» »

Novi tehnični svinčnik

Novi tehnični svinčnik

SmeskoSnezak ::

Pogledujem si po internetu razne tehnične svinčnike, ampak ker ne vem kaj bi bil best buy oz. best performance... sn pristal tu in zdaj vas sprašujem. :D

Zato me zanima, ker sn vido eno staro temo o penkalih, če bi še men poiskali dober tehnični svinčnik. Do pred kratkim sem imel Pilot "The Shaker". Pa se je zlomo in iščem novo stvar, s katero bi imel dalj časa mir. Mislim, tehnični svinčnik :)

Torej, katero "znamko" naj iščem? V Mariboru sn vido, da imajo samo Pilote in Schneiderje, pa še to je bolj mala izbira. Kje je sploh večja izbira? :\
@ Pusti soncu v srce... @

Ziga Dolhar ::

Spravi se v kako bolje založeno papirnico in prodajalki razloži svojo željo. (Če ji ne boš povedal tega, ampak kar direkt zahteval preskus večih, te bo morda imela dost ;))

No, preveri, ali ti bolje sede lažje ali težje pisalo. Meni se težji modeli zdijo boljši, saj sem z njimi natančnejši, medtem ko mi lahka pisala kar 'uidejo'. Nato premisli, kakšen 'oprijem' ti bolj paše: tisti del, kjer s palcem in kazalcem stiskaš del nad konico, se namreč zelo hitro navzame maščob/potu. Kakšni kovinski modeli tako znajo zelo hitro ratat precej spolzki in neprijetni za pisat ... meni zadnje 4 leta super služi model, ki ima ta del rahlo gumiran.

Nato preveri še kvaliteto izdelave samega tulca, kamor na eni strani vstavljaš mince in te iz drugega konca lezejo ven. Po mojih izkušnjah je ta del od vseh še najbolj na udaru, saj se šibkejši modeli že ob sami redni uporabi (kaj šele kakšnih udarcih, padcih) hitro deformirajo, kar boš zelo fino čutil ob 'pritiskanju' za izmet mince. Svetujem [v celoti] kovinski tulec.
https://dolhar.si/

SmeskoSnezak ::

Ja. Tist shaker mi je včasih že polzel po rokah. Zdaj je zuni nov model, ki ima tam gumo... Sam ne zgleda mi ql tanov model. :8)
Pol zelo rad bi rajš dal kakega jurja več, kot pa mel nek švoh model, ki bi se sporabo takoj. Nucam ga za vsaj 5 let konstantne uporabe.
Kaj priporočaš?
@ Pusti soncu v srce... @

Ziga Dolhar ::

-- no, pa še popolnoma subjektivni dodatek ;-).

Sam uporabljam Parkerjev model 'Frontier'. Ne ravno tega s slike, ampak malo bolj proletarsko nekromirano varianto :). Prišel je mislim da ca. dva jurja.



Pred tem sem nekoč imel (in nespretno uničil) model 'Jotter', ki pa je bil popolnoma kovinski in hudičevo polzeč. Fuj!
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

SmeskoSnezak ::

A maš kak link do te firme Parker, da vidim kaj ponujajo?
@ Pusti soncu v srce... @

Sba ::

Jaz kracam s tem. V roke lepo sede in ima ~1,5 cm radirke, mince mi pa tudi še ni uspelo zlomiti z njem. Je pa nekje 2k.


Imam pa vprašanje glede debeline. Moj svinčnik je 0.7 HB in me nekoliko moti, da ga moram malo obračati okoli, ker sicer debelo piše (nekako zmazano). Če se ne motim to ne uspe vsakemu, ker drugi z 0.7 svinčniki pišejo čisto lepo (tudi z mojim). Pravtako sem se pritoževal nad nalivnikom, drugi pa so z njim lahko lepo pisali. Pač imam čudno pisavo, bolj na malo pišem in morajo biti tanke črte. Torej vprašanje bi bilo, kakšen svinčnik, da bo delal tanke črte.

SmeskoSnezak, se že v naprej opravičujem, ker ti smetim temo.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

SmeskoSnezak ::

Ni panike. Sam tale tvoj mi ni všeč. 0:) Zgleda preveč običajen.

Bom jutri pogledal, kaj Parker ponuja. Tisti zgoraj mi je kar všečen. Je še kak svinčnik, ki ga priporočate?
@ Pusti soncu v srce... @

SaXsIm ::

sam imam Pentel Techniclick G; je sicer plastičen in mislim, da do zdaj že tretji (v 5h letih) in vendar mi je najbolj všeč. Gumb za potisk mince ima na strani.
SaXsIm

SmeskoSnezak ::

Nekako takole zgleda tud nov Pilot "The Shaker". Pa plastičn je tudi. In totalno nisem zainteresiran za plastično rešitev. Sn malo sprobaval Shakerja, no way... :8)
@ Pusti soncu v srce... @

overlord_tm ::

Kupiš najcenejši tehnik in ga imaš dokler dela, ko crkne brez slabe vesti kupiš novega. Vsaj po mojih izkušnjah je tak da pri večini dražjih tehnikov je toliko tehnike not da bo pri mojem načinu uporabe prej ali slej kaj crknilo :D

MihaFirst ::

Kupiš najcenejši tehnik in ga imaš dokler dela, ko crkne brez slabe vesti kupiš novega.


Se popolnoma strinjam.
www.gamma.si

SmeskoSnezak ::

Edino Parkerja sem našel, a še tista trgovina nima vseh modelov. Če pa bi hotel, imajo enega po naročilo "Parker Insignia" . A stane 40k... 8-O
Razmišljam o tem "Frontierju", a imajo tud samo plastičn model. Kar pa meni ni všeč, bi raje imel stainless steel.

Ve kdo kje bi našel trgovino, ki prodaja Caran d'Ache pisala, v MB al pa okolici?!? (maybe tud Celje)
Ali pa zelo dobro internetno trgovino (link bi bil super), ki prodaja Parkerje in Caran d'Ache pisala..
@ Pusti soncu v srce... @


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri kemični svinčnik/pisalo uporabljate?

Oddelek: Loža
407821 (6597) Buljan
»

Kvaliteten tehnični svinčnik

Oddelek: Loža
278833 (6924) blues1
»

S čim pišete?

Oddelek: Loža
437501 (6083) borisk
»

Uporaba tehničnega svinčnika pri elektronskem pregledovanju

Oddelek: Šola
7830 (660) opeter
»

Dobro pisalo

Oddelek: Loža
214202 (3601) pingec

Več podobnih tem