Forum » Operacijski sistemi » [ Windows XP ] Tezave z aktivacijo po telefonu
[ Windows XP ] Tezave z aktivacijo po telefonu
AlexP ::
Ker sem zamenjal veliko komponent (grafična kartica,...), moji windowsi zahtevajo aktivacijo. Ker nimam mreže sem nameraval aktivirati windowse preko telefona. Potrebno je poklicat slovenski microsoft in jim povedati installation ID prikazan na zaslonu, nato pa ti povejo aktivacijsko kodo. Ta postopek je mozen tudi preko mejla, v katerem sem napisal installation id. Problem se zdaj pojavi, ko sem ponovno prizgal računalnik, da bi vpisal aktivacijsko kodo - installation ID na zaslonu je vsakic drugacen, zato prej prejeta aktivacijska koda ni veljavna. Ali to torej pomeni, da ko sem pisal mejl na micosoft nisem smel ugasniti racunalnika, ampak pustiti tisto okno s prikazanim installation ID-jem pri miru?
Aja, moji windowsi so seveda legalni
Aja, moji windowsi so seveda legalni
- spremenil: BigWhale ()
Highlag ::
Čudno tole. Sam sem okna aktiviral po telefonu nekaj mesecev nazaj in sem moral M$ poklicat iz službe, ker delajo samo do 15:00.
Sem prejšnji dan zvečer zagnal aktivacijo, ki mi je izvrgla kodo in sem jo lepo povedal drug dan gospe pri M$ ona je meni nazaj aktivacijsko kodo. Ko sem prišel domov, sem ponovno zagnal aktivacijo in je aktivacija izvrgla enako kodo kot prejšnji dan in aktivacijska koda, ki sem jo dobil je delovala.
Koda, ki jo ispiše aktivacija se ne spremeinja, če ne spreminjaš hardwera. Tu sta pomembna predvsem mrežna kartica, ki je bila tudi vzrok moje ponovne aktivacije, ter procesor.
Sem prejšnji dan zvečer zagnal aktivacijo, ki mi je izvrgla kodo in sem jo lepo povedal drug dan gospe pri M$ ona je meni nazaj aktivacijsko kodo. Ko sem prišel domov, sem ponovno zagnal aktivacijo in je aktivacija izvrgla enako kodo kot prejšnji dan in aktivacijska koda, ki sem jo dobil je delovala.
Koda, ki jo ispiše aktivacija se ne spremeinja, če ne spreminjaš hardwera. Tu sta pomembna predvsem mrežna kartica, ki je bila tudi vzrok moje ponovne aktivacije, ter procesor.
Never trust a computer you can't throw out a window
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Delovanje softwara iz MSDN AAOddelek: Operacijski sistemi | 2152 (1822) | SteffanM |
» | Kje kupiti Windows 7 ? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 12832 (9437) | Pesimist |
» | Reinstalacija licenčnih WinXP na nov PC?Oddelek: Operacijski sistemi | 2073 (1955) | PhotoBlaz |
» | Win XP ... kako neboleče(brez "format") posodobit računalo(menjava plate in procesorjOddelek: Operacijski sistemi | 1814 (1373) | borisk |
» | windows whistlerOddelek: Pomoč in nasveti | 2211 (1729) | andrej |