» »

Video datoteke, ki niso več video datoteke, ampak streamajo audio iz drugega diska...

Video datoteke, ki niso več video datoteke, ampak streamajo audio iz drugega diska...

boha ::

kej tazga pa še nisem videl. po fresh win2k instalu sem opazil, da sedaj nekatere .avi in .wmv datoteke na eni izmed particij (ne sistemske) niso več video datoteke, ampak audio glasba (recimo 45 minut videa je sedaj 4 ure glasbe). po parih minutah sem ugotovil, da gre za predvajanje moje glasbe iz neke druge particije. ko sem šel muzko fizično premetavat po disku, so se spremenile tudi te "video" datoteke, ki predvajajo sedaj drugo muzko (zaporedje je zgleda čist random). poleg tega nima veze s katerim programom zadevo odprem, rezultat je vedno isti (razen če muzko premečem). lol no, pa sem mislil, da sem že vse videl... :))

antivirusi, antispyi in ostalo mi ne najdejo nič na mašini, tako da mi res ni jasno kaj je to za en vrag. se komu sanja kaj bi bil to za en pojav? se je sfižilo kakšnemu kodeku ali kaj podobnega?

gumby ::

filesystem sel po gobe?
my brain hurts

boha ::

hja to se sliši že malo bolj logično, ampak disk (obe particiji se nahajata na tem hd) nima errorjev niti bad sektorjev. pokvarjeni sta dve .avi in ena .wmv datoteka, ostale so pa ok. čudno vse skup. :/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boha ()

Opkow ::

Cca mesec nazaj je tudi meni slo po gobe... Sem imel filme dolge 2 uri in tudi velikost na disku je bila ustezna casovni enoti filma, ko sem ga pa pognal je bil pa videospot, ki sem ga imel na drugem direktoriju. :O
Kolikor sem pregledoval vse skup, je filesystem malo zamaknil svoje "koordinate" zacetkov in koncev fajlov. Na sreco ne pri vseh. :)
Priblizno 30% vseh pregledanih fajlov je bilo unicenih. Pregledal sem cca 100 GB podatkov od 200 GB. Za ostalo nimam se volje pregledat. Bom ko bom. :|

V zacetku vecino fajlov in slik enostavno nisem mogel pognat oz pogledat. Za precej videoposnetkov je javljal, da so neznanega formata, slike so bile pa kar blank - crne.
Sicer je bilo cudno, da se ni pojavil scandisk pri bootu. Trenutno krivim star ATA 66 kontroler, ki ga imam v PCI slotu, na katerm sem imel ta disk.
Sem dal disk v prenosno ohisje in ga priklopil na USB, mi je racunalnik pri startu takoj zacel izvajat scandisk na defektnem disku. Po tem sem pa videl posledice. Sicer ni nic takega, da bi mi bilo hudo... :)
Fotoalbume imam backupirane na drugih diskih in medijih. Animeje, bom pa ze dobu. Za ostalo, je pa po eni stran vredu, da je odletelo, mi vsaj guzve ne delajo. :)

boha ::

naredil sem extended WD diagnostični test pa nič, nobenega errorja. vse kar mi pride na pamet je to, da sem nekje dva tedna nazaj širil particijo na račun druge, mrbit je problem v tem. ma prokleti kompi... :P

CaqKa ::

tu nima veze hardware (disk), ampak inferirorni microsoftovi fat sistemi :)

to semopazil da je na fat32 ga kdaj tak zalomil. na ntfs še pa do zdaj nisem tega opazil.. čeprav bi se verjetno tudi lahko zgodilo.

lahko je tudi kak defrag program zajebo.

ali pa je kaj s tem povezano: Microsoftov popravek MS06-049 lahko pokvari datoteke

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VLC Player (MP4 video datoteka)

Oddelek: Pomoč in nasveti
11798 (594) elomat
»

*.ts video datoteke

Oddelek: Pomoč in nasveti
7977 (714) amigo_no1
»

convertiranje že rezane video datoteke

Oddelek: Pomoč in nasveti
7886 (837) Valvoline

Predogled nedokončane video datoteke

Oddelek: Zvok in slika
51258 (1198) Senitel
»

Linux-par vprašanj

Oddelek: Operacijski sistemi
191127 (914) leinad

Več podobnih tem