» »

Tablet pc

Tablet pc

andHoc ::

Zanima me kje najti največjo ponudbo tablet pcjev, oz kje sploh najti kakega v trgovini oz po naročilu.

Ker kolikor sem videl ima večina 12 " ekrane, jaz bi pa potreboval recimo 14 ali 15 s čimvečjo resolucijo.
Recimo da za enkrat cena ni problem.

Zanima me pa še nekaj če na tablet varjanti xpjev delajo normalno vsi programi kot na navadnih xpjih ??

LP
...vse je relativno...

andHoc ::

1. http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

2. http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Ok kateri procesor je bolši, novejši, hitrejši ... oz v čem je razlika, po oznaki bi reku da 2.

LP
...vse je relativno...

WarpedGone ::

TabletPCji so še vedno eksotika, folk se še vedno oklepa dobrih starih kant in si ne znajo predstavljat prednosti te zadeve.
Tako da boš večinoma zasledil le kakšen primerek tu in tam.

TabletPC je drugače čisto navaden PC z dodatkom TouchScreena in opcijo zasuka ekrana (convertible) oz. "neprisotnosti" tipkovnice (slate). Tako na njih tečejo čisto vsi programi, ki tečejo na navadnih XPjih, s privzetkom, da če maš 'slate' varianto, ki nima tipkovnice, maš pa kak zagovedan softver, ki ne dela z zaslonsko emulacijo tipkovnice, pol maš problem. Ampak tazga programa še nism vidu.

Obstajajo tudi variante z večjimi zasloni, vendar je tuki en tradeoff. TabletPCji se še bol prenosno usmerjeni kot 'navadni prenosniki'. Dejansko so namenjenji delu stoje, ko mašino držiš v rokah. To pa rata problem, ker so te zadeve še vedno cca 2 do 3kg. Zato proizvajalci ne 'silijo' v povečevanje zaslona ampak predvsem v nižanje teže. To je najlažje dosečt z manjšimi dimenzijami in ergo večina jih je 10 - 12 colskih.

S časom boš ugotovil da je vnos besedila preko zaslona počasen. Sicer resda prepoznava rokopis (le v angleščini, slovenščina ni podprta) vendar skoraj sigurno tipkaš hitreje kot pa pišeš. Lahko uporabljaš zaslonsko tipkovnico in po njej tipkaš s stylusom (dotik prsta se ignorira) vendar moraš pri tem premikat celo roko in je vnos sploh počasn.

Vendar nastajajo tudi alternativni načini vnosa teksta. Eden izmed obetajočih je AlphaTap. Žal pa ma podprto le angleščino. Trenutno se ubadam s prilagoditvijo na slovenski jezik. Če te zanima oglasi po ZS.
Zbogom in hvala za vse ribe

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kupujem prenosnik, rabim pomoč

Oddelek: Kaj kupiti
101475 (1243) Zheegec
»

prenosnik do MAX 1000 EUR

111410 (1243) Backup22
»

WideScreen (16:10) LCD monitor - da ali ne?

61681 (1630) volk1
»

brezično omrežje čez dva nadstropja

Oddelek: Omrežja in internet
81592 (1342) OmegaBlue
»

Kateri laserski tiskalnik kupiti za cca 25.000 sit?

82490 (2358) AngelOfDeath

Več podobnih tem