afraid, kjer se dodajas poddomene, itd..
V koncni fazi si pa lahko postavis lasten DNS, ki tudi ni neka umetnost.
Pri T-2ju ti ni treba nic.
Lahko pa uporabljas tudi druge DNS streznike, recimo Afraid, kjer se dodajas poddomene, itd..
V koncni fazi si pa lahko postavis lasten DNS, ki tudi ni neka umetnost.
Pri T-2ju ti ni treba nic.
Lights often keep secret hypnosis..
OmegaBlue ::
Imaš DNS strežnike tudi pri siolu?
In a nutshell:
Rabiš A zapis v dns strežnik kot je recmo mail.mojadomena.com in kaže na tvoj IP, in če želiš imeti mail server je lepo imeti še MX zapis torej MX na mail.mojadomena.com.
To je dovolj, da se domena resolva na tvoj naslov.
In vsekakor je dobro če imaš mail strežnik da poskrbiš za PTR zapis, torej da ni v stilu *static.dsl.t-2.net. Ko usmeriš domeno na svoj IP pošlji email prijaznemu stricu na dns@t-2.net in ga poprosi za reverse dns. (ptr je lahko tudi samo mojadomena.com)
In a nutshell:
Rabiš A zapis v dns strežnik kot je recmo mail.mojadomena.com in kaže na tvoj IP, in če želiš imeti mail server je lepo imeti še MX zapis torej MX na mail.mojadomena.com.
To je dovolj, da se domena resolva na tvoj naslov.
In vsekakor je dobro če imaš mail strežnik da poskrbiš za PTR zapis, torej da ni v stilu *static.dsl.t-2.net. Ko usmeriš domeno na svoj IP pošlji email prijaznemu stricu na dns@t-2.net in ga poprosi za reverse dns. (ptr je lahko tudi samo mojadomena.com)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poštni strežnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1098 (877) | borpe |
» | Fake mail serverOddelek: Programska oprema | 1733 (1231) | t3hn0 |
» | Domena na IRC-uOddelek: Pomoč in nasveti | 1321 (1153) | fRiK0 |
» | domenca + dns server na ADSLOddelek: Operacijski sistemi | 2807 (2575) | Ziga Dolhar |
» | Postavitev DNS serverjaOddelek: Omrežja in internet | 2061 (1757) | RedOS |