Forum » Elektrotehnika in elektronika » Sušilni stroj Gorenje wt981
Sušilni stroj Gorenje wt981

McBoby ::
Imam sušilni stroj Gorenje wt981. Zdaj pa ne vem če je to normalno, da je pri sušenju leva stran, tam ko je kondenzator, zelo vroča. Včasih tako vroča, da skoraj ne moreš več držati roke gor. Na zadnji strani je odprtina, čez katero pa bolj malo piha. Vejetno je to tisti zrak, ki gre čez kondenzator-počez za hlajenje. A bi moralo tukaj zelo pihati ven? Ker piha čez to odprtino zelo malo. Če sem prav naštel ima stroj 3 temperaturna stikala, ki so zaporedno vezani. Taki, kot so tukaj . Če jaz to kaj razumem, odpirajo pri 120°C pa do 175°C. Kaj če bi enega zamenjal za stopnjo nižje, recimo 60°C pa do 130°C?
Zanima me pa še, kje meri stopnjo vlažnosti; se pravi, kje je ta senzor?
Včeraj se mi je zgodilo, da se stopnja vlažnosti 1 uro ni znižala, potem sem ustavil stroj in ko sem odpru vratca, je bilo notri vroče, da se ni dalo prijeti cunj z golo roko.
Kaj bi bilo to narobe?
Če sem prav videl, je ventilator samo eden in ta dela.
Kondenzator je tudi redno čiščen.
A je še kje naprej v stroju, kjer bi se lahko zabasalo z ostanki od sušenja?
Kako bi najlaže prišel do črpalke za vodo?
Zanima me pa še, kje meri stopnjo vlažnosti; se pravi, kje je ta senzor?
Včeraj se mi je zgodilo, da se stopnja vlažnosti 1 uro ni znižala, potem sem ustavil stroj in ko sem odpru vratca, je bilo notri vroče, da se ni dalo prijeti cunj z golo roko.
Kaj bi bilo to narobe?
Če sem prav videl, je ventilator samo eden in ta dela.
Kondenzator je tudi redno čiščen.
A je še kje naprej v stroju, kjer bi se lahko zabasalo z ostanki od sušenja?
Kako bi najlaže prišel do črpalke za vodo?

McBoby ::
Malo sem razmišljal, da je možno, da sta termostata zapikala in da tudi po preseženi temperaturi termostata ne izklopita. Ker, ko je stroj obratoval in sem z fazenbriferjem skozi preizkušal napetost, je bila vedno prisotna na enem polu grelca, na drugem pa ne. Se pravi, da je grelec vseskozi obratoval, kar mi je malo čudno, da ga termostata nista vsaj na trenutke izklapljala. Stroj pa je postajal vse bolj vroč. Dokler se perilo ni toliko posušilo- senzor vlage, da je stroj prešel v fazo ohlajevanja. Šele takrat sem na grelcu na obeh polih pomeril prisotnost napetosti, kar pomeni, da grelec ni več obratoval.
Se pravi, da tipalo vlage še opravlja svojo funkcijo.
Vseeno še nisem našel tipala za vlago.
Mogoče kdo ve, kje bi bil?

lali12 ::
Tu imaš en LINK. Upam, da ti bo kaj pomagalo.
INTEL C2DUO 6750 - ASUS P5K - 8600GTS
500GB - 4GB RAM - MAG 22"
500GB - 4GB RAM - MAG 22"

multiscan_1 ::
Malo sem razmišljal, da je možno, da sta termostata zapikala in da tudi po preseženi temperaturi termostata ne izklopita. Ker, ko je stroj obratoval in sem z fazenbriferjem skozi preizkušal napetost, je bila vedno prisotna na enem polu grelca, na drugem pa ne. Se pravi, da je grelec vseskozi obratoval, kar mi je malo čudno, da ga termostata nista vsaj na trenutke izklapljala. Stroj pa je postajal vse bolj vroč. Dokler se perilo ni toliko posušilo- senzor vlage, da je stroj prešel v fazo ohlajevanja. Šele takrat sem na grelcu na obeh polih pomeril prisotnost napetosti, kar pomeni, da grelec ni več obratoval.
V mojem sušilcu
v bobnu imaš dve plastični lameli.Na teh lamelah je zmontirana kovinska cevka, ki je preko traku okrog bobna povezana z čopilem na vrhu....pa kabel do elektronike. To je tko na hitro okrog tipal vlage v mojem suušilcu. Tvjo je verjetno rešen na identičen način.
Uh, tole je pa mal stara tema, mah, zdej sem že napisal:)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Konvektorski grelnik ali oljni radiatorOddelek: Loža | 11847 (11437) | zobnik |
» | Regulacija grelcaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5163 (3587) | -S\/\/- |
» | Priklop grelca bojler s termostatom?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3243 (2913) | billy |
» | nenormalno visok račun za elektriko (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 38382 (35261) | Maestral |
» | Avanture grelca vode Gorenje EG 50Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3337 (3054) | Pyr0Beast |