» »

MSI GeForce 7900GTO, 512Mb GDDR3 256bit(67k)

MSI GeForce 7900GTO, 512Mb GDDR3 256bit(67k)

Toomy ::

Trenutno meni najbolša izbira...zaj pa jaz vas vprašam...kje dobit za to ceno enako ali bolj kvalitetno kartico oz. če se splača kupit kaj bol cenejšega pri čemer ni bistvene razlike...baje bi se naj tale kartica modala celo v gtx?...

...aja pa še to...sistem bo takle...intel6400, plata p5b, 1gb rama 800mhz, ostalo pa mislim da ni važno...

frudi ::

ta kartica je skoraj enaka kot GTX, razlika je le v napetosti ramov (1.8V na GTO, 2.1V na GTX) in posledično nižji frekvenci. kljub temu se da večini kartic ram navit do frekvenc GTXa (800 MHz).

za ta denar trenutno dobiš le še X1900XT 256 MB, ki je približno enako hitra; za malo več (78k) se da dobit X1900XT 512 MB, za precej manj (okrog 50k) pa se bo dalo kmalu dobit X1950Pro, ki pa je tudi opazno počasnejša.

sam sem pred enim tednom nabavil ravno MSI 7900GTO, pred tem sem 4 leta imel ATI kartice, nazadnje rahlo defektno X1900GT, ki sem jo zamenjal za 7900GTO.
moje mnenje - super kartica (sploh za to ceno), drek gonilniki. po novem mi ne prepozna gonilnikov za monitorja, zaradi česar je nastavljanje multi-monitor desktopa živ užitek; v nekaterih igrah (Q3 based) imam občasno ~5 FPS (ja, 5); kvaliteta videa je v primerjavi z ATIjem porazna (pozabimo na to, da mi ob zagonu filmov/nadaljevank na random zjebe nastavitve barv in svetlosti za video overlay). in potem je tu še novi control panel, kateremu je še ATIjev CCC lahko za zgled uporabnosti in enostavnosti.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

...veliko jih toži da je problem v gonilnikih...kot vidim je tvoje mnenje tako da naj se raje obrnem na ati...a pa se ne da tega porihtat, da bi naprimer laufalo vse normalno...po mojem bi se dalo...pa če se gto res navije na gtx pol je ta skoraj blizu xtx...al ne?...

tole s svetlostjo in barvami videa je kolikor berem problem prav te verzije gonilnikov, tako da ostaja upanje, da bo v prihodnosti popravljeno. ampak kolikor vidim, so zadnji whql gonilniki pred trenutnimi izšli junija, trenutna verzija pa sredi septembra. če se bom moral še naslednja dva ali tri mesece toliko jebat z videom, bom znorel :|. se mi že kolca po ATIjevih rednih mesečnih (ne-beta) verzijah gonilnikov...
kar se tiče same kvalitete videa, pa ne vem ali je to problem gonilnikov, ali pa je ATI tukaj enostavno toliko boljši; bom vedel, ko bom dal skozi par verzij gonilnikov. problem s Q3 engine igrami je sigurno problem gonilnikov, ampak močno dvomim, da se kdo pri nvidii še ubada s podporo za tako stare igre. pač bom moral živet s tem, da nikoli ne vem, ali me bo ob zagonu Q3 pričakalo 500 FPS ali 5.
nov control panel pa je kakršen je, ukinili ga sigurno ne bodo. ostane le upanje, da bodo (za razliko od ATIja) pustili možnost uporabe starega control panela.

tako ti bom rekel - kar se hitrosti, navijanja in tišine tiče, kartici ni kaj očitat; navije se lepo do frekvenc GTX in še malo preko, tako da je hitrostno res na nivoju X1900XT/XTX.
ampak če bi jo sedaj kupoval še enkrat, bi ali počakal na X1950Pro (v tujini je za ~20€ cenejša od X1900GT, tako da lahko pričakujemo ceno 45-50k) ali pa vzel X1900XT (256 ali 512 MB verzijo). naj nvidioti trdijo kar hočejo, ATI ima v tem trenutku enostavno boljše gonilnike...

...emm tu maš...GIGABYTE PCI-E ATI RADEON X1950Pro 256MB, TV OUT, DVI, 56.900 ... malo je dražja kot si reko...

...no pa sem le kupil...msi 7900 gto...bom videl če bom imel probleme tak kot ti...

upam, da imaš več sreče z gonilniki kot jaz :)

JIM22 ::

Vidim da samo vidva pišeta v tem topic-u.:\

frudi: Samo od tebe sem slišal da ima ati dost bolše driverje od nvidie. Vsi dost bol hvalijo driverje od nvidie kot od atija. Ne vem kaj ti počneš, al si pa navajen samo na ati in ti drugo ne ustreza.

Pa tale izjava:
upam, da imaš več sreče z gonilniki kot jaz
je mal smešna, ker ima tud nvidia grafično in mora imet tud za njo driverje. Mal smešno kak bi meu več sreče z njimi.:\ Verzij je tok različnih, samo še vseeno so vse od nvidije.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

večina, ki kurca ATI gonilnike, ima v mislih CCC, ki je res drek v primerjavi s starim control panelom. ampak to ne spremeni dejstva, da je nvidiin nov control panel še 10x večji drek, pa še po vsej sili te posiljuje s slovenščino. star pa bo verjetno slej ko prej opuščen.
kar se pa samih gonilnikov tiče, pri ATIju vsaj osnovne stvari enostavno delajo; so kaki problemi z nekaterimi igrami, ne pa kot pri nvidii, kjer ti zjebe video in imaš 5 fps v 8 let starih igrah :\. sem preizkusil prejšnjo verzijo, pa so tako stari, da kot prvo kartice ne prepoznajo pravilno in pa ob vsakem zagonu težijo za SLI.
če alah da, bo naslednja verzija gonilnikov boljša in bo prispela v nekem doglednem času. ta verzija je enostavno za en drek.

p.s. in preden mi kdo zateži, da 'logično da ne dela v redu - če si zamenjal grafično moraš formatirat'... formatiranje je za babe. znam deinštalirat gonilnike in uporabljat driver cleaner :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero grafično ste že imeli ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19020876 (13941) Janac
»

Geforce 8800 gts

Oddelek: Kaj kupiti
332188 (1263) Mr.B
»

SAPPHIRE X1950 PRO VS MSI 7900 GTO

Oddelek: Kaj kupiti
412564 (1522) SavoKovac
»

Katera ATI grafična kartica