» »

Primerjava med Barton (slotA) in Athlon(AM2)?

Primerjava med Barton (slotA) in Athlon(AM2)?

Poldy ::

Po vseh internetnih primerjalnih tabelah so ali samo stari procesorji ali pa samo novi - am2 ali 939 oz nekaj podobnega.

Ali je razlika v zmogljivostih velika med starim bartonom 3200+ in novim athlonom 3500+ na AM2?
  • spremenil: Poldy ()

Cveto ::

Barton ni "slot A" pač pa "socket A". Slot A so bili prvi Athloni (650-1000 mhz ali nekaj podobnega), zgledali pa so tako, da je bil procesor nalotan na ploščico ki si jo nato vtaknil v režo (slot) na matični plošči.

O.K., pustimo zgodovino, po mojih izkušnjah je Barton 3200+ približno tako hiter kot A64 3000+, s tem da se da A64 še fino naviti... Imel sem pa oba (ok, barton je bil 2500+ navit na 3200+ ;)

Zdaj imam 3500+ in nekaj razlike je, ni pa to dovolj da bi šel samo zato v menjavo...

asus ::

jst sem imel prej bartona 2800+@2.6ghz, zdaj imam a64 3500+am2@2.89ghz in je razlika kar velika,sploh v kakšnih bencih in seveda performanca

Poldy ::

Tisti benchi so itak nerealni - spominja me na testiranje raid. Mislil sem predvsem, kakšna je razlika v windowsih XP, 32bitnih. Torej ni ne vem kakšne razlike?

JIM22 ::

Razlika je ogromna tud v real life-u. Vse stvari hitrej laufajo in se hitrej odpirajo, win rar deluje dost hitrej, še dost tega je v prid A64. Tvoje vprašanje je tako kot bi vprašal, če je dve lete stara formula primerliva oz. konkurenčna z novi(bedast primer sem ti dau, upam da ti bo jasn).
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

Silvo ::

Razlika je,vendar ne takšna,da bi zato menjal cel comp.
Mogoče ti bo kaj pomagal tale: test,kaj drugega bolj aktualnega trenutno ne najdem.

lp
Silvo

asus ::

sam to je primerjava z newcastle procesorjem,am2 je pa spet neki druzga

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri CPU mate in utemeljite zakaj? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
23924640 (16420) 54j0
»

kaj kupiti pentium ali AMD??

Oddelek: Kaj kupiti
483005 (1882) Volta
»

Cena rabljenih bartonov

Oddelek: Kaj kupiti
131139 (993) Jan987
»

Nadgradnja sistem pomoč.