» »

alergija?

alergija?

Katka` ::

Če slučajno tukaj obstaja kdo, ki ve da je alergičen na čebelji pik, bi imela zanj nekaj vprašanj.

1. Zanima me, kako to veš, sama imam namreč zelo motečo oteklino na podplatu, ki je vsak dan manj opazna, vendar večja. Na otip je trdo, čeprav je na tistem delu podplata, kjer naj bi bila koža čisto mehka. Prav tako me moti čuden občutek, ko nevem če me boli ali srbi ali peče....

2. Zna bit nevarno?

Hvala za odgovor.
Eno Življenje, Ena Ljubezen ... Olimpija-Ljubljana
  • spremenilo: Katka` ()

dr.J ::

čebelji pik na podplatu?
vse manj opazna oteklina, a večja??? :)

1. ali sploh veš, kaj te je pičilo?
2. če je bila res čebela in če bi bila močno alergična na pik, pardon, čebelji strup, bi se znašla pri zdravniku

Alergične reakcije na čebelji strup so lahko zelo nevarne. Pojdi k svojemu osebnemu zdravniku, da te napoti k alergologu, šele potem boš vedela, kako in kaj.

Pa ja... pohodila sm prasico :)
In ja... v začetku je bila oteklina bordo rdeča, sedaj pa se širi proti nartu in je bolj rožnata, torej je manj opazna.. Še malo pa bom imela pravo pravcato mavrico :)

1. Ja, zelo verjetno je bila čebela, ker kakor vem pusti želo na mestu pika, ki sem ga takoj odstranila..
2. Bolj me zanima, če lahko pride do kakšne infekcije, ker se mi je na mestu pika naredila pikica, kakor da bi se mi zagnojilo, samo sem z razkuženo šivanko prebodla pa ni nič. No ja, še meni se gabi, kaj to razlagam :D

Imam namen it h zdravnici, samo je sobota, pa se mi ne da v ZD čakat spet 2h, preden me bo kdo porajtu.

Hvala za INFO :D

chucki ::

Na slo techu ni zdravnikov..ali pac? :\ Pejt dezurnemu zdravniku pa ti bo dal kej :D
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Morda se pa najde kdo, ki ima podoben problem kot jaz in bi mi znal svetovat. Pa ne bit tečen, raje pojdi na sprehod na svež morski zrak, pa kakšen milijonček prinesi :D

itak37 ::

Antihistaminik vzemi 2 tableti (claritine, flonidan,...). Ti bo ustavil reakcijo imunskega sistema.
Ce pa se bo se naprej sirilo in bos po celem telesu dobila rdece izpuscaje (urtikerija), tezko dihanje, slab pulz, je to anafilakticni sok, in moras takoj k zdravniku, je smrtno nevarno. To se ti pa zgodi ze v eni uri po piku.

korposlav ::

Pozdravljeni

Mene so tudi dostikrat čebele popikale (delo v čebelnjaku), če se je pojavila kaka oteklina sem jo navadno imel 2-3 dni s tem da se je na drugi dan oteklina navadno razširila, potem pa izginila. Pomagal sem si z enim gelom : Fenistil gel, ki ga dobiš v lekarni brez recepta.
Sašo G.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako inaktivirati strup žuželk (osa, čebela..)

Oddelek: Loža
4815749 (14586) LitralSM
»

Čebelji pik v ustnico

72356 (2001) Go-ahead
»

Problemi s sosedovimi čebelami

449552 (6462) GrofMonte
»

Sršeni!!! (strani: 1 2 3 )

10126693 (19252) Aljaz1980
»

Kače - nabiranje gozdnih jagod (strani: 1 2 )

9811563 (9459) Trololololo1

Več podobnih tem