Forum » Loža » Kje profesionalno odstanjujejo barvo z lesa?
Kje profesionalno odstanjujejo barvo z lesa?
Stepni Volk ::
Imam namreč ena vrata in okvir velikosti 3,2mx2,2m, katerih večina površine predstavlja steklo... ki sem ga že evakuiral. Glede nato, da ga z vročinsko pištolo in Lavacolom ne spravim vsega starega laka dol... kje do profesionalcev?
Peskanje ali brušenje...
P.S.
Na BBC oddajah je to čisto simple... potopijo v kakšno razstopino ali popeskajo in dobiš skoraj "nov" proizvod nazaj, ki ga potem pobarvaš v željeno barvo.
Ker je sedanja barva temno rjava, je pač potrebno odstraniti vse. Nova barva naj bi bila fjordsko modra (že malce vleče v turkizno).
Peskanje ali brušenje...
P.S.
Na BBC oddajah je to čisto simple... potopijo v kakšno razstopino ali popeskajo in dobiš skoraj "nov" proizvod nazaj, ki ga potem pobarvaš v željeno barvo.
Ker je sedanja barva temno rjava, je pač potrebno odstraniti vse. Nova barva naj bi bila fjordsko modra (že malce vleče v turkizno).
neobjavljeno.blogspot.com
- spremenilo: Stepni Volk ()
barbarpapa1 ::
Pozdrav
Sem imel podobne izkušnje s starimi okni. Zunaj barva ni šla popolnoma dol ne glede na uporabo industrijskega fena, lavakola in grobega "šmirglpapirja" (+klip-klap vibracijski brusilnik). Ker pa sem jih potem pobarval v isto barvo (belo), ni bilo problema. Sem pa pred barvanjem zadevo še pokital in pobrusil s smirkovim papairjem.
Kaj če bi odstranil barvo, kolikor se da, jih prebarval s kakšno temeljno barvo (npr. sivo), nato pa nanesel novo barvo.
Za barvanje radijatorjev sem se pa v Mariboru obrnil na Tekol. Delo je bilo opravljeno kvalitetno in po primerni ceni.
LP
Jože
Sem imel podobne izkušnje s starimi okni. Zunaj barva ni šla popolnoma dol ne glede na uporabo industrijskega fena, lavakola in grobega "šmirglpapirja" (+klip-klap vibracijski brusilnik). Ker pa sem jih potem pobarval v isto barvo (belo), ni bilo problema. Sem pa pred barvanjem zadevo še pokital in pobrusil s smirkovim papairjem.
Kaj če bi odstranil barvo, kolikor se da, jih prebarval s kakšno temeljno barvo (npr. sivo), nato pa nanesel novo barvo.
Za barvanje radijatorjev sem se pa v Mariboru obrnil na Tekol. Delo je bilo opravljeno kvalitetno in po primerni ceni.
LP
Jože
STASI ::
Stepni Volk katera vrsta barve pa je na vratih?
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
gzibret ::
Jaz sem tudi štrihal okne z oljno barvo (Tesarol mislim da). Najprej sem s fenom odstranil, kolikor je šlo (navaden fen + špohtl), pol pa z grobo drotpiršno (krtačo, ki ima žice) malo skrtačil okvir, pol pa grobi šmirgl papir, na koncu pa še fini.
Ni šla vsa stara barva dol, ampak vseeno sedaj okni izgledajo kot novi.
Ni šla vsa stara barva dol, ampak vseeno sedaj okni izgledajo kot novi.
Vse je za neki dobr!
Vikking ::
Dobiš v medvodah v znani trgovini z barvami, posebno tekočino za odstranjevanje barv, lava oz. nekaj podobnega se reče zadevi, nato vzameš v roko wap-ota in odstraniš barvo. Počakaš da se zadeva ornk osuši, pobrusiš in zadeva je bolj ali manj pripravljena za nov premaz.
Mislim da se odstranjevalcu reče: Lavacol - Color.
Aja pa zadeva ni tok enostavna, pri nakupu se posvetuj, zato je najbolje da stopiš v Medvode do proizvajalca ter se posvetuješ, ker zadeva je kemična in lahko pusti tudi kakšne lise in druge neprijetne zadeve. Zadeva ni glih primerna za neuke.
Mislim da se odstranjevalcu reče: Lavacol - Color.
Aja pa zadeva ni tok enostavna, pri nakupu se posvetuj, zato je najbolje da stopiš v Medvode do proizvajalca ter se posvetuješ, ker zadeva je kemična in lahko pusti tudi kakšne lise in druge neprijetne zadeve. Zadeva ni glih primerna za neuke.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vikking ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Brusilnik za lesOddelek: Loža | 10191 (8524) | kuglvinkl |
» | Obnova kolesaOddelek: Na cesti | 2823 (2358) | noraguta |
» | Ostranjevanje barve iz lesaOddelek: Loža | 5000 (4699) | boss-tech |
» | Obnova lesenih oken: kateri brusilnik?Oddelek: Loža | 12121 (8197) | mihec87 |
» | Nalepke iz pecikla dol spravit ?Oddelek: Loža | 2997 (2551) | ;-) |