» »

Terminal server client

Terminal server client

jeanmark ::

Rad bi kupil terminal server client (za win). se pravi neko malo mašinico, brez diska, brez marsičesa, tolk da lahko laufa terminal server client. Da se z njima povežem na terminal server in delam. Zakaj bi to imel?

1. V familiji je več uporabnikov in računam da pridem ceneje če imam eno močno mašino in par manjših, kot pa če bi vsak imel pravi PC.

2. Tale mali naj bi bil "no moving parts", se pravi tih, robustten, hitro bootanje,....

3. Normalna uporaba ne vsebuje igranja kakšnih 3D iger.

Kaj uporabiti?

mainman ::

Uporabi stare mašine in daj na njih linux pa imaš kliente. Če nočeš imeti diska lahko image namestiš na flash disk.

Free distribucij je kar nekaj:

Netstation
Thinstation
PXES

jeanmark ::

Ne da se mi za $100 ali $200 je..t s starimi mašinami, ki povrh vsega še tihe niso.

Stara mašina z flash diskom te pride okrog 10k. Mašine dobiš zatonj tako, da kupiš samo flash.

Lahko pa nabaviš thincliente ampak stvari pod 300 dolarjev ne boš dobil. Prodaja jih recimo HP. Nisem pa zasledil kje bi se stvar dala dobiti pri nas. Če tako gledaš, dobiš za 60k že navadno mašino. Dokupiš še samo monitor, tipkovnico in miško kar pa moraš dokupiti tudi pri klientu.

Po moje se stvar ne splača.

Stare mašine so tihe. Moj pentium 166 je neslišen. Pasivno hlajenje za procesor in tih napajalnik.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Po menjavi mrežne RDP ne dela.

Oddelek: Operacijski sistemi
322030 (1045) WhiteAngel
»

Zagon windowsa preko mreže?

Oddelek: Operacijski sistemi
51098 (1024) urarrr
»