» »

Katero kamero do 70k in stojalo

Katero kamero do 70k in stojalo

t909 ::

Ker sem noob na tem podrocju me zanima kaj je v tem trenutku "best buy" tja do 70.000 SIT. Gledal sem VC GRD 325 in Samsung VPD 36 - bigbang whore pac. Predlagate kaj tretjega?
Potrebujem pa tudi stojalo (tudi o tem nimam pojma). Na kaj naj bom pozoren koliko $$ naj zapravim zanj. Snemalo se bo Ljubljano, znamenitosti, vecinoma eksteriere, ulice...

t909 ::

to the top

Phoebus ::

Sem najprej prebral da iščeš stativ za 70k, kar bi blo bolj realno za zunanjo uporabo. Težka bo, težka, tale kamera + stativ za 70.
Stativ kolkor-tolk ok materski je cullman, za 30k dobiš lepo opremljenega. Če hočeš taprav stativ, pa pod 60, 70 ni nič...

Looney ::

Phoebus, daj, prosim te lepo. Sama imam vivanco stativ za 8k sit in mi popolnoma zadostuje. SIcer ga uporabljam za fotoaparat, vendar sem tudi že snemala z njim in se prav dobro obnese. Da ne boš mislil, da so stativi za 30k sit toliko boljši. Niso.

t909, če hočeš resnično dober stativ, moraš odšteti res veliko denarja, kar pa se ti ne splača, ker ne kupuješ kamere za neko veliko vsoto, zato ne kupuj stativa, ki bo po ceni enak kameri. Odloči se za enega običajnega, ker ni veliko razlike med njimi.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

BluPhenix ::

da so stativi za 30k sit toliko boljši. Niso.

Ahahahahaha. Primerjaj ti enega vivancota pa enega manfrotta za 30k, boš videla razliko in to kakšno. Osebno fotoaparata ne postavim nikoli na nič, kar je ceneje od 15k in ni težko vsaj 2kg...

70k, to je pa malo nizek budget. Pomisli ali resnično rabiš tudi stativ.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

YaN-cH ::

Stativ za fotkič je lahko tud poceni ni panike.

Za video pa je tako, dober stativ oz. soliden je tisti ki pri premikanju kamere se ne zatika oz. teče gladko. Če imaš taki stativ da se zatika ni ne teče gladko je bolje da snemaš na klasičen način.

Looney ::

Prav nič se ne zatika. Če bi se, ga prav gotovo ne bi imela.

@BluPhenix: Če imaš DSLR-ja, potem te razumem, drugače pa ne.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

BluPhenix ::

Ja, DSLR. Sicer je bilo bolj odgovor na tvoj post, da so stativi za malo in več denarja ne razlikujejo. Vsekakor se pri uporabi kompaktnega ne splača investirati v stativ (tako kot tudi ne pri manjši kameri), za take primere so taki, kot si ga predlagala čisto dovolj.

Za kamere je včasih boljša zadeva steady cam, kot pa fiksen stativ. Nekaj o poceni varjanti tukaj
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Looney ::

Mogoče tudi. Ampak verjemi, da je za tako amatersko snemanje čisto v redu poceni stativ. Drugače pa imam jaz hibrida, tako, da, če bi se zatikal, potem bi to vedela. Pa se ne. In tudi z mini DV kamero lepo sodeluje.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Foto stativ

Oddelek: Zvok in slika
243818 (1709) no comment
»

Manfroto stativi

Oddelek: Loža
5926 (768) harmony
»

Kateri stativ za snemanje z DSLR fotoaparatom?

Oddelek: Kaj kupiti
72476 (2261) schurda
»

Stojalo za fotoaparat

Oddelek: Loža
155002 (4604) Domnini
»

Katero kamero kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
395065 (3904) Gwanaroth

Več podobnih tem