Forum » Omrežja in internet » deljenje internetne povezave ubuntu --> windows
deljenje internetne povezave ubuntu --> windows
_CaCkO_ ::
Zanima me kako naj delim internetno povezavo iz ubuntu-ja na winse. Imam pa statičen ip ter v obeh kompih samo po eno mrežno kartico, torej gre povezava takole:
internet -> modem -> switch -> iz switcha pa v oba kompa (1.PC: Ubuntu, 2.PC win XP)
sem že vse preiskal na netu, vendar sem našel samo kako jo deliti ko je PC z linux-am kot router (se pravi da ima ubuntu pc 2 mrežni in gre šele iz ubuntu PC-ja v switch nato pa v ostale kompe). tega pa nebi rd delu kr morm pol vlečt še en utp kabl ene 30 m po bajti.
Res bi bil ZLO ZLO hvaležn za pomoč
LP Miha
internet -> modem -> switch -> iz switcha pa v oba kompa (1.PC: Ubuntu, 2.PC win XP)
sem že vse preiskal na netu, vendar sem našel samo kako jo deliti ko je PC z linux-am kot router (se pravi da ima ubuntu pc 2 mrežni in gre šele iz ubuntu PC-ja v switch nato pa v ostale kompe). tega pa nebi rd delu kr morm pol vlečt še en utp kabl ene 30 m po bajti.
Res bi bil ZLO ZLO hvaležn za pomoč
LP Miha
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ura v w10Oddelek: Operacijski sistemi | 2407 (1936) | AnotherMe |
» | Vdor v Ubuntu; kaj naredi Tor?Oddelek: Loža | 4741 (4183) | technolog |
» | Omejitev prenosa podatkov +Oddelek: Omrežja in internet | 1255 (1178) | Zion10 |
» | Kakšen 20m dolg kabel za internet?Oddelek: Omrežja in internet | 10980 (10589) | imagodei |
» | kateri os za cluster?Oddelek: Operacijski sistemi | 1162 (939) | uporcek |