» »

Dodatni ventilatorji

Dodatni ventilatorji

Yacksy ::

Vem, da to ne spada povsem v to rubriko, a vseeno. A kdo mogoče ve za kakšne pocen 120x120 al 80x80 mm ventilatorje. Pr nas so dragi, de si več kot enga ne morem prvoščit. 3 jurje za 120x120 in 1,5 jurja za 80x80. Jest rabm pa kakšnih 5.

BojlerTM ::

IC elektronika na Vodovodni c. v Lj.
8cm ventilatori so po iirc 800sit
"Salt?"
"Pepper?"
"Oh, it's...it's all right. I don't like you either."

Dami ::

2440002501
VENT 12V 80X80 1.017,98SIT
2440002521
VENT 12V 80X80 - z ležaji 1.648,87SIT

Kje si ti videl 800 ne vem. A je ta cenik na netu star? Kaj pa tisti zalmanovi venti ki jih ma mlacom za jurja? Kateri so močnejši? Sunoni pri IC, al zalmani pri mlacomu?
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

SkyNet ::

Zalmana 80*80 silent (mlacom) mam, jaz in to dva! V kišti je pa samo eden zato ker drugega ne rabim. Ugani zakaj?
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

Tic ::

Zakaj???
A mi pordaš enga :8)
persona civitas ;>

A je eden tuk močn al pa je tak glasn da ne morš met dva:D
I give up. Povej, kr bom vzeu al tega zalmana al pa sunone. Btw, kaka je razlika pri sunonih z ali brez ležajev (razen v ceni, se razume)?

Ne vem, a zdi se mi da je tisti z lečaji mogoče tišji.

Enega sem dal ven zato ker mi je eden dovolj. Procesor je duron800@927 in ko poditam dno volkano je ta čisto hladen, kot takrat preden prižgem računalnik. Je pa res da sem zalmana nastavil na pravo mesto tako da piha direktno na rame in na volkanota.
Sicer sem namestit drugega volkanota na Gf2mx (na obratno stran kartice) a kartice vseeno nisem mogel bolj naviti. Žal...

Tic ::

A prodaš pol enga Zalmana?:D
persona civitas ;>

Sej ga dobiš v mlacomu za 960 Sitnikov.

Boky ::

skynet kako hitro se vrti zamlan ? A lahko go napise se za Sunone. Je gdo primerjal glasnot med tema dvema ventilatorjema ? Tudi jaz si namrec mislim nabavite kakega.

Zalmana se sploh ne sliši, sliši se le šum zraka oz. vetra, ki ga le-ta proizvaja.
Ne vem točno, s koliko obrati se vrti, ker ga mam jazt priklopljenega na pretvornik ki ga dobiš zraven blue orba. Tko "na oko" bi reku okol 5500.

Boky ::

uff to mora pa biti precej glasno(tudi ce samo piha)

skynet: kaki prikluček pa je na njem. un za na plato, za na molex al kr sam 2 žički?

faca9 ::

Živijo,

80mm Zalman se vrti s 1700-3000 o/s,
92mm pa s 1600-2800 o/s.

V kišto sem dal 2x92mm (IN/OUT) in enega 92mm na hladilnik proca. Ko jih dam na nizke obrate, se sliši le še vent v napajalniku in HDD(v resnici najglasnejši del). Če se HDD ugasne, se šele sliši vente oz. pihanje zraka. Sem razmišljal, če hi šel na vodno pa se ne izplača. Proca nimam navitega, vente pa bom ravno tako rabil za hlajenje radiatorja.

Še povezavi na ventolatorja (oba imajo pri Mlacomu):
ZM-F2 (92mm)ZM-F1 (80mm)

Ups pozabil še to:
na ventu so tri žičke (priklop na plato)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: faca9 ()

Ja, khm, najbrž sem se res zmotil, saj sem rekel da nisem meril vrtljajev na zalmanu. Res pa je da še nikoli nisem imel 80*80 ventilatorja, tako da ne vem ocenit kako jitro se vrti.
Faca9: Resda se zalmana vrti s 3000obrati, ampak to če ga maš na uporu, jaz ga pa nimam in zato domnevam da se vrti občutno hitreje kot s 3000obrati. Bom enkrat zmeru, pa bom povedal.
So pa zelo učinkoviti in ti ga zelo priporočam.

faca9 ::

skynet...

res je, da nisem meril hitrosti vrtenja ventov. Niti jin nimam priklopljenih na ploščo, da bi odčital podatke.

Venar če prebereš podatke na uradni Zalmanovi strani je 2800 oz. 3000 obratov za vezavo brez upora, 1600 ali 1700 za vezavo z uporom, vmesne vrednosti pa je možno doseči z regulacijo (v resnici krmiljenjem) napetosti.

LP,
David

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ventilator na/v napajalniku se ne vrti

Oddelek: Strojna oprema
231915 (1732) T0RN4D0
»

ventilator (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije