» »

RAMi DDR in DDR2

RAMi DDR in DDR2

McGregorSLO ::

Zanima me kakšna je dejanska razlika med RAMi? gre pa predvsem razlika pri igrah in slošno delovanje sistema.

Zanima me razlika med: DDR 400Mhz, DDR2 533Mhz, DDR2 667Mhz, DDR2 800Mhz ? to razumem da so 800Mhz hitrejši samo koliko performanse dejansko pridobim?

in pa ali je bolje imeti 3GB 400Mhz rama ali 1GB 800Mhz ??

hvala strokovnjaki :D
lp
Join the dark side!

Good Guy ::

ddr in ddr2 mata drugačne slote...

v praksi so ddr še vedno hitrejši (nizke latence), res da je na ddr2 hitrsot večja sam to še ne pomeni da bodo rami hitrejši
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

kixs ::

Na splosno je seveda DDR2 boljsi, ker ima vecjo pasovno sirino in s tem skor 2X vecji pronos podatkov.

V praksi pa je potrebno vedet za kaksen sistem gre. Intel ze nekaj casa uporablja DDR2, ker s tem veliko pridobi napram DDR. Medtem ko je AMD sele zdaj ponudil podporo za DDR2 z novo platformo na AM2. In trenutno ni neke razlike med AM2 in prejsno 939 platformo. Torej za AMD ne velja, da je DDR2 boljsi.

Tvoje vprasanje: kaj je bolje 3GB DDR ali 1GB DDR2? Ni najbolje postavljeno, ker je najprej odvisno od sistema (Intel : AMD). Ce mas Intel, potem DDR ne pride v upostev. Ce mas pa AMD oz. bos zdaj kupoval, pa ne ves ali bi vzel AM2 ali 939, potem lahko vzames katerega koli. Cena je priblizno enaka. Zato ne vem, zakaj bi imel v enem primeru samo 1GB v drugem pa 3GB!?

Naceloma pa je tako, vec RAMa imas, bolje je :P

McGregorSLO ::

Pametno razmišljanje...res sem slabo napisal.

Trenutno imam AMD 2600+ barton, asus plato za DDR1 rame, r9800, in 1GB 400Mhz rama (corsair)

Rad bi kupil nov sistem AMD... in ravno zaradi tega novega podnožja AM2 se mi gre... cene procesorejv niso bistveno dražje pri AM2. So pa dražji rami (800Mhz) in osnovna plata.

Zato nevem ali naj grem na podnožje AM2 in vzamem 3500+ ter zamenjam vse rame 2 GB 800Mhz rama........ ali je bolje vzeti navaden AMD64 3800+ in dokupiti samo še 1 GB 400Mhz rama...

sicer pa vem, da prihaja nov intelov proc. conroe (al kaj ze) in da bo nevem X krat hitrejsi...ter da naj bi cene AMDjem padle tudi do 50% čez 2 meseca....kao...

ponavadi je pa tako, da vedno ko kaj kupiš se čez 2 meseca tepeš po glavi

hvala
lp
Join the dark side!

kixs ::

Tudi mene malo srbi, da bi menjal cel sistem... vendar realno gledano nimam nobene potrebe po tem :)

Ce ti ni nuja, potem pocakaj na pocenitve... ce bi pa res rad zamenjal, potem se moras odlocit ali zamenjas vse in das veliko $$$ ali samo nujne zadeve.

Seveda je najprej odvisno od tvojih zelja, potreb in kaj bi rad pridobil.

Najcenejsa varijanta ti je nakup ASRock 939DUAL plate, ostane ti DDR ram in AGP graficna. Kupis se procesor npr. AMD64 3200+ oz 3500+ (razlika v ceni je minimalna). Seveda pa lahko tako enega kot drugega lepo navijes (za resno navijanje moras to plato malo "sfrizirat", ce ne navijas potem je cisto dovolj). Ce navijas, potem moras razmisljat se o mocnejsem hlajenju.

Druga varijanta ti je recimo ena dobra Nforce4 939 plata (Epox, DFI...), menjas graficno (npr. 7600GT), RAM ti ostane.

Tretja, za moje pojma ne najboljsa pa da gres na AM2 in menjas prakticno vse (plata, cpu, ram, grafika). Vendar, ce se odlocis cez eno leto menjat za Conroe, potem ni tako napacna odlocitev (ostane ti RAM in grafika).

Ce bi js zdajle menjal, bi vzel prvo varijatno. Ker pa vem, da je zaenkrat moja mashina dovolj mocna in da bom cez poletje vec ali manj zural... se mi zdaj ne splaca vlagat 8-)

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gamerski komp za 600€

Oddelek: Kaj kupiti
402936 (2137) geek93
»

Navijanje AMD Athlon 3000+ 64

Oddelek: Navijanje
392575 (2575) bluefish