» »

barvanje mediapana - dvokomponentna barva?

barvanje mediapana - dvokomponentna barva?

Orchestra ::

Zanima me, kako trpežna na udarce je ta vrsta barve, kako prime na mediapan pa čas sušenja ter cena seveda.

Zvočnike sem prebarval z barvo za kovino z efektom, nanesel sem 2 sloja.V glavnem barva je za en k****, malo podrgneš pa gre. Mam idejo,da bi treuntni nanos premalal s sadolinom, samo ne vem kako bi to delovalo v praksi. Ali zaščitit to barvo, torej lak-sadolin (lažja varianta) ali prešmirglat use skup,pa dvokomponentno čez (muke again...)


LP

miko 55 ::

ja mediapan je kot surov material izredno zalikan in malo pobrušen. če ga nisi sam pred barvanjem pošmirglal z 120 je to kar se je naredl. zdej najbolš da vse dol zgonš s 150, pol pa z 120 površino pripraviš. pol pa vzam barvo katero mislš uporabt, pa jo z razredč z njenim razredčilcem. pobarvej, pa če se kaj dvigne pošmirgli z 320. pol pa končen nerazredčen naneseš.

kakšno konkretno vprašanje na zs

Orchestra ::

ja ne vem no, glede na to,da je barva za kovino, bi se morala oprijeti tudi gladke površine. Drugače sem pa zadevo po nesreči "razredčil" z belim špiritom, nato dolil nitro razredčilo in na koncu še oljnega. Barva, ki jo uporabljam je na alkidni osnovi, če vam to kaj pomeni...

Barval sem že 2., vendar sem pobrusil najprej s 150 potem pa zadevo spuliral :\.Konc koncev smatram,da sem barvo uničil...

Zgodovina sprememb…

Vikking ::

Tole šmirglanje s 120, ti kr če bi rad imel ribežn za kašo ribat.

Dej ti popravi površino, odstrani staro barvo ali kaj si že sedaj naredil pač, končaj brušenje s papirjem nekje 150-180 (če imaš sedaj preveč hrapavo površino). Nanesi osnovno barvo za les ali prajmer. Odvisno s kakšno zadevo želiš zaključiti, se pravi osnovna barva oz. prajmer naj bo izbran na osnovi zaključne barve, pri kovinah in plastiki je ponavadi zato da se barva bolje prime, pri lesu pa da ga še dodatno zaščiti.

V trgovini vpraši, pa ne v baumaxu&Co. lepo te prosim:\ :\ , pojdi v manjšo specializirano trgovino z barvami in laki, pa potarnaj, pa ti bodo sigurno prav svetovali. Če si blizu LJ se pa zapelji v medvode. Tam imajo tudi prodajalno (Color Medovde:\ ) pa ti bodo svetovali.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Barvanje BMX kolesa

Oddelek: Šport
276736 (6239) SkIDiver
»

Barvanje plastike.

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
1222455 (20838) @nny
»

barvanje kovin

Oddelek: Loža
1810915 (9999) Camlek13
»

Barvanje ohišja v drugo barvo

Oddelek: Strojna oprema
6935 (867) Bones
»

Sušenje barve

Oddelek: Loža
94436 (4217) Orchestra

Več podobnih tem