Forum » Operacijski sistemi » Težava pri zagonu računalnika
Težava pri zagonu računalnika
vitamincek ::
Danes sem normalno zagnal računalnik. Na začetku računalnik prebere vse komponente, ki so priklopljene, ko pa se poda v začetno okno WINDOWS XP se po cca. 1 sekundi resetira. Enako velja za način v safe modu. Probal sem vsaj 10 krat, pa brez uspeha.
Včeraj sem se igral z nameščanjem digitalne video kamere, katere mi ni hotelo namestiti. Pod OTHER DEVICE mi je narisalo rumen vprašaj, gonilnikov s CD-ja pa mi ni prepoznalo. Tako sem zaradi reisnstalacije drajverjev precej krat na novo zagnal računalnik.
Je to softwerska( virus, nastavitve,...) ali hardwerska( plošča, ram, grafična,...) težava?
Se da še kaj podatkov rešiti? Hvala
Včeraj sem se igral z nameščanjem digitalne video kamere, katere mi ni hotelo namestiti. Pod OTHER DEVICE mi je narisalo rumen vprašaj, gonilnikov s CD-ja pa mi ni prepoznalo. Tako sem zaradi reisnstalacije drajverjev precej krat na novo zagnal računalnik.
Je to softwerska( virus, nastavitve,...) ali hardwerska( plošča, ram, grafična,...) težava?
Se da še kaj podatkov rešiti? Hvala
vitaminček
Gregor P ::
Najverjetneje softwerska težava. Lahko da je kljub neuspeli namestitvi gonilnikov še ostala kakšna datoteka v sistemu, ki je v konfliktu z ostalimi. Ali pa če si morda namestil kakšen nov program iz priloženega CD-ja ipd.
Kar so meni vedno svetovali je, da poskusim zagnati XP-je v opciji "Start Windows Using Last Known Good Configuration" (mislim da F8, ko se ti uspe zažene BIOS); lahko tudi, da je samo potrebno odpraviti napake na disku ( chkdsk ipd. )
Seveda pa je možnosti še dosti več. Ampak očitno se ti BIOS itd. naloži normalno, tako da je očitno (vsaj upam) nekaj narobe le z OS.
Kar so meni vedno svetovali je, da poskusim zagnati XP-je v opciji "Start Windows Using Last Known Good Configuration" (mislim da F8, ko se ti uspe zažene BIOS); lahko tudi, da je samo potrebno odpraviti napake na disku ( chkdsk ipd. )
Seveda pa je možnosti še dosti več. Ampak očitno se ti BIOS itd. naloži normalno, tako da je očitno (vsaj upam) nekaj narobe le z OS.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
ender ::
Za začetek, v zagonskem menuju (F8) izberi "Disable automatic reboot on system failure", in ko dobiš BSOD, prepiši podatke.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sesutje diska / windowsa 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 3636 (3123) | Seljak |
» | NTLDR is missingOddelek: Pomoč in nasveti | 4824 (3643) | gorenjc |
» | Windowsi se mi ne zaženejo????Oddelek: Programska oprema | 1679 (1280) | sonceeek |
» | Izjemno počasen prenosnikOddelek: Pomoč in nasveti | 2042 (1445) | Zheegec |
» | [Windows] Kako odstraniti Linux particijo (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8166 (7250) | buneech |