Forum » Strojna oprema » rešitev za multiplo fokusiranje
rešitev za multiplo fokusiranje
sebavet ::
iščem rešitev za naslednji problem:
imam eno kamero (webcam ali pa dv kamero) in šahovnico s figurami (8x8). Kamera fokusira v začetku celotno šahovnico od strani(ne ptičja perspektiva). Kasneje pa zahteva: recimo, da si zaželim, da mi kamera prikaže le polje b2 in ga sfokusira, tako, da vidim le zoomirano B2 polje. Kako rešiti tak problem s tehničnega vidika, hvala za vsak namig.
imam eno kamero (webcam ali pa dv kamero) in šahovnico s figurami (8x8). Kamera fokusira v začetku celotno šahovnico od strani(ne ptičja perspektiva). Kasneje pa zahteva: recimo, da si zaželim, da mi kamera prikaže le polje b2 in ga sfokusira, tako, da vidim le zoomirano B2 polje. Kako rešiti tak problem s tehničnega vidika, hvala za vsak namig.
Highlag ::
Kamera mora podpirati polja na sliki, na katera je možno izbrati za ostrenje. Ne verjamem, da ena web kamera podpira takšno funkcijo.
Vprašanje je že če podpira programsko zumiranje.
Vprašanje je že če podpira programsko zumiranje.
Never trust a computer you can't throw out a window
katera oz. kakšna kamera pa to podpira in/ali je taka kamera dostopna za povprečen žep???
andHoc ::
Kamera z zadosti veliko resolucijo ... fokusiranje pa reši softversko ... bo lažje in cenejšo kot varjanata za servoti in pogramiranjem :D
LP
LP
...vse je relativno...
ja zdaj mi je že malo bolj jasno oz. se mi nekje nekaj svita, hvala, verjetno bi bilo najboljse če bi na začetku zajel celotno sliko, pol pa kazal samo določeno polje, ostalo pa zakril. ima mogoče kdo kako open source kodo za zajemanje videa? (zdaj pa sem že malo zahteven postal), hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Marihuana v koruznem polju in odprodaja koordinat (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16978 (13192) | dzinks63 |
» | Kako posneti film iz digitalne kamere?Oddelek: Zvok in slika | 5472 (4300) | m1h4 |
» | Prestigio notebook in linuxOddelek: Operacijski sistemi | 2374 (1887) | matijag |
» | 25fps ->50fpsOddelek: Zvok in slika | 1516 (1167) | pivmik |
» | dolocanje lokacije v prostoru (hardwer)Oddelek: Znanost in tehnologija | 1858 (1405) | Thomas |