Forum » Pomoč in nasveti » Vrstni red bootanja
Vrstni red bootanja
obadek ::
Imam sledečo težavo!!!
Kupil sem si nov računalnik. Vsebuje matično ploščo MSI P965 NEO in procesor e6300. Imam tudi en sata 2 disk in dvd rom. Težava je pa sledeča ko hočem instalirat windowse se mi neče boot naredit iz cdja ampak vedno ga prehiti disk. Ali je potrebno kaj u biosih naštelat. DVD je prikopljen na edini ide drive na matični saj matična vsebujesamo 1 ide drive in 6 sata drive. Skratka DVD je prikloplen na edini DVI in disk na SATA drive. V biosih imam nastavljeno first boot device CDROM ampak ne pomaga. Kakšna ideja kaj naj storim ???
Hvala za odgovore in lp.
Kupil sem si nov računalnik. Vsebuje matično ploščo MSI P965 NEO in procesor e6300. Imam tudi en sata 2 disk in dvd rom. Težava je pa sledeča ko hočem instalirat windowse se mi neče boot naredit iz cdja ampak vedno ga prehiti disk. Ali je potrebno kaj u biosih naštelat. DVD je prikopljen na edini ide drive na matični saj matična vsebujesamo 1 ide drive in 6 sata drive. Skratka DVD je prikloplen na edini DVI in disk na SATA drive. V biosih imam nastavljeno first boot device CDROM ampak ne pomaga. Kakšna ideja kaj naj storim ???
Hvala za odgovore in lp.
- premaknilo iz Programiranje: OwcA ()
MihaFirst ::
sfulal si temo, da bolj ne bi mogu ampak... a je trdi disk kamor bootaš nastavlen na master?
www.gamma.si
obadek ::
''V biosih imam nastavljeno first boot device CDROM ampak ne pomaga. Kakšna ideja kaj naj storim ???'''
A sem napisu to že enkrat. Mam nastavlen pa neče.
A sem napisu to že enkrat. Mam nastavlen pa neče.
Spajky ::
če je CD ziher bootable, mora bit v Bios-u nastavljeno na Auto (detekcija) ide kanalov ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Diska ne zaznaOddelek: Pomoč in nasveti | 816 (672) | lovro535v2 |
» | Računalnik se resetira (forever)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1914 (1398) | GTX970 |
» | Bios ne zazna sata diskaOddelek: Strojna oprema | 3656 (3162) | amigo_no1 |
» | ne zazna cd-romaOddelek: Pomoč in nasveti | 1256 (1211) | kilergas |
» | F4 nikakor !Oddelek: Pomoč in nasveti | 826 (724) | Mr.B |