» »

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
1409 / 1409
»
»»

codeMonkey ::

Eh ja je izjavil:

Tesla nima več najboljše mreže (ker je v p&C vključenih toliko ponudnikov), vsaj v Evropi ne...

Saj to mi je cudno, ko se to vedno omenja. Ionity ima relativno dobro pokritost, in ce zelis sparat, se ga drzis. Tu je Tesla se bolj konkurencna. Ampak kaj pa ko zelis ustaviti kjerkoli in ne zelis razmisljati kaksna polnilnica je tam, ampak pac placas vec, ker ti pase tam hrana ali nekaj. Uporabniska izkusnja pa je vseeno enaka. Ali pa da je polnilnica zasedena pa pac gres na naslednjo. Meni je to bolj prakticno. Zato pa sprasujem, ce je s Teslo drugace, ker sem se navadil. Kdaj vstekam pred Billo v nek SC, niti ne vem kaj je, pa kar dela. Podobno na AC.

Zgodovina sprememb…

billy ::

To, da je nekdo napisal, da temu ni tako, ne pomeni da dejansko ni.

Sem predložil številke. Te ne lažejo. Če ima tesla 3x več polnilnic kot ionity, mora nekaj pomeniti?

codeMonkey ::

Ti se vedno ne ves kaj sprasujem

Pod Powerpassom je vez milijon polnilnic v Evropi.

Zgodovina sprememb…

Eh ja ::

billy je izjavil:

To, da je nekdo napisal, da temu ni tako, ne pomeni da dejansko ni.

Sem predložil številke. Te ne lažejo. Če ima tesla 3x več polnilnic kot ionity, mora nekaj pomeniti?

Billy, billy... P@C ni samo Ionity...

iKst_ ::

RedDrake je izjavil:

Ja, očitno ne deluje vedno, če je imel kolega zgoraj težave? Zato se sprašujem če je povsod možno alternativno plačilo z navadno kartico. Če je, potem itak ni panike, če želiš furati appe, storitve in podobno, ti kar. Kdor pa ne želi / mu ne deluje pa pač potegne plačilno in je. Je tako?

Kolega nima težav, ker načeloma polni na superchargerjih. Tam je zadeva precej bolj enostavna kot plačilo z bančno kartico.

Ampak kolega raz preizkuša različne polnilnice, ker ga zanima kako zadeve delujejo. Petrol je cca. 2x dražji od Superchargerja 50 metrov stran, pa me vseeno zanima kako zadeva dela.

Kae se pa POS terminalov tiče je pa stanje različno. V Avstriji je na veliko polnilnicah POS terminal. Na Hrvaškem je pa npr. žalost. V Rovinju so v zadnjem letu postavili kakšnih 20 novih hitrih polnilnih mest, pa niti enem ne moreš plačati z bančno kartico, ker POS terminali očitno še niso priklopljeni. Po Sloveniji je tudi loterija.
««
1409 / 1409
»
»»