» »

Dualcore Opteron, osnovna plošča, RAM + naročanje iz EU

Dualcore Opteron, osnovna plošča, RAM + naročanje iz EU

para! ::

V kratkem nameravam kupiti:

AMD Opteron 165 s939
ASUS A8N32 SLI ALI DFI SLI-DR Expert
2x 1GB RAM

Zdaj, rad bi zadevo navil, zato bi rad primeren RAM. Zasledil sem G.skill PC3200 in PC4000 module, nagibam se k G.SKILL PC4000 2GB (2x1GB) F1-4000USU2-2GBHZ z UCCC čipi in latencami 3-4-4-8 pri DDR500 in 2.6~2.8 V.

Glede plošče tud ne vem, DFI ma neke buge, so to že kaj popravli, so kake nove revizije?

No, najbolj pa me zanima naročanje iz tujine, natančneje iz EU, najraje pa iz Nemčije. Gledal sem sicer geizhals.at pa je tam ogromno trgovin... ker pa vem, da nekateri na tem forumu naročate iz tujine bi vas prosil, če poveste s katerimi trgovinami mate izkušnje.

Dobrodošli so kakršnikoli nasveti v zvezi s temo.

hvala, lp
Death before dishonor!

VASkO ::

vsepovsod, kjer sem kupoval, imam ok izkusnje. to je blo pa (po spominu) nekako takole:
CSV
MadMoxx
Overclockers.de
Puntigam
Amazon

Exacomp
Peluga
Birg

mogoce se kaj pa se ne spomnim. v bistvu tu velja pac vedno pogledat ocene kupcev pa upostevat da so pri vsakem shopu izjeme slabega servisa. na 100 nakupov bos ziher mel eno slabo izkusnjo. svetujem ti, da najdes zate najugodnejso trgovino in to je to.

glede HWja,
ce hoces bandwidth, pol UCCC, drugace pa poglej za kakimi z Hynix ali pa Infineon cipi. npr. Gskill ZX ali pa OCZ EB ali pa ker drug kit z infineoni.

para! ::

Bom pogledal po teh trgovinah, hvala za odogovor Vasko.

Kaj pa ALTERNATE, ve kdo, če pošiljajo v SLO?

lp
Death before dishonor!

VASkO ::

ne posiljajo

Jaffa ::

Ok, nekaj glede UCCC. Danes sem si za hec vzel domov 2 palčki po 1024MB. Prinesem domov in slučajno pogledam na čipe - Samsung UCCC. Ram pa je DIMM 1GB DDR 400 (taka je oznaka na strani, drugač pa je PMI, cena pa 29.880,00 za kos), ki ga imajo tudi pri JAE. Na 255MHz mi je prime delal zajle okol 3 ure bp. Zdaj testiram 258MHz. Timingi - 8/4/4/3 1T in 2.8V. Ostali so enaki kot za TCCD. Kaj več se s timingi še nisem igral...

Drugač pa glede 1024MB palčk, je tule ena tema. Link.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

para! ::

Ok, hvala za odgovore, zdaj sem se odločil končno, da nabavim A8N32 SLI, Opteron 165, 2GB OCZ DDR500 RAM. Zdaj pa je problem le še to, da ne poznam trgovine v EU, ki ima vse to. Bom še malo pobrskal...

lp
Death before dishonor!

para! ::

Aja, pa če ma kdo kaj izkušenj z naročanjem "poštno ležeče" na avstrijsko mejo, bi tudi prosil da napiše kaj tu. Kako se sploh reče "poštno ležeče" po angleško, da povprašam sam, po mejlu :)

lp
Death before dishonor!

VASkO ::

ponavadi je tak, ce trgovina posilja s kurirsko sluzbo, postnolezece lahko odpises. ce pa v informacijah vidis, da posiljajo s posto, lahko brez problema narocis postnolezece. kako se po anglesko rece, ne vem, po nemsko je pa to postlagernd.

para! ::

Ja zdaj gledam kako pošilja ALTERNATE:

Lieferdienste

ALTERNATE bietet Ihnen verschiedene Lieferdienste zur Auswahl an. So haben Sie beispielsweise neben dem normalen Postversand die Möglichkeit, Ihre Bestellung per Expresslieferung zu ordern.

Hier die Lieferarten im Überblick:

- Deutsche Post AG

Die Deutsche Post AG erhebt eine zusätzliche Nachnahmegebühr von 2,00 € (entfällt bei Zahlungsart Vorkasse, Kreditkarte + Finanzierung). Ab einem Paket-Gesamtgewicht von 30 kg ist ein Versand per Deutsche Post AG nicht mehr möglich.

- Trans-O-Flex (TOF)

Trans-O-Flex ist ein sicherer und schneller Lieferdienst. Monitore, Scanner, Drucker und Tower werden ausschließlich per Trans-O-Flex geliefert.

No, ker ne znam preveč dobro nemško, sem tole zgoraj razumel tako, da pošiljajo preko Deutsche Post AG pakete do 30kg, več pa ni možno.

Ohišja, monitorje, itd pa pošiljajo preko TOF (kurir verjetno). Torej ohišja poštno ležeče ne morem naročit.

Sicer sem jim poslal mejl, pa da vidim kako bo.

Na njihovi spletni trgovini imajo eno funkcijo, da ti zračuna koliko je težka tvoja košarica (torej kar si naročil). Jaz sem dal v košarico za foro cel komp (2 napajalnika + ohišje), razen diskov, pa je pokazalo 23,9kg.
Death before dishonor!

VASkO ::

finta pri alternate je, ce probas nekaj narocit, ko prides do vpisovanja naslova, nikjer ni polja za drzavo, tako da po tem sklepam, da v tujino ne posiljajo.

para! ::

En iz ALTERNATEa pravi, da med drugim pošiljajo tudi v Avstrijo, zato bi lahko naročil poštno ležeče na eno mejo, sploh glede na to, da lahko pošljejo tudi preko Deutsche Post.

Je pa napisal še tole:

Unfortunately, for logistical reasons it is not possible to get detailed information as steppings about a specific CPU.

Škoda, glede steppinga.

lp
Death before dishonor!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poštno ležeče

Oddelek: Loža
113322 (1420) SmeskoSnezak
»

Poštno ležeče - Spielfeld (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8433874 (16994) AgiZ
»

Nakup na naslov v tujini

Oddelek: Kaj kupiti
9801 (706) Looooooka
»

Poštno ležeče Spielfeld

Oddelek: Kaj kupiti
3213583 (3553) shadow7
»

Cene poštnin

Oddelek: Loža
182151 (1618) Vikking

Več podobnih tem