» »

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
1276 / 1276
»
»»

pegasus ::

Pa za kitajsko model YL in 3+ ;)

chrush ::

Kako se pa kaj obnesejo recimo Toyota BZ4X, Nissan Ariya, Honda e:NY1?

codeMonkey ::

kow je izjavil:

Tesla integrirala grok. Trenutno verzija je se "neuporabna" v smislu, da ni agent.

Si pogledal Mercedesov sistem v praksi zgoraj? Rezultat niti ni tako slab glede na navodilo - sistem ga je razumel, samo napacne podatke je imel ocitno.

Zgodovina sprememb…

kow ::

Ne vem. Tezko si predstavljam kaj zeli povprecen uporabnik. Meni se zdi trenutno precej neuporabno. Tako Mercedesov sistem kot grok. Je pa ocitno, da imamo vse gradnike, ki omogocajo narediti dober produkt. Bo trajalo nekaj iteracij.

iKst_ ::

pegasus je izjavil:

Pa za kitajsko model YL in 3+ ;)

Upam, da pride tudi k nam. Jaz bi takoj vzel podaljšano verzijo, če bi bila na voljo.

2+2+2 sedeži so idealni. Večino časa vozim max 4 ljudi, sem že imel 2+2 avto kjer ima vsak potnik svoj ločen, prilagodljiv sedež in je res luksuz. Dodatnih 2 sedežev sicer ne rabim pogosto, ampak večji prtljažnik je pa dobrodošel.

pegasus ::

Da, je mikavna tudi meni. Ampak verjetno ne bo letos tu ...

mikhaair ::

YL, 3+?

Kitajci bodo dobili podaljsano razlicico modela Y ter model 3 z novimi celicami tipa NMC (boljsa kemija in vecja energijska gostota).

YL : Y long
3+ : izboljsan model 3

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Utk ::

Je res ta mercedes tako dober ali sem samo že malo star in so mi mercedesi postali kul?

Jah, je pa ni. Jaz sem misli pocakati na shooting brake, ampak me je malo razocarala klop zadaj. Ne vem kolk mas ti stare mulce, moja sta ze najstnika in jima takega sedenja zadaj naslednjih pet let nisem mogel privosciti. Ocitno sem premlad in bo bolj zanimiv cez pet let :)

Zgodovina sprememb…

To zadnjo klop bi prej v živo preveril itak, ampak da se v 4,70 dolgem avto ne bi dalo zadaj normalno sedet skoraj malo dvomim.

endelin ::

Komu je ta nov mercedes dejansko lep avto? :/

Zunaj je grd, ampak zunanjost mi res ni pomembna, vsak sosed bi videl da je mercedes.
Not je pa kar dober.

Meni je cisto ok. Ce bi dali lightbar spredaj stran, bi bil super. Oz. ce ze je tam, bi lahko nekako locili nocne luci bolje. Ampak vseeno, v primerjavi z i4 ter model 3, mi je bolj vsec, ne pa kot Xiaomi.

Zgodovina sprememb…

Meni ni ne lep, ne grd. Ni mi pa jasno tale carwow-evec. Antipaticen na polno.

Kitajci bodo kmalu v MG dali solid-state baterije. Ne vem sicer zakaj, ampak dobro. Kolikor razumem je prakticno edina prednost zaenkrat, boljsi performance pri nizkih temperaturah. (Kanada, Rusija).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

telexdell ::

Po eni strani nam govorijo, kako se zemlja segreva, kako se dnevno podiraji zgodovinski rekordi glede višine temperataru, kako se bodo potopila obalna mesta, kako s bomo dobesedno scvrli... Po drugi strani pa izmuljajo stvari, katere bodo boljše delovale pri nižjih teperaturah...
Sedaj pa ne vem- ali nam eni lažejo ali drugi energijo vlagajo v neke izume, kateri bodo povsem neuporabni?
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Po eni strani nam pravijo kako je izobrazba pomembna, po drugi strani pa kljub vsemu obveznemu šolanju so ljudje še zmeraj glupi do amena...dokaz je tu zgoraj.

Baterije, ki bolje delajo v mrazu, niso nekaj brezveznega. Za baterije je "mraz" že vse pod 10 stopinj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

telexdell ::

Utk je izjavil:

Po eni strani nam pravijo kako je izobrazba pomembna, po drugi strani pa kljub vsemu obveznemu šolanju so ljudje še zmeraj glupi do amena...dokaz je tu zgoraj.

Baterije, ki bolje delajo v mrazu, niso nekaj brezveznega. Za baterije je "mraz" že vse pod 10 stopinj.

Kak se bom pa pri 10°C cvrl?

PS obstaja izobrazba in "izobrazba". Obvezno šolanje in razni FDV ti dajo "izobrazbo". Pravo izopbrazbo pa ti da življenje.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

fikus_ ::

To sem zasledil na YT.

https://m.youtube.com/watch?v=FEmUgsxON...

Ali kupujete "namenske" pnevmatike za EV , ali je to kar nekaj?
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Jaz kupujem navadne, brez EV oznake. V porabi ne opazim bistvene razlike, pri hrupu tudi ne, pri ceni se mi je pa nazadnje poznalo skoraj x2.

telexdell je izjavil:

Utk je izjavil:

Kak se bom pa pri 10°C cvrl?

PS obstaja izobrazba in "izobrazba". Obvezno šolanje in razni FDV ti dajo "izobrazbo". Pravo izopbrazbo pa ti da življenje.

Celo na fdvju te naj bi naučili tolk pismenosti, da ne prebereš "nikoli več ne bo pod 10 stopinj", če tega nihče nikoli ni rekel.

hojnikb ::

iKst_ je izjavil:

Jaz kupujem navadne, brez EV oznake. V porabi ne opazim bistvene razlike, pri hrupu tudi ne, pri ceni se mi je pa nazadnje poznalo skoraj x2.

No, v porabi je lahko kr opazna razlika, če zbereš napačno gumo. In počasneje k se voziš, bolj guma vpliva na porabo..
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/... recimo
#brezpodpisa

a_borlak ::

fikus_ je izjavil:

To sem zasledil na YT.

https://m.youtube.com/watch?v=FEmUgsxON...

Ali kupujete "namenske" pnevmatike za EV , ali je to kar nekaj?

Ponavadi gledam cena/lastnosti, tu nekje se odločim. Če je A/B (poraba/lastnosti) ok, potem kaj takega. Zaenkrat še vedno letne originalne Michelinke, zimske pa Sava razlika med njima je cca 15-20% pri porabi, kar je logično.

hojnikb je izjavil:

iKst_ je izjavil:

No, v porabi je lahko kr opazna razlika, če zbereš napačno gumo. In počasneje k se voziš, bolj guma vpliva na porabo..
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/... recimo

Lahko, da je razlika, ampak jaz je v praksi ne opazim toliko, da bi moral kakorkoli spremeniti navade. Pa to govorim za Hankook Ventus S1 evo3 EV, ki so prva vgradnja in neke Pirelli zimske. Ne vem točno oznake, ampak niso specifično za EV.

Tudi na tem testu razlike niso ravno enormne. Tam pri calculated range grafu imaš sicer dva outlierja med katerima je 20% razlike. Večina gum je pa znotraj cca. 10 kilometrov po izračunanem dosegu.
««
1276 / 1276
»
»»