Forum » Strojna oprema » Naj kupim nov napajalnik?
Naj kupim nov napajalnik?
tejo ::
Računalnik se velikokrat sam ugasne, potem pa se noče prižgat, dokler ne potegnem kabla iz vtičnice. A je za to kiv napajalnik, a je kaj drugega narobe?
ChiefThunder ::
a maš kaj navito? drugače pa najprej resertiraj ccmos...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
tejo ::
Navitega nimam nič, bom pa resetiral BIOS (ccmos).
Pa prej sem pozabil napisat moč napajalnika. No, 200W je (čeprav na računu piše, da je 250W! ).
Pa prej sem pozabil napisat moč napajalnika. No, 200W je (čeprav na računu piše, da je 250W! ).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tejo ()
ChiefThunder ::
200w je bl švoh, še posebej če maš več naprav notr in mogoče amd sistem, tko, da je tud to možno...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
Shadowman-x ::
Verjetno je 200W napajalnik za AMD-jev sistem malo premalo.
Nekje sem bral, da posebej rado prihaja do težav, ko se zaganja kakšen HDD ali druga naprava, ki porabi veliko energije.
Najlažje bo to ugotoviti, če imaš možnost spremljanja voltaže v Windowsih. Zaganjaj programe in spremljaj nihanje napetosti.
Nekje sem bral, da posebej rado prihaja do težav, ko se zaganja kakšen HDD ali druga naprava, ki porabi veliko energije.
Najlažje bo to ugotoviti, če imaš možnost spremljanja voltaže v Windowsih. Zaganjaj programe in spremljaj nihanje napetosti.
[t502] ::
Jaz sem mel isti problem. Racunalnik se je kr sam izklopil pod obremenitvijo in sem ga tudi moral izklopiti iz el. omrezja, da sem ga lahko ponovno zagnal.
Kr menjaj napajalnik ce ga pa nimas pa idi na rac. servis in reci naj ti ga priklopijo na mocnejsega is sprobaj.
[t502]
Kr menjaj napajalnik ce ga pa nimas pa idi na rac. servis in reci naj ti ga priklopijo na mocnejsega is sprobaj.
[t502]
Dami ::
WTF?! 200W za amd sistem?!? Kdo ti je to not vrgu? Če si ga dobil skupaj z ostalim sistemom pol pejt nazaj v trgovino pa unga k je to not sestavlu v mednožje brcni pa mu račun pokaž in nej ti pol da 250w not, katerega si tud plačal. Matr, jst mam 200w pa mam celerona 400 pa ga včasih že mal jebe.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
kljukec ::
Isti problem sem imel jaz v službi. Menjali so napajalnik in zdaj vse dela OK, tk da...
LP Iztok
LP Iztok
Double_J ::
No fantje jz mam tud problem!
Imam athlon xp 1600 in 200w napajalnik.
Zdej pa, ko startam masino se ponavadi pokaze crn zaslon tocno takrat ko bi se moral pogazati logo od windowsov.
Ce procesor nastavim na 100mhz clock, torej 1050mhz zadeva deluje. S tem da tudi pri 1600 se ucasih zazene.
V windowsih pa ni nikakrsnih problemov. Mislite da je kriv napajalnik, ker jaz sem cd in disketo izklopil in se problem se useeno pojavja...
Imam athlon xp 1600 in 200w napajalnik.
Zdej pa, ko startam masino se ponavadi pokaze crn zaslon tocno takrat ko bi se moral pogazati logo od windowsov.
Ce procesor nastavim na 100mhz clock, torej 1050mhz zadeva deluje. S tem da tudi pri 1600 se ucasih zazene.
V windowsih pa ni nikakrsnih problemov. Mislite da je kriv napajalnik, ker jaz sem cd in disketo izklopil in se problem se useeno pojavja...
Brane2 ::
Ob vsej svoji cenenosti majo PC napajalniki vdelanih nekaj zaščit, ena od teh je tako imenovana "crowbar" zaščita.
Če pride do preobremenitve, tako da napajalnik poklekne ali "podivja" se vklopi ena od zaščit in blokira delovanje napajalnika. Ko potegneš štrom ven, napajalnik v bistvu dokončno "zresetiraš".
Če ti je stvar prej delala BP, zdej pa počasi crkuje, (in je napajalnik star vsaj nekaj let), pa dela vse skupaj na meji vzdržljivosti, bi kazalo zamenjat napajalnik.
Obstaja tud možnost, da so se izsušili elektrolitski kondenzatorji in preutrudila glavna tranzistorja, vendar te bo njihova zamenjava stala večji del cene novega "elcheapo" napajalnika (in to če sam lotaš) , pa še uspeh ni zagotovljen...
Če pride do preobremenitve, tako da napajalnik poklekne ali "podivja" se vklopi ena od zaščit in blokira delovanje napajalnika. Ko potegneš štrom ven, napajalnik v bistvu dokončno "zresetiraš".
Če ti je stvar prej delala BP, zdej pa počasi crkuje, (in je napajalnik star vsaj nekaj let), pa dela vse skupaj na meji vzdržljivosti, bi kazalo zamenjat napajalnik.
Obstaja tud možnost, da so se izsušili elektrolitski kondenzatorji in preutrudila glavna tranzistorja, vendar te bo njihova zamenjava stala večji del cene novega "elcheapo" napajalnika (in to če sam lotaš) , pa še uspeh ni zagotovljen...
Binji ::
Ja preobremenjen je. To tud meni dela tko da kr pogumno po nov napajalc
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Napajalnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 13150 (8784) | Napajalc |
» | Vezava 2 atx napajalnikov z izkorisceno deljeno mocjoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2488 (2106) | Brane2 |
» | Težave z RadeonomOddelek: Pomoč in nasveti | 1313 (1063) | jc |
» | preobremenjen NAPAJALNIKOddelek: Strojna oprema | 1128 (920) | cekr |
» | ali bi vi kupili tole sr*???Oddelek: Kaj kupiti | 1638 (1337) | miranpozar |