Forum » Strojna oprema » Problem, dva nova trda diska
Problem, dva nova trda diska
blaz_ ::
Zivjo
Pred kratkim sem kupil dva nova trda diska (enega hitachi 7200 obratov/min 160gb in drugega seagate 7200 obratov/min 160gb), oba sta priklopljena na ide vodilo.
Odkar sem ju kupil in namestil windowse se mi obcasno, ko se windowsi nalagajo kar ustavi (pokaze tisto sliko windows loading... in potem crn zaslon), prej se mi to ni dogajalo. Ima kdo kaksno idejo kaj bi lahko bilo narobe? (kable tudi ne izkljucujem)
Vprasanje st2: (Mislim da je to pri disku seagate) Ko se racunalnik izklopi se tik pred ustavljanjem diska slisi, kot da bi magnetna glava malce zarila po disku - tak nagravzn zvok za kaksno sekundo ali dve). Je to normalno pri seagatu(ali hitachiju)? Do sedaj sem imel ze nekaj diskov, ampak mislim da se noben ni spucal takega zvoka med ustavljanjem.
LP Blaž
Pred kratkim sem kupil dva nova trda diska (enega hitachi 7200 obratov/min 160gb in drugega seagate 7200 obratov/min 160gb), oba sta priklopljena na ide vodilo.
Odkar sem ju kupil in namestil windowse se mi obcasno, ko se windowsi nalagajo kar ustavi (pokaze tisto sliko windows loading... in potem crn zaslon), prej se mi to ni dogajalo. Ima kdo kaksno idejo kaj bi lahko bilo narobe? (kable tudi ne izkljucujem)
Vprasanje st2: (Mislim da je to pri disku seagate) Ko se racunalnik izklopi se tik pred ustavljanjem diska slisi, kot da bi magnetna glava malce zarila po disku - tak nagravzn zvok za kaksno sekundo ali dve). Je to normalno pri seagatu(ali hitachiju)? Do sedaj sem imel ze nekaj diskov, ampak mislim da se noben ni spucal takega zvoka med ustavljanjem.
LP Blaž
Ko tehnologija odpove, uporabi macolo.
- premaknil iz Pomoč in nasveti: Damjan Jagar ()
amigo_no1 ::
Slo-Tech Forum -> Pomoč in nasveti -> Diagnostična orodja in reševanje podatkov s trdih diskov
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z diskom Seagate Momentus XTOddelek: Novice / Diski | 5394 (4637) | MrStein |
» | Nakup trdega diska za prenosnikOddelek: Kaj kupiti | 2296 (1661) | Karen |
» | Precej osnoven računalnik za okoli 400 €Oddelek: Kaj kupiti | 1333 (1199) | seljo |
» | Kateri tihi,zanesljivi in hiter disk priporočate?Oddelek: Kaj kupiti | 2541 (1667) | Grimlord |
» | Kater Sata HDD nabavit in kaj pomeni koncnica NCQ?Oddelek: Kaj kupiti | 1531 (1339) | IgorGrozni |