Forum » Programska oprema » Illustrator v Corela
Illustrator v Corela
LapD ::
Torej izdelal sem dizajne za majice, ampak to nima veze. Delam v Illustratorju cs2, poslat pa moram v .cdr. Potegnu sm si preizkusno različico Corela X3. Po forumih sm bral da naj bi se prenos gladko izvedel z importanjem .eps datoteke. Probal sem v Illustratorju shranit kot starejšo verzijo ampak zadeva v Corelu izgleda nekako kockasto in še barve zbledijo, medtem ko če shranim kot verzijo CS2 eps se Corel enostavno sesuje. Zdej a je to normalno, da se pri prenosu iz programa v program zgubi kvaliteta ali je kakšna rešitev? Sicer bi bilo najbolš da se naučim Corela in tam nardim na novo ampak ta možnost mi ne diši preveč.
Opkow ::
Deluje kockasto?
Dej probi ko imas to v Corelu, exportirat recimo kot sliko. Ce pol zgleda ok, potem je bila kockasta samo kot "preview".
Drugo.. Probaj ti izdelek v Illustratorju exportirat v eps ali ai in ga shrani v nizjo verzijo, recimo 8. Ne dat Save As, da ne bo pomote. :)
Tukaj bi, pa skoraj sigurno moralo delat ok. Sicer je res, da imam jaz Illustrator CS in Corel Draw 11, in se stvari iz verzije v verzijo precej razlikujejo.
Dej probi ko imas to v Corelu, exportirat recimo kot sliko. Ce pol zgleda ok, potem je bila kockasta samo kot "preview".
Drugo.. Probaj ti izdelek v Illustratorju exportirat v eps ali ai in ga shrani v nizjo verzijo, recimo 8. Ne dat Save As, da ne bo pomote. :)
Tukaj bi, pa skoraj sigurno moralo delat ok. Sicer je res, da imam jaz Illustrator CS in Corel Draw 11, in se stvari iz verzije v verzijo precej razlikujejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Opkow ()
choxter ::
Če delaš z vektorji potem definitivno ne sme bit nobenih kockic. Preizkušeno delujoč način je ta, da iz illustratorja exportiraš kot AI verzija 8. Zadeva se potem normalno uvozi v corel brez kakršnihkoli izgub.
LapD ::
Evo najdu sm en najbol (pomojem) preprost način in sicer naložil sem si ta VBA macros s katerim prerosto označim zadevo v Illustratorju, copy, paste v Corelu in voila :) Priporočam, če bo še kdo imel težave, ni mi pa jasno kako ne morem nikakor .ai ali .eps spravt v Corela. Ampak zaenkrat se nebom sekiral.
opeter ::
Celo zadnja verzija Korla (torej X3 oz. 13) ti ne more uvoziti AI datoteko novejš od verzije 7!!! Kar pa spet pomeni, da če uporabljaš sence, prosojnost, druge efekte lahko kar pozabiš, da ti bo kaj uspelo uvoziti (vseeno je ali je) bilokakšno EPS ali AI datoteko. Kako to rešiti? Hja, shraniš v visoki ločljivosti v TIFF formatu, pa je zadeva rešena.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | CorelDRAW X3 - težava z A.R.M.Oddelek: Programska oprema | 1654 (1571) | Lukasis |
» | Adobe photoshop in Roland pc60 printerOddelek: Programska oprema | 1533 (1440) | janko771 |
» | [Adobe Acrobat] vstavljanje slike v dokumentOddelek: Programska oprema | 1346 (1246) | bosmla |
» | Kako odstraniti belo ozadje v JPGOddelek: Programska oprema | 4666 (4328) | darkolord |
» | Corel Draw čist...Oddelek: Programska oprema | 1155 (1023) | segi |