» »

Hiter test nVidia GeForce 8800 GTX

1
2
3 4 5

Mr.B ::

Neki novi testi..Samo do teh razlik pa tu ni prišlo ????
tema se razplamteva z ???

2000 pi razlike v 3dmark 2006, samo z različnimi EE procesorji.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

Senitel ::

Kaj za boga Mr.B? Kaj ima test 7900 GTX iz aprila veze z G80?

m0LN4r: Tale karta je fully truly DX10. Samo DX10 testi ti čisto nič ne pomagajo, ker tam te grafe nimaš z ničemer za primerjat ("Wow!! G80 je 2345x hitrejša od Intel Core 2 Duo v D3D10" je precej neumesno >:D). Sicer pa spet en star članek... 3D je zelo hiter biznis... >:D

Mr.B ::

Core 2 Extreme QX6700 (2.66 GHz) - > 12 000 points 3DMark06;
Core 2 Extreme x6800 (2.93 GHz) - > 10 500 points 3DMark06;
Athlon FX-62 (2.8 GHz) - > 10 000 points 3DMark06.

Link zgornjih rezultatov...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

celada ::

Hmm ce je pa tako potem se pa vidi da je grafa cpu bound, ker tako mala razlika v 3d mark scoru med fx62 in x6800 je lahko samo tako pojasnjena, visji rezultat s qx6700 pa je logicen zato ker 3dmark 06 je multithreaded in IIRC steje cpu score tut v koncni rezultat.

simnov ::

za xp bo directx 9.0d isti kot v visti directx 10 :P

Mr.B ::

Ne nobene variante dx10 ne bo za XP-je..
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Tilen ::

A DX 10 za win 2003 bo?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Hux ::

Hitrejše, GPU v XBox 360 je na nivoju G71 ali R580 samo s to razliko, da je unified.


To ze samo od nekdaj je ze znano da sama konstrukcija konzol pripomore k dosti hitrejsi grafiki kot PCjeva z enako ali malenkost zmoglivejso opremo.

Kenpachi ::

Jah... nekaj se je govorilo, da bo dx 9.0 L naredili za XP...
Zaraki Kenpachi.

Hux ::

zakaj so te dali oznako GS drugi karti namest GT?

Tr0n ::

Mislis GTS? GT serija bi naj sele naslednje leto prispela baje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Senitel ::

RedArmy, Tilen: Ker je očitno pretežko kliknit na link in mal prebrat:
DirectX 10 for Windows XP? Repeat after me: No. No. No.
This weekend has seen the emergence of rumors that DirectX 10 capabilities will be available for Windows XP under a special "secret" new version of DirectX called "DirectX 9.0L".

Allow me to pull out the inordinately-large-hammer-of-truth on that one and bang out some pretty clear messages:
- Absolutely not.
- Definitely not.
- No f'n way.

Now, I'm aware of the fact that some people aren't interested in letting “the facts” get in the way of a good rumor. If you're one of those people, you can stop right now and tell your buddies, "I saw this Microsoft guy say it's not going to happen, so the rumor must be true!" (because we all know that when people say the opposite of what you want to hear, they MUST be hiding something :-).

For those of you still reading, and interested in the facts, here they are:
- DirectX 9.0L was the early name designation for what is now called "DirectX 9.0Ex".
- DirectX 9.0Ex is a Windows Vista only feature. In a nutshell, it is DirectX 9.0c, with some modifications to work smoothly with the new driver characteristics of Windows Vista, which is significantly different at the graphics level than Windows XP. You can read more about DirectX 9.0Ex and how it fits into the Windows Vista picture here
- Windows XP cannot run DirectX 10 (technically, Direct3D 10) applications because of the significant changes in the graphics API and driver model
- And while I’m on it, the Xbox 360 cannot run Direct3D 10 because it lacks the Shader Model 4.0 hardware.

So, if you’ve read this far and STILL want Windows XP to run DirectX 10, you know the only answer: You’ll need to upgrade to Windows Vista and install a Shader Model 4.0 graphics card!

Source

Hux: Ne moreš kar tko primerjat konzol in PC-ja, na podlagi kaj je lepše. Konozle imajo nižjo resulucijo, igralci so manj občutljivi na FPS (oziroma ker so špili delani za določeno konzolo, na neki kombinaciji hardware-a ne bo FPS kar dol padel). Na konzolah je vse bolj simpl, porti recimo iz PS 2 na PC so pa večinoma bolj v riti, ker na PS 2 delujejo drugi triki kot na PC-ju. Sem pa videl nekaj portov iz XBox 360 na PC in delajo čisto lepo na G71 (to vključuje tudi kakšen špil, ki še ni zunaj). G80 in DX10 pa dvigne vse skupi "to the next level".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Senitel ()

Hux ::

aja GTS je to te tista bol sibka verzija 8800ke :D. Heh pa stane vseeno 100k butci!

jest10 ::

Jasno da bi tudi XPji lahko poganjali DX10. Samo bi moral biti narejen posebej za njih.

Hux ::

So, if you’ve read this far and STILL want Windows XP to run DirectX 10, you know the only answer: You’ll need to upgrade to Windows Vista and install a Shader Model 4.0 graphics card!


Kaki nesmiselni stavek te to je :\

Dr_M ::

aja GTS je to te tista bol sibka verzija 8800ke :D. Heh pa stane vseeno 100k butci!

pa vseeno cenejsa od nekaterih manj zmogljivih graficnih iz stare generacije. kasni butci ane... :\ zase govor...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

matjash ::

Hux: Ne moreš kar tko primerjat konzol in PC-ja, na podlagi kaj je lepše. Konozle imajo nižjo resulucijo, igralci so manj občutljivi na FPS


Igre za X360 so mišljene poganjati igre pri 720p oziroma pri resoluciji 1280*1024 s 60 slikcami na sekundo DX verzija pri njem pa je nekakšen DX9.5 saj podpira dosti funkcij ki jih bo DX10 ampak vseeno ni zmožen poganjati DX10ke. V TV pa gledamo z razdalje par metrov tako da te nižja resolucija prav nič ne moti. S srednjim razredom grafičnih kart pa lahko samo sanjaš da boš poganjal igre v 1600*1200 s stalnimi 60 FPSji. In zakaj naj bi bili konzolaši manj občutliljivi na FPSje? Ker se mučijo s PS2 jem igrati NFS:Carbon?
... bolje pozno kot nikoli.

RC14 ::

Mah, ko bo pa prišla ven igra crysis ali pa Alan Wake, bomo pa spet vidli na testih uboge številke tam okoli 40 FPS-jev z G80. Zame bi bila grafika res vredna vsakega tolarja, da bi vse novejše in prihajajoče igre tekle popolnoma gladko (vsaj še kakšno leto po izzidu grafike) na recimo 1600x1200 z vsemi bonbončki, ne pa zdej, ko ta grafa ma recimo 65 FPS-jev v igri redcimo quake 4, F.E.A.R. itd...ki smo jo že obrnili po dolgem in počez in so to že eno leto stare igre pa še po vrhu se te igre da lepo igrat na kakšni 7900GT, X1900XT.... ki so dosti dosti cenejše grafe od G80. ( 2 do 3 X cenejše).

Od grafe za 150k+ bi res pričakoval več maneverskega prostora, že res, da še ni zunaj teh najnovejših iger in DX10 ki veliko obetajo (Alan Wake in crysis pa še katera) in ne morem govorit kako se bo ta grafa obnesla v teh igrah, ampak do sedanja praksa je pokazala , da ko pride po ali pred izidu najnovejše grafike kakšna nova grafično obetajoča igra, so tudi highend grafe prešvoh za kakšno spodobno resolucijo in full nastavitve..
Briga me, kako se taka top najnovejša grafa obnese v eno leto starih špilih ki so zame že preteklost, mene predvsem zanima suverena moč v najnovejših in najbolj zahtevnih igrah in verjemte, da tam bo skorajda poklecnala tudi ta, najnovejša G80, kar pa je zame nespremenljivo. V 3dmarku 2007 pa bomo itak spet gledali diapozitive.;(( Zame to ni oh in sploh grafa.
No, bomo vidli, mogoče pa ne bo vse tako črno:D , mislim pa, da nisem veliko zgrešil bistva. Pa brez napadov prosim, samo svoje mnenje sem podal.;)


Lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RC14 ()

Hux ::

Splinter cell duble agent je baje direktni port z Xbox 360 z vsem vred. Ce ti to deluje tekoce z danasnjim hardwerom na isti resoluciji ko ma Xbox mas odgovor >:D

Hux ::

Dr_M: testa za GTS se ti sploh nisi vido tak ti tudi zase govori nub!

Hux ::

Samo kaka oznaka je zaj GTS? Prej ni blo te. GS, GT , GTX?
GTS pa je zaj GS al GT?

kuglvinkl ::

GTS so imeli oznako GeF 2.

Senitel ::

matjas: S tistim delom sem meril na PS 2... In pa na PC-jih vsi hočejo it vsaj 1x čez refresh, zato ker se bo pač občasno zgodil, da bo vse skup padl pod 20 fps. In ja ravno to je point, da pri konzoli gledaš TV pri manjši resoluciji in z večje razdalje (zato zgledajo stvari mnogo bolje).
XBox 360 ne podpira kaj veliko tistega kar bo v DX10... V bistvu ima lahko samo daljše shaderje, kot so v SM 3.0 specifikacijah, MEMEXPORTA ni v DX10,... PC rabi DX10, da lahko konkurira XBox 360 in PS3, ker je dostop do hardware-a tam bolj neposreden. Glavna fora DX10 je ravno to, bolj neposreden dostop do GPU-ja (zato tudi ne dela drugje kot v Visti).

Hux: Sem ziher da naši v franciji poganjajo Splinter Cell Double Agent čisto spodobno. >:D Saj se pričakuje, da bo XBox 360 pač hitrejši, ni pa več tako blazno hitrejši (kot so bile konzole včasih). Imaš špile za PS2, ki so tehnično zelo simpl in tečejo na bistveno manjših resulucijah kot tehnično bolj zahtevni špili na PC. Obenem pa imaš precej komplicirane špile za XBox 360, ki tečejo na praktično enakih resolucijah kot PC porti s tem da je PRAKTIČNO hardware LAHKO hitrejši. XBox 360 je na papirju kar se shaderjev tiče počasnejši od G71 ali R580, vendar je unified. G80 tudi ni kaj bistveno hitrejši od G70, vendar je unified.
Predvsem je pa tu ena zelo specifična fora, ki jo špili za XBox 360 zelo radi počnejo in dela predvsem dosedanjim NV čipom preglavice (G80 preživi zadevo dosti bolje). Imaš pa še recimo Tomb Raider Legend, je tud direkt port iz XBox 360, pa Battlefield 3, ki bo tudi direkt port...

3p ::

Torej G80 ima unified shaderje ali ne?

simnov ::

Senitel ::

Da, G80 je unified.

Mr.B ::

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Tr0n ::

Pri taksni ceni se vprasas, ce ne bi raje PS3 za igre nabavo. ;)

Senitel: Je ze znano kaj vec o malce cenejsih variantah?

Hux ::

Ja jaz ze tudi studiram nekaj cajta da bi konzolo samo ko vidim da pridejo igre 18k mi mine spet.
280k me pride novi komp z E6600, giga rama in 8800GTS trenutno. :\
Ce se starega kompa losam pa dobim kakih 80k me pride ceneje kot pa ce dokupim rame, plato, proc in grafo.

Sem tudi studiro da bi prvo samo grafo kupo potem pa pogledo ce letijo spili al ne na 3500+ :|

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

Tr0n ::

Hux ::

Sej ni vazno GTX nisem nikol mislo kupit 150k pa je enostavno prevec.
Enkrat sem ze mislo dati 99k za Geoforce 3 top horsa pa potem vseeno nisem ker sem preskoco generacijo in tudi dobo hitrejso middle klas karto. Bom pa zdaj za middle horsa jau :\

Samo sevedno nevem al je GTS, GT klasa al GS klasa graficne. Predvidevam da GT ker je predrago za GS oz a je obstajala sploh 7800GS?
GSji vsi so meli navadne DDR2 rame ne? tak da bi reko da je GT to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

Tr0n ::

GT se pridejo, kaj ti ni jasno? :)

Hux ::

kaj pa je ta GTS kurac pol?

Tr0n ::

Malo oskubljen GTX. Se vedno high-end.

Oziroma ne vem, ce je ze bilo kaj informacij o middle-end karticah, ampak skoraj zagotovo bodo kaj v tej smeri izdali (v rangu $200-$400).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Hux ::

ah zo verjetno 10-20% pocasnejsi od GTX. Naja will have to do it then. Ampak prvo vseeno hocem teste videt :D

simnov ::

uf sreča da nisem kupil x1950xt http://www.elektronika.si/product_info....

kljucavnicar ::

Kva a jo ze lahk kups?

Mirč ::

pri grafikah se splača menjavat po dve generaciji.
lp

Mr.B ::

Zelo čudni rezultati : 8800GTX SLi.
Smao 11k v 3DM2k6...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Tr0n ::

3DMark06 ne zmore vec. :)

cole-22 ::

3DM že zmore samo CPU ne zmore dveh 8800GTX prebavt...

Mr.B ::

Malo više gor 12k. Torej 3Dmark2006 zmore več, od SLI sistema...
Težava je v tem, da je grafična zelo odvisna od CPU-ja. Kjer je tu najslabši člen AMD.

Torej za 200k grafično rabiš tudi 200k proc....
Pa Vista premium cca 100k, ter seveda 2GB+ hitrega rama spet 150k

Ostalo je sitnica, razen če kupiš 30 colski HDMI HDCP monitor. Za kar pa za zgoraj našteto, itak moraš imeti cvenka.
Dajmo ate dinarčak za novoletno igačo.

Mislim da bo naslednji nakup Xbox...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

@LOL ::

Pa Vista premium cca 100k

Zakaj že bi rabil Vista Premium:\

Hux ::

kdaj bi nej aTI izdal prve primerke? S3 tak menda brezveze sprasevat ker ni kaj za pricakovat.

btw. nerabis 200k procesor le Intel conroja in ne AMD 150k crap :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

Mr.B ::

Popravljam.
Ultimate Vista, ali kakorkoli že. Važno da si In na Vasi...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

cole-22 ::

Funtech ima GTS za 130k 8-O
Niso resni. Kolk bo pol GTX 170k?

simnov ::

ja elektronika ima pa 113 ticoč kar je zame preveč le kaj bom jaz dobil za 70.000sit mislim na
x1950xt

igooor ::

Po vsej verjetnosti bo prislo ene par kartic v ponedeljek v Slovenijo(najkasneje naslednji ponedeljek). Jaz jo ze imam naroceno.:) Bom porocal ko jo bom imel:)

Mr.B ::

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

pucvoler ::

Ne me poslušat!!!!!!
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov test R600 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
797962 (5438) macgajver
»

Radeon HD 2900 XTX: polomija?

Oddelek: Novice / Grafične kartice
163866 (2472) maher23
»

Test Radeona X1950 Pro

Oddelek: Novice / Grafične kartice
163693 (2724) Klemzz
»

Prvi test Radeona X1950

Oddelek: Novice / Grafične kartice
395280 (3269) mtjz33
»

Prihaja Radeon X1900 GT

Oddelek: Novice / Grafične kartice
133648 (3084) opeter

Več podobnih tem