Forum » Strojna oprema » Zakaj je AGP grafična kartica boljša od PCIe ?
Zakaj je AGP grafična kartica boljša od PCIe ?
Hardstyle ::
Sem nekaj klikal po bolhi za oglasi in se mi oglasi nek moški, ki mi po vsej sili hoče prodati GF 6600GT AGP, češ da je to the best kartica kaj jih je. Pa sem mu reko, da iščem na pcie vodilu in mi je odpisal, da se pcie grafične kartice ne morejo primerjati z GF 6600GT.
Imam en razlog več, da 2x premislim preden nabavim robo iz bolhe.
Imam en razlog več, da 2x premislim preden nabavim robo iz bolhe.
mtosev ::
Nima pojma.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
sid911 ::
Tip je ali izjemno obupan pri prodajalnju svoje kartice al pa te hoče nategnit.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)
Hardstyle ::
To sem tudi jaz ugotovil. Ugotovil pa sem tudi, da ljudje ne vedo kako se stvari prodajajo. Večina misli, da če je v trgovini plačal za komplet PC 100k, da ga bo po par mescih uporabe prodal za 110+k ker je pač takrat bil bomba PC. Sem lepo poslal cene iz spletnih trgovin v sloveniji pa mi odpiše, če sem bolan ker sem napisal take cene
AndrewSmith ::
Tip je ali izjemno obupan pri prodajalnju svoje kartice al pa te hoče nategnit.
Popravek....
Tip je izjemno obupan pri prodajanju svoje kartice in te hoče nategnit.
BTW...kolko hoce zanjo???
Popravek....
Tip je izjemno obupan pri prodajanju svoje kartice in te hoče nategnit.
BTW...kolko hoce zanjo???
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms
kixs ::
Tip je pac malo zmesan. Sicer pa so cene veliko odvisne tudi od povprasevanja. Npr. ce je ze govora o 6600GT, pa je veliko povprasevanja po AGP verzijah, ker jih enostavno folk za1x ne prodaja toliko. In je cena na tem vodilu tudi za 50% vecja.
Drugace pa sem z Bolho dokaj zadovoljen.
LP
Drugace pa sem z Bolho dokaj zadovoljen.
LP
Koca ::
al je pa retarderan, pa zivi se u casu k niso poznal pci-e
drgac kje bi biu smisu da bi delal pci-e ce nebi blo bols k agp
drgac kje bi biu smisu da bi delal pci-e ce nebi blo bols k agp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Koca ()
sebavet ::
ne vem od kod mi to ampak se mi zdi, da naj bi bilo agp vodilo hitrejše, no ne vem zagotovo, ker je bližje procesorju in še zaradi nekih posebnosti v vezavi, ne me držat za besedo
para! ::
Sej zato so tud nardil PCIe, ker je bil AGP prehiter in se ni dal normalno poganjat špilov. Prodajalec je torej imel prav, PCIe je nateg, zato pa so AGP grafične tudi dražje, saj so vendar boljše!
lp
lp
Death before dishonor!
para! ::
Maš tud plošče, kjer je AGP vodilo samo 1cm pod procesorjem, tist je šele zverina!
lp
lp
Death before dishonor!
Pouh ::
Sam tezko verjamem. Mi je znano, da ce je razdalja med procem pa grafo krajsa, so hitrosti vecje, ampk da bi si zelel zmanjsati te hitrosti.....
BluPhenix ::
Ah dejte že enkrat vklopit sarcasm detektor ...
Tip te hoče nategnit, oz. kot je bilo že omenjeno ne loči med PCIe in PCI. Pač še en računalniški majstor.
Tip te hoče nategnit, oz. kot je bilo že omenjeno ne loči med PCIe in PCI. Pač še en računalniški majstor.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
sofoiks ::
no pa naj mi kaksen eksper pove da je vidu razvidno razliko med vodiloma in ugotovil da je agp hitrejsi in pa en k ma agp 5cm (pretiravam) stan od proca al pa un k ma 0.5cm stran kaksna je razlika kje jo opazis pomoje jo ne samo razlicni internet testi naredijo svoje da dokazejo da bo spil delu hitreje ce bo vodilo 0.5cm stran pomoje da ne.
lp,edis
lp,edis
just_a_cook ::
Hmm.... mam eno se na ISA vodilu! Kako dobro bi šele tisto potem jaz lahko prodal ....
==================
Just a cook
Just a cook
JIM22 ::
Kake mate? Hehehehe! Lahko bi napisal še eno knigo za male telebane.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.
Vsi na FB pridružite se itVision :)
Vsi na FB pridružite se itVision :)
OChack ::
ah AGP in PCI E ni razlike ubistvu, kar je pr pcie dobr je to da se da kombinirat pa maš 2 grafi, razlik u špilih ni blo kokr sm ene teste gledu, že za agp 8x so govorl d abo mev nek neposredn dostop do pomnilnika, ki ga pol ni blo, za PCIE so tud rekl pa tud ni nč od tega, uglavnm nabijajo pa nas farbajo, važn da se plate mena in denar vrti, da ne govorim o PCIE 1x 2x in 4x k so popovnoma neuporabni in nekompatibilni, povzročajo povn problemov, zato se pa še dans ne dobi nobene kartice, ne zvočne ne kake druge za ta krš.
Int€l inside, IDIOT Outside
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PCI vodilo (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4891 (4111) | gavro |
» | Nova anketa: AGP, PCI, PCI Express, PCI-X? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ankete | 7767 (6584) | kixs |
» | GeForce 7800 GS AGPOddelek: Novice / Grafične kartice | 5194 (4217) | Brane2 |
» | agp, pciOddelek: Kaj kupiti | 1942 (1625) | Utwig |
» | Plate na nForce4 ! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4607 (3397) | Wortex |