» »

Naročanje komponent iz tujine

Naročanje komponent iz tujine

kwc ::

Zdravo.

Js si nameravm zdej septembra, morda oktobra sestavit nov računalnik. Ugotavljam da se - vsaj na videz- zelo splača dobit komponente npr. v Avstriji ali Nemčiji (povprečno 10-20% cenejše, kot sem ugotovil).

Je pa res da nimam nobenih izkušenj z naročanjem prek interneta (oz. če je sploh možno) iz tujine... Ne vem koliko pride poštnina na kg, ne vem kakši pogoji morajo bit izpolnjeni, itd. Razen tega me zanima tudi, če obstajajo kakšne posebne fore glede avstrijskih in nemških cen (če so kšni dodatni davki al karkoli) ker včasih se mi zdi kr nenavadno da je tolko cenejše tam.

Torej, če je tle na tem forumu kdo, ki ima izkušnje z naročanjem oz. kupovanjem komponent v tujini (kot sem rekel, predvsem avstriji, morda nemčiji), bi lepo prosil če bi mi mal povedali kako je s temi rečmi... Če so sploh smiselne, na kaj je treba pazit in seveda, katere spletne trgovine se vam zdijo najboljše.
Če veste za kšno res veliko navadno, ne spletno trgovino kje v avstriji, pa da ni ravno ful daleč, kjer so res dobro založeni in imajo dobre cene se tudi takih podatkov ne bom branil ;)

Hvala že vnaprej za vse morebitne informacije :)

mblazko ::

Zdravo...

No, zdejle pa pišem na prenosniku, ki sem ga naročil iz nemčije ( Push). Cena je bila taka kot so napisali, cena poštnine pa je bila 7k. Mislim da je sedaj malce dražje, sicer pa lahko preveriš ( DHL, UPS in drugi).

Ne vem kako se boš dogovoril z pošiljanjem. Meni so poslali k znancem in oni so mi poslali naprej.
Srečno.

Lp
DELL je pač DELL

ZLOky ::

Kolega, moj sodelavec, si je naročil kamero prek neta iz Nemčije, stvar si je ogledal na Idealo (ala naš Ceneje oz. hrvaška Nabava), plačal po predračunu s kešom na banki in je bilo vse v redu.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

antonija ::

1. Gres na enega od iskalnikov cen za nemcijo (oz. drzavo iz katere bi rad narocil). Najdes jih z iskalnim nizom "preisvergleich" na googlu. Uporabniki teha foruma najveckrat omenjajo geizhals.at(/eu).
2. Najdes izdelek.
3. Na seznamu trgovin najdes tako ki ima izdelek na zalogi (razen ce imas par tednov casa) in nekaj najboljsim ponudnikom posljes mail ce posiljajo v Slovenijo in koliko pride postnina (nekateri imajo to ze napisano na svojih straneh in teh ni vljudno moriti da se ponavljajo zaradi tvoje lenobe).
4. Ko imas enkrat trgovino z artiklom, posiljanjem v Slovenijo, narocis artikel, placas po ustrezni metodi (kreditna kartica/paypal, bancno nakazilo,...) in cakas.
5. Cakas.
6. Se malo cakas.
7. beri tocko 6.
8. Sploh ne cakas tako strasno dolgo :) Ce ti posljejo tako da lahko trackas posiljko potem itak na netu vidis status in lokacijo, drugace pa kaksen teden, dva iz nemcije je nekako povprecje.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

kwc ::

Lepa hvala vsem za odgovore... :)

Torej, če prav razumem, vsaj nekatere spletne trgovine pošiljajo prek meje in je treba pač vprašat ali pa zrihtat si koga ki bi bil pripravljen prevzet... okej.

Zdej, na geizhalsu sm že bil in za vse komponente ki bi jih rd sm dobil kšno trgovino ki jih poceni prodaja, tko da to ni problem... Čakam lahko, se mi ne mudi.

Sam to me pa še zanima... Te spletne trgovine predvidevam da majo nekje svoja skladišča... kaj je možno (vsaj pr nekaterih) se zmenit, da namesto da pošiljajo po pošti, prideš kr ti iskat? to bi mi blo fajn ker verjetno za bencin mnj daš kot za poštnino... še posebej kšni monitorji so verjetno jeba glede tega (js nameravam CRTja nabavt)...

tris ::

V SLO pošljejo:

www.pixmania.com
www.technikdirekt.de

niso pa najcenejši, ...plačaš s kartico.

kwc ::

Hm, sem pogledal na tile dve strani, pa nisem navdušen... Izbira ni velika, cene so pa višje kot tiste ki sem jih zasledil drugje....

Ja, to bi vprašal, če ma kdo izkušnje s temile trgovinami: http://www.diskontcomputer.com , http://www.lammer-shop.at , http://www.e-tec.at ... tele so mi namreč padle v oči kot ene izmed tistih ki so najpogosteje pri dnu lestvice na geizhals.at (namreč, najcenejše)...

Sem iskal neki po njihovih straneh, ampak nisem zasledil podatka o tem, kam pošiljajo. Resda pa ne znam nemško skoraj nič, tko da sm morda kej zgrešil.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poštno ležeče - Spielfeld (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8434184 (17304) AgiZ
»

Nakup iz Zda spletne trgovine

Oddelek: Loža
71132 (1033) andi1113
»

Spletni nakupi komponent v Avstriji

Oddelek: Kaj kupiti
302129 (1400) iskra
»

A gre kdo v avstrijo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
645733 (2969) d0rK
»

Dualcore Opteron, osnovna plošča, RAM + naročanje iz EU

Oddelek: Kaj kupiti
101334 (1137) para!

Več podobnih tem