Forum » Operacijski sistemi » Windows xp in fedora 6
Windows xp in fedora 6
a_x_e_l ::
Torej zanima me naslednja stvar..
Pobral sem si fedoro 6 na pcju pa mam instalirane windowse...jaz bi rad instaliral se linux in sicer to fedoro..zdaj kr sem zacetnik v linuxu me zanima kko naj naredim da bodo delovala oba operacijska sistema..
pac ko boota da vprasa v kiri os naj grem in pol izberem...saj vem da obstajajo life cd za linux..ma ti mi niso tko vsec...kr bi rad mel oba sistema..kj mi bi lako kdo razlozil postopek kko naj to naredim da bo vse ql..tnx
lp dejan
Pobral sem si fedoro 6 na pcju pa mam instalirane windowse...jaz bi rad instaliral se linux in sicer to fedoro..zdaj kr sem zacetnik v linuxu me zanima kko naj naredim da bodo delovala oba operacijska sistema..
pac ko boota da vprasa v kiri os naj grem in pol izberem...saj vem da obstajajo life cd za linux..ma ti mi niso tko vsec...kr bi rad mel oba sistema..kj mi bi lako kdo razlozil postopek kko naj to naredim da bo vse ql..tnx
lp dejan
zhigatsey ::
Najprej moraš narediri nekaj prostora na disku kamor boš naložil
linux.. To narediš magar s Partition Managarjem... Kakšno particijo
malo stisneš itd.... Potem pa daš not dvd, al cd-je... da se ti linux instalacija naloži,
in greš po korakih, edino tam kjer te bo vprašalo za particije izberi da ti naredi
default layout, na ne linux particijah ali nekaj podobnega.... V konfiguraciji
za grub (boot loader), ti bo pa itak že ponudil (vsaj meni je), dve možnosti
in sicer FEdoro in Windows, lahko izbiraš kateri se bo po defaultu zagnal itd....
In ko namestiš linux se ti bo ob ponovnem cklopu računalnika prikazal
boot loader, kjer boš lahko izbral kateri os naj se zažene... To je to v grobem....
linux.. To narediš magar s Partition Managarjem... Kakšno particijo
malo stisneš itd.... Potem pa daš not dvd, al cd-je... da se ti linux instalacija naloži,
in greš po korakih, edino tam kjer te bo vprašalo za particije izberi da ti naredi
default layout, na ne linux particijah ali nekaj podobnega.... V konfiguraciji
za grub (boot loader), ti bo pa itak že ponudil (vsaj meni je), dve možnosti
in sicer FEdoro in Windows, lahko izbiraš kateri se bo po defaultu zagnal itd....
In ko namestiš linux se ti bo ob ponovnem cklopu računalnika prikazal
boot loader, kjer boš lahko izbral kateri os naj se zažene... To je to v grobem....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | boot.ini vprašanjeOddelek: Operacijski sistemi | 2096 (1450) | ta_ki_tke |
» | GRUB ne zažene WIN XPOddelek: Operacijski sistemi | 1624 (1425) | kriko1 |
» | Linux mi je zaklenil particijo!Oddelek: Operacijski sistemi | 2267 (1830) | Lincolin |
» | linux-ati-firegl navezaOddelek: Operacijski sistemi | 1679 (1575) | dexter_II |
» | Lilo v Win2000Oddelek: Pomoč in nasveti | 1080 (1027) | BogyX |