» »

DVD ovitki?

DVD ovitki?

lolek84 ::

Mene pa zanima če pozna kdo oz. uporablja kak program za printanje dvd ovitkov...? Na strani podnapisi.net sem si snel neki ovitek pa sem ga sprintal tako kot je pač bil tam objavljen pa je fora v tem da ima ko ga "vstavim" v dvd ovitek preveč belega roba. Se pravi da ni natisnjeno do konca roba kot bi rabil?

Zanima me če pozna kdo kak program da enostavno vstaviš sliko, jo pač narihtaš navpično, ker vodoravno ne more valda stat ker pol nebo zadosti široko za dvd ovitek, ter da ti pol program sam "razvleče" sliko do določene mere, da pol sega slika do samega roba ovitka in nima belih lis, ker bi bila sprintana slika premajhna?

Prosim za kak nasvet

PS. trenutno imam program Acoustica CD Label Maker, s katerim se matram naredit kaj pametnega pa mi ne uspeva enostavno se ne znajdem... Mogoče kak lažji program oz. se kdo znajde v tem in ve kaj več razložit?
  • spremenil: lolek84 ()

JOKER ::

V NEROtu imaš popolnoma vse kar potrebuješ pri creiranju lastnih CDjev in DVDjev.
Nero Cover Design, je že v sami inštalaciji programa zraven v kolikor ga nisi nameščal kot Custom in si zadevo odkljukal, kar pomeni, da ti je ob instalaciji ni naložilo.

Tnx Joker kar dobra in preprosta rešitev.... Sam nekaj me zanima preden porabim 100 papirov da najdem pravo velikost oz. "mero" kako raztegnit sliko?

Ko jo postavim navpično se pravi da bo podolgovato po a4 formatu in sliko postaviš čist v zgornji desni kot, koliko pol naj znaša dolžina zgornjega in koliko dolžina merila na levi strani?

A mi lahko posreduješ te podatke, nebi rad zdaj 100x sprobaval različna merila na koliko raztegnit sliko in s tem po nepotrebnem trošit barvo pol pa nebo dobro in postopek ponavljat...
Za to informacijo bi ti bil zelo hvaležen

JOKER ::

V programu imaš že na voljo, kakšno škatlo uporabljaš.
Izbereš DVD ter se ti pokaže okvir DVD škatle. Vstaviš sliko in jo razstegneš do okvirjev.
Ko stisneš natisni moraš biti pozoren, da boš obrnil list, da ti bo po dolgem tiskalo sliko, drugače ti jo bo samo polovico natisnilo.
To je vsa umetnost ....

Konlov ::

Meni pa v Nerotu naredi za caa. 3 cm prekratek ovitek za DVD škatlo.

;-) ::

Men v nerotu naredi za pol centi prevlk ovitek. Tak da ne vidim rešitve.

Meni ne gre v tom nerotu, ko v bistvu vstavim sliko v kao navidezno "škatlo" od dvd-ja jo nikakor ne morem rotirat.... v vodoravnem položaju je pa ne morem posnet ker pol ne gre na a4 format.....

Kako vi delate, malce naj nekdo pojasni zadevo kako gre to, ker sem že 5 slik "za*ebal" :(

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvd ovitek za več medijev

Oddelek: Loža
8668 (549) Laki_lai k
»

print na DVD in print ovitka

Oddelek: Pomoč in nasveti
51188 (1153) floyd1
»

Oblikovanje

Oddelek: Programska oprema
262708 (2431) opeter
»

Siddharta RH- kako posneti kopijo? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
10413115 (7632) Geronimo11
»

WinOnCD 5 PE jutri zjutraj zastonj

Oddelek: Programska oprema
151621 (1222) Robert

Več podobnih tem