» »

internet arhiv

internet arhiv

smihael ::

Ali na internetu obstaja še kakšen arhiv spletnih strani, poleg archive.org. Ratzlog je ta, da nekaterih slik ni arhiviral. Pri googlu pa strani ki so že mrtve ne daje več v indeks in potem tudi srhiva za stran ni. v neki reviji sem pa pral, da obstaja stran, s katere lahko naložiš cel internet (?!?) na 40 gb ali pa le določeno spletno stran. Jo kdo pozna jest sem pozabil naslov.

lp, mihas10

sss ::

Naložiš "cel internet" ?

Močno dvomim. Obstajajo pa programi s katerimi posnamš celotno web stran.

Fatboyslim ::

cel internet

:D

Za DL celotnih spletnih strani pa uporabljam Download studio, preprost a zmogljiv program z veliko funkcijami

;-) ::

"cel internet (?!?) na 40 gb ali pa le določeno spletno stran."

in po tvoje bi ti lah pol kolega snel internet na 40GB disk, pa bi ga ti doma brez dostopa na internet pregledoval???

Slišal sem že za neko stvar, ki naj bi jo izumli čez nekaj časa da naj bi bil internet na diskih pol pa bi se jih doblo vsakega nekaj časa al kaj že...

Sam da pa gre celi net na 40GB disk??? MOČNO DVOMIM.

LoneWolf ::

Ne se takoj norca delat...
Dejansko obstaja projekt, kjer omogocajo surfanje po internetu brez internetne povezave - zbrali so okoli 10.000 najbolj reprezentativnih in obiskanih spletnih strani v nekaksen offline cache, ki si ga lahko prenesel k sebi. Uporabnost je seveda omejena, so pa vseeno primeri, kjer tudi tak "internet" zna pridet prav... Povprecen uporabnik redno obiskuje kvecjemu nekaj 10 spletnih naslovov, z navedeno kolicino pa pokrijes presentljivo velik odstotek potreb vecine ljudi. Ne spomnim se zdajle iz glave, kako se je zadevi reklo, je pa precej verjetnosti, da se vedno obstaja.

Kami ::

Ja tud tu na slo-techu je bla novica malo prebrskaj.

Ja samo komu pomagajo offline strani, večina uporablja internet za novice pa take stvari, tak da jim taka stvar nič ne pomaga.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kami ()

kopriva ::

Mislim, da je povsem "upravičeno" delat si norce iz nekoga, ki misli, da bo "cel internet" spravil na 40 giga disk. >:D

Brez zamere, malo šale mora bit. Sicer pa je res ... 40 giga? :D :D

CaqKa ::

cel internet spravit na disk.. to je skoraj tak kot da bi reko da boš vso deževje spravil v en olimpijski bazen ;)

mihas10.. raje si najdi kak program ki ti bo strani ki jih najpogosteje obiskuješ dol potegnil in osvežil pa jih potem offline gledaš. pa seveda glej da boš za to opravilo imel enih 40 giga diska fraj.

Gandalfar ::

am glede na to da se je resen denar v to vrgel, dvomim ce se da tako preprosto norca iz tega delat

Ne se koj nrca delatz pač sem nekje prebral in tudi jest sem se najprej smejal :D. Pol sem pa dobu naročilo, če bi lahko najdu izginole strani od enga kluba, res nihče ne ve kaj več. Upam pa, da je stran med 10 tisočimi. lp, miha

CaqKa
raje si najdi kak program ki ti bo strani ki jih najpogosteje obiskuješ dol potegnil in osvežil pa jih potem offline gledaš. pa seveda glej da boš za to opravilo imel enih 40 giga diska fraj.
Imam dost hiter adsl zato me ne moti šparanje. Rad bi klubu rešil spletnno stvar. Ljudje so se 2 leti matrali z skeniranjem, da bi si ustvarili arhiv slik za 10 let nazaj, ker jim je gostitelj preprosto ukradel slike strežnik pa zaprl. Rad bi jim le olajšal delo če sem videl da se da internet stisnt na 40 gb sem videl. Mislim, da je to le za dobro obiskane spletne strani.

Fatboyslim ::

Slik ne moreš dobiti drugače kot z vašega strežnika

CaqKa ::

če stran ni zelo obiskana lahko slikam verjetno rečeš adijo.

lahko pa poiščeč če imaš kje kak backup.. pa zakaj ned greš do tistega ki je imel strežnik?

Cinderela ::

lol cel internet na 40GB disk. Tudi ce samo text brez slik in filsev shranjuje nikol :D

btw. Kaj tisti program za ahriviranje strani. Ti napises neki www.slo-tech.com pa ti vse dol potegne vkljucno z forumom in vsemi posti in vsemi linki na tej strani?

To je kr uporabno ce lahko recimo vsak dan nastavis par strani da osvezi medtem ko gres ti kam ko ni interneta. Pa pac vsak dan naredis to zvecer.
Najbolse bi blo da bi favirotse prebral program avtomatsko pa osvezo vse. Grem probat ce ta program to zmore.

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Slovenski internet je brez mulimedije in slik (se pravi samo text) pred tremi ali štirimi leti obsegal 6 Gb. Mislim, da imam še nekje te arhive.
sudo poweroff

Cinderela ::

cool program je ono sem sprobal. Vsekakor bo priso prav :D
Sem dal slotech downloadat pa ze po par minutah 75Mb z slikami vred pa se zgleda da dolgo ni koncalo. Procesor izkorisca edino pune.

Zgodovina sprememb…

;-) ::

A pol bi lahk poskeniral cel Glasuj Zame z vsemi slikami??? na en disk, pol bi pa vklopo iskanje pa bi mi ločlo slike od ostalega?:)

EDIT: OOPA že jasno zakaj gre :D že deluje DownloadStudio.- zelo uporabno zna bit ja

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

kopriva ::

Tisti, ki zagovarjate idejo, da se ne bi smeli prehitro norce delat iz nekoga, ki misli, da se da v-e-s internet spravit na 40 giga ... kako točno mislite, da bi to lahko uspelo?!

Meni se sanja ne in mislim, da to v resnici preprosto ni možno. To mora biti ali izmišljotina ali pa napačna informacija/napačno interpretirana. :\

Gandalfar ::

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kupujem računalnik - rabim vašo pomoč

Oddelek: Kaj kupiti
51145 (1073) kramerica
»

Dobro gostovanje z strežniki v Sloveniji...fantazija?

Oddelek: Izdelava spletišč
453278 (2168) jerry2000
»

Kopija sistemskega diska na drugi disk - s čim in kako

Oddelek: Programska oprema
51036 (904) ~Speed
»

bo nov disk (120giga) deloval na starejsem racunalniku (p350) ??

Oddelek: Strojna oprema
9999 (908) R33D3M33R
»

Rešite diske pred smrtjo

Oddelek: Novice / Diski
212305 (2305) undefined

Več podobnih tem