Forum » Znanost in tehnologija » Zakaj so električni avtomobili prava stvar
Zakaj so električni avtomobili prava stvar
Temo vidijo: vsi
kow ::
Kdor pljuva cez SUV, prosim naj ne vozi noben avto. Ker jaz sem kolesar in me v avtih zivljensko ogrozate. Da ne omenjam, da moram vdihovati strup.

Snajper_ ::
Gregor P ::
To je tako kot ta hudi terenci sredi centra, ki še nikoli niso videli terena. Nepotrebno. A žal si s tem pumpajo statusni simbol na škodo nas vseh ostalih.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
iKst_ ::
Ikst verjetno misli "terenec" ko piše SUV.
Jaz mislim na "Crossover SUV" kategorijo. Oz. mestni terenci, kot jim nekateri pravijo. "Pravi" terenci so povsem druga kategorija. Odlični za določene stvari, ampak precej zanič za daily driverja.
S SUV mislim Škodo Kodiaq, VW Tiguan, načeloma tudi Model Y paše v to kategorijo crossoverjev, če malo raztegneš kategorijo.
V Octavijo sem dal komot tak stol, ki je bil znizan iz 500 EUR na 200, ker nikomur ni sel v avto. SUV obicajno nima cisto nic vec placa zadaj.
Saj to smo že primerjali. Octavia ima res velik prtljažnik, pa še vseeno ponuja cca. 200 litrov manj od Kodiaqa. Kodiaq je pozicioniran kot "SUV verzija" Octavije, isti razred, podobna cena.
Ko da niso prej obstajali enoprostorci....
Enoprostorci so kul, ampak manjkajo malo večja kolesa in oddaljenost od tal.
Prav, Toyota Sequoia TRD Pro naj bo 
Očitno najbolj idealna za po mestu in nakupih
Očitno najbolj idealna za po mestu in nakupih
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
Imaš prav, od Brabusa seveda; premalo se cenim očitno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
iso2000 ::
Ljudje smo očitno različni - meni SUVji niso nič kaj všeč. Višjega vozila ne potrebujem, se čisto normalno vozim v limuzini (TM3). Kar pogrešam so zadnja vrata, namesto vrat(c) prtljažnika. Ima pa TM3 pravzaprav čisto dovolj prostora za prevažanje 4 ljudi in kar precej robe. Prtljažnik ni tako majhen, je pa slabše dostopen zaradi omenjenih vratc.
SUVji so na cesti problematični zaradi že omenjenih razlogov - slabša preglednost prometa, če je pred teboj, višje pozicionirane luči. Dodatno ne vem zakaj bi plačeval večje gume, višjo porabo zaradi same velikosti vozila? Je prav hecno, forsira se zeleno agendo, pa nižanje porabe, pa zategovanje standardov za emisije itd, zraven pa se proizvaja vedno bolj glomazne avtomobile. Pa hibride z dvojnimi pogonskimi sistemi itd. Po drugi strani proizvajalci opuščajo limuzine, karavane in enoprostorce, ki so res praktični avtomobili.
SUVji so na cesti problematični zaradi že omenjenih razlogov - slabša preglednost prometa, če je pred teboj, višje pozicionirane luči. Dodatno ne vem zakaj bi plačeval večje gume, višjo porabo zaradi same velikosti vozila? Je prav hecno, forsira se zeleno agendo, pa nižanje porabe, pa zategovanje standardov za emisije itd, zraven pa se proizvaja vedno bolj glomazne avtomobile. Pa hibride z dvojnimi pogonskimi sistemi itd. Po drugi strani proizvajalci opuščajo limuzine, karavane in enoprostorce, ki so res praktični avtomobili.
iKst_ ::
Prav, Toyota Sequoia TRD Pro naj bo :D
Sequoia ni SUV o katerih mi govorimo, ampak resen terenec s šasijo. To ni praktično za naše ceste, zato se tudi ne prodajajo tukaj.
Problem karavanov je, da so v mestih najmanj uporabna vozila. Ves cas se jebes s parkiranjem zato da lahko kaj? Obcasno notri kaj nalozis? Ce zivis na podezelju, predmestju pa je zadeva super, ja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
deco16 ::
Mislim govorit da je brezveze met SUV ker ima velike gume in iztočasno priznat da maš EV ki ima minimalno 18" z 235 gumami je kar mal smešno.
Reuters: Honda will fall to its first annual loss in almost 70 years as a listed ?company, hit by up to $15.7 billion in restructuring costs at its EV business, it said on Thursday, as weaker-than-expected demand for the technology hammers automakers.
Neverjetna dominanca Tesle na BEV trgu.
Neverjetna dominanca Tesle na BEV trgu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
pegasus ::
Nekaj lepih avtov še iz časov, ko so avti imeli potencial biti lepi: Sunraycer, Imapct, EV1
kow: berem da je Honda bila zaradi tarif v čezlužju prisiljena preklicati tri EV modele, ki so jih imeli praktično že pripravljene za proizvodnjo ... brave new world.
kow: berem da je Honda bila zaradi tarif v čezlužju prisiljena preklicati tri EV modele, ki so jih imeli praktično že pripravljene za proizvodnjo ... brave new world.
Alexius Heristalski ::
Nisem ljubitelj Top Geara, ampak glede SUV, križancev in podobnih se strinjam.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zimonem ::
Pa kaj se sekirate kaj kdo vozi. Saj tega ne moreš spremeniti. Meni so caddy , Berlingo , Kangoo fajn samo to je za na vas ne pa avtocesto in mesto. Pa še za prvi avto so nerodni. Večinoma ne nucaš placa
Pa avto ne morejo biti lepi, lepe so babe, kipi, slike.
Pa avto ne morejo biti lepi, lepe so babe, kipi, slike.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()