» »

Kolo s plavimi LED diodami

Kolo s plavimi LED diodami

24eso4 ::

nekega dne sm se odpravu s kolesom malo pohajat po dolgem času ker sem eden tistih ki rajše presedijo pred računalnikom kot se vozijo s kolesom no sreču sm par bivših sošolcev k se ukvarjajo predvsem s kolesrjenjem in imajo vsi neki zlo "huda" kolesa in pol mi začnejo težit zakaj si raši ne nabavim novega kolesa kot pa nov monitor...

no ko sem prišeu domov mi je u glavo padla ideja uzel sem star sesalec na baterije ki je bil namenjen za v smeti pobral sem baterije ven in jih napolnil medtem sem šel v trgovino po 2 plavi diodi potem sm vse to skupi zmontjral na kolo in potem zvčer ajde gremo malo pohajat pridem do mojih nekdanjih sošolcev in upalim diode to sm se smejal
ko sm jih gledal so jim skori oči padle ven hehehehe

Morali bi videti njihove obraze:D

BluPhenix ::

In kje je kakšen problem tukaj? Mišliš da samo zaradi omembe modrih diod zadeva spada v elektroniko in ne v Ložo?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

ups se zgodi

Azrael ::

Če želiš debato o tem, kako malenkost lahko zelo spremeni vtis, bom prestavil v Ložo.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Azrael ()

;-) ::

Kaj sploh hočeš povedat:D Da si si spedenal bicikl...?

HeHe to bi lah novica bla. Škoda da je nisi napisal:P

Kami ::

Če ne druga si nekaj pametnega za sebe naredo da si si kupo kolo namesto monitorja :)

neoto ::

Vsaj potem povej, kam si jih montiral... Na kolo, da so se vrtele in risale sinusoidam podobne krivulje, ali kar nekam in so svetile v prazno?

Matev ::

ja car si kaj naj rečem

montjral sm jih zraven sprednjega in zadnjega kolesa da svetijo dol.

kako pa bi jih montjral na kolo da bi se vrtele ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 24eso4 ()

dioda se ne bi vrtela
vrtelo bi se kolo z diodami na sebi

Pouh ::

Dj eno fotko, pa povej v kaksno ohisje si jih dal...

PARTyZAN ::

Pimp my bike :D

LEDica zraven roba feltne bi zgledala hudo pomoje :)

kekz ::

"Na kolo, da so se vrtele in risale sinusoidam podobne krivulje, ali kar nekam in so svetile v prazno?"

Če smo natančni, niso sinusoide. Taka krivulja je trohoida (v posebnem primeru lahko tudi cikloida).

Saj sem rekel, sinusoidam PODOBNE krivulje... :D V skrajnem primeru, če bi ledico dal čisto na zunanji del gume, bi bile sinusoide

Doman ::

Tudi sam bi nekaj takega naredil. Bi pa dal na vsak obroč po eno modro ledico. Pomoje bi zelo dobro izpadlo, ko bi se ponoči vozil in bi se ledica vrtela. To bi ustvarilo navidezni svetleči krog.
Ima kdo kakšno idejo, kako to zadevo zvezat, da bo porabilo čim manj prostora?

Jaz sem zvezal na dve aa bateriji 3 ledice in stikalo. Zdaj ne vem, v kaksno ohisje bom dal.
Aja, dal sem visokosvetlece in sveti zelo dobro, tako da razmisljam, da bi imel samo dve (pac pozre manj baterije...)

hamax ::

plasticna skatlca, 2 bateriji, 3V in stikalo. namontiras med sprikle.
pozor nevarnost kraje!

Jackal ::

Če bi imel malo več spretnosti in znanja, bi lahko naredil kaj takšnega za uporabo na kolesu... ali pa tu.
To bi kolegi šele zijali ;)

Mi lahko kdo na hitro zracuna koliko casa mi bodo gorele 3led (3v) na dveh aa(1.5v) baterijah ali 2led(3v) na dveh aa(1.5) baterijah?

"V skrajnem primeru, če bi ledico dal čisto na zunanji del gume, bi bile sinusoide"

Ne, ne! Niti sinusoida niti navidezni krogi.
Ravno to, na zunanji del gume, bi bil poseben primer, ki sem ga že omenil in bi nastala krivulja CIKLOIDA. To je krivulja, ki je na spodnji strani "špičasta" (ni gladka = odvod ni zvezna funkcija!)
Če je bližje osi pa nastane trohoida 8-)

Tic ::

A tko?
persona civitas ;>

BluPhenix ::

Dej vzami en košček papirja, s svinčnikom riši kroge in premikaj se v desno smer ... to dobiš.

Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Kar je "narisal" Tic, bo kar držalo.
Zank namreč ni, samo "špičke". Če bi hotel zanke, bi moral ledico fisirati če malo dlje od gume (in z njo potem "riti" v tla). To je spet ena vrsta trohoide 8-) .

če bi želel imeti zanke - bi se moral v določenem trenutki gibati nazaj

Hja, dam vam čisto prav. Ne vem zakaj, a vedno sem mislil, da dobiš ven sinusoido, razmišljal o tem pa nisem nič... :D

K0K0 ::

Ko smo glih pri ledicah.

Na biciklu imam 12V 2,4Ah akumulator in 20W halogenko zdej pa bi rad na ta aku povezal še zadnjo luč v kateri so 3 ledice ki drugače delajo z dvem 1,5v baterijama.
Kaj bi bla boljša rešitev?

1. montiram upor
2. Nacinim 12v ledice če se seveda dobijo :8)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ventilator računalnika predelati za svetenje ledic

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
111406 (888) HyperKiller
»

led

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
286778 (5659) marjan_h
»