Forum » Hlajenje in modifikacije » Leadtek 6800le
Leadtek 6800le
destiny ::
Ima kdo to kartico oz 6800/6800GT in uporablja neoriginal hlajenje?
Ventilator kartice je trenutno najglasneša stvar v mojem računalu in bi rad zadevo utišal. Priložen hladilnik se mi zdi v redu, le ventilator bi zamenjal s kakim tišjim, pa bi ga prišraufal kar na HS, če se da. Gledal sem tud NVSilencer 5 (kartica je AGP), pa se mi zdi da je kar precej bolj glasen od ostalih serij NVSilencerja in da ne bi nič profitiral pri glasnosti.
[Popravil naslov; sid]
Ventilator kartice je trenutno najglasneša stvar v mojem računalu in bi rad zadevo utišal. Priložen hladilnik se mi zdi v redu, le ventilator bi zamenjal s kakim tišjim, pa bi ga prišraufal kar na HS, če se da. Gledal sem tud NVSilencer 5 (kartica je AGP), pa se mi zdi da je kar precej bolj glasen od ostalih serij NVSilencerja in da ne bi nič profitiral pri glasnosti.
[Popravil naslov; sid]
- spremenil: sid911 ()
sid911 ::
Hmm, kak Zalman VF700 ali VF900 tudi ne bi bil slaba izbira.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)
Najraje bi samo nek večji in tišji ventilator nekak gor namontiral, kar bi bilo najceneje. Se je kdo že lotil tega postopka?
sid911 ::
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sid911 ()
HyperGL ::
to mam jaz... v enem letu nisem imel niti najmanjšega problema... kartica navita.. sicer ne dosti... ampak je... in venti delajo do 45% moči... tiho in zanesljivo... leadtek ima prov vredu hlajenje...
sicer pa sem odstranu mrežico ki varuje vent in je še malo tišja... pač manj turbolenc... :D
sicer pa sem odstranu mrežico ki varuje vent in je še malo tišja... pač manj turbolenc... :D
@sid911: hladilnik je tak, ja.
@HyperGL: si uporabil upor ali si ventilator vezal na 5V da ti dela na 45%? Bom poskusil kako je z odstranjeno mrežico.
@HyperGL: si uporabil upor ali si ventilator vezal na 5V da ti dela na 45%? Bom poskusil kako je z odstranjeno mrežico.
pinx ::
Imam isti cooler, v RivaTuner-ju imam nastavljeno hitrost 40% na 2D in low power 3D , na polnem 3D pa 100%.
OC v podpisu.
OC v podpisu.
Hvala za info o nastavitvi hitrosti ventilatorja v RivaTuner-ju. Sem naštimal 30/40/50% in deluje zadovoljivo.
Imam pa še eno vprašanje glede RivaTunerja, ki sicer bolj spada v temo navijanja. Odklenil sem mal pipic (12/6), ampak zdej ne morem navijat (še za 1 MHz ne!). Ne morem niti downclockat. Ko kliknem Test, mi javi nek driver failure. Če pipice niso odklenjene, je OC normalen. Je možno da se to dogaja zaradi verzije ForceWare gonilnikov, ki jih uporabljam?
Imam pa še eno vprašanje glede RivaTunerja, ki sicer bolj spada v temo navijanja. Odklenil sem mal pipic (12/6), ampak zdej ne morem navijat (še za 1 MHz ne!). Ne morem niti downclockat. Ko kliknem Test, mi javi nek driver failure. Če pipice niso odklenjene, je OC normalen. Je možno da se to dogaja zaradi verzije ForceWare gonilnikov, ki jih uporabljam?
Veron ::
To pa zato, ker kot kaže pipce ki si jih odklenil niso 100% cele. Probaj z odklepom drugih pipc (pixel) ali pa se tvoja karta žal ne more uspešno odklepat
Tiste, ki sem jih pustil zaklenjene, so ziher poškodovane, ker mi v 3D-ju kaže artefakte.
Bi mogoče višja voltaža pomagala?
Bi mogoče višja voltaža pomagala?
klanjsekII ::
v riva tunerju izključi testiranje in se bo dalo naviti. Nastavitev je pod expert user/global/overclocking/test ali nekaj takega. Google for it.
Pa še nekaj...imam podobno kartico, najbolj zanimivo pa je to, da artefakti na 12/6 izginejo če vklopim AA . Na 16/6 žal ostanejo
Pa še nekaj...imam podobno kartico, najbolj zanimivo pa je to, da artefakti na 12/6 izginejo če vklopim AA . Na 16/6 žal ostanejo
Veron ::
pri moji (zdaj je nimam več) 6800LE je šlo 12x1/6 brezproblemov, pri 16x1/6 pa so se v redkih igrah pojavlale zelo majhne motne, zgledalo je le kot sneg v temnih prostorih (source pogon), ki pa so tud izginile ob uporabi AA
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | hlajenje 4850Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1078 (958) | legice |
» | GeForce 8800 temperatureOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2368 (1491) | emilo |
» | težave z 6200@6600Oddelek: Strojna oprema | 2171 (1777) | Sami |
» | 6800 GT OCOddelek: Navijanje | 1494 (1171) | mtosev |
» | Gigabyte 6800 GT --> ne prikazuje temperatureOddelek: Strojna oprema | 1064 (839) | lopov |