» »

Nov procesor na stari plati

Nov procesor na stari plati

Phoebus ::

Trenutno imam v masini DFI-jevo PA61 (rev2) slot 1 plato (saj vem, da ime zveni kot kaksen model traktorja :)), ki podpira procesorje (Pentium II/III) do 600MHz na 100fsb-ja oz. 733/133, rad bi si pa omislil "malo" novejsi procesor od C300@450.
Slisal sem, da se da kupit FCPGA->Slot1 adapter, vtaknit noter bilokoji CII in da mora delat, ker je tako ali tako zaklenjen multiplier na njemu.
Samo ce plata podpira samo do 600@100fsb (nima soft menija), kako bo znala delat z, naprimer CII 1GHz? Kot kaj ga bo prepoznala? Ga sploh bo?
In se eno vprasanje; ce bi zadeva delala, kje pri nas se sploh se da dobiti FCPGA->slot1?

SLOWWWeb.net ::

Sam sem se obadal z istim vprašanjem. Stvar je sledeča: varjanta je, da daš adpter, ki bo podpiral celeone, vendar ti to mora omogočat tudi plata. Zato prej preveri za BIOS-nadgradnja. Zdi pa se mi, da na adapter ne moreš vtakniti CELERON II-ne vem točno zakaj-baje nekaj z množilnikom :\ .

P.S.: Ravno zato sem si kupu AMDja, ker ne menjajo tok prcesorskih standardov-kar poglejte, vsaka generacija prcesorjev druga plata ;(. Pri AMDju so vsaj majhen bolj vzržni :) .

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

i440BX z PIII@800eb

Oddelek: Strojna oprema
151096 (929) tomi_m
»

spaka od celerona na plošči vtaknjeni pravokotno na osnovno ploščo

Oddelek: Navijanje
151258 (1060) vise
»