Forum » Izdelava spletišč » ASP.NET file upload/file manager
ASP.NET file upload/file manager
para! ::
Me čisto informativno zanima kolk je to kej zakompliciran. Ker sem bolj laik na tem področju. Naprimer, mel bi čist enostavno spletno stran, kamor bi se (vnaprej določen) uporabnik prijavil in potem uploadal določene datoteke. Te datoteke bi bile potem vidne na enem takem drevesnem seznamu, v stilu file managerja.
Sej, ne pričakujem, da bo kdo napisal kode, sam tko, neke osnovne napotke, al pa, če bi mogoče moral prej vedet malo več o vsem skupaj, kako priporočilo kaj naj si pogledam itd...
Hvala,
lp
Sej, ne pričakujem, da bo kdo napisal kode, sam tko, neke osnovne napotke, al pa, če bi mogoče moral prej vedet malo več o vsem skupaj, kako priporočilo kaj naj si pogledam itd...
Hvala,
lp
Death before dishonor!
Microsoft ::
ASP.NET 2.0 ma nek nov element, ki ga fliknes gor na formo, pa ima v sebi okno in gumb. Zelo preprosta stvar. Jst sem si to naredil, da si recimo uploadas slike gor. Pa lahko gledas koncnice, velikost datoteke. Potem pri tem pazi, da bo vsaka datoteka razlicno poimenovana ali pa jih ob shranjevanju preimenujes.
Sicer pa ne vem tocno, samo ima uploadanje preko HTTPja neke omejitve. Mislim, da je po defaultu 4MB. Samo se mi zdi, da lahko to povecas. Tko da za kake slike je cisto uporabno, za kaj vec po ne vem.
by Miha
Sicer pa ne vem tocno, samo ima uploadanje preko HTTPja neke omejitve. Mislim, da je po defaultu 4MB. Samo se mi zdi, da lahko to povecas. Tko da za kake slike je cisto uporabno, za kaj vec po ne vem.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
para! ::
Čak, hočš rečt, da se take stvari delajo s klikanjem? Če je tko, pol super, ker tale tvoja izjava da "fliknem element na formo" se sliši precej super :)
Sam, verjetno rabim kak editor, kaj predlagaš? WebMatrix, Visual Studio Express al kak se že imenuje?
lp
Sam, verjetno rabim kak editor, kaj predlagaš? WebMatrix, Visual Studio Express al kak se že imenuje?
lp
Death before dishonor!
Microsoft ::
Jst to delam v Visual Studio Express. Drgace pa gre koda ob eventu "upload" nekako takole:
if(this.fileUploader.HasFile)
{
if(this.fileUploader.PostedFile.ContentLenght < 1.000.000) //1MB
{
string path = @"C:\Uploader\" + this.FileUploader.FileName;
this.FileUploader.SaveAs(path);
}
}
by Miha
if(this.fileUploader.HasFile)
{
if(this.fileUploader.PostedFile.ContentLenght < 1.000.000) //1MB
{
string path = @"C:\Uploader\" + this.FileUploader.FileName;
this.FileUploader.SaveAs(path);
}
}
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wordpress custom pluginOddelek: Izdelava spletišč | 989 (834) | Gandalfar |
» | TripTrackerOddelek: Izdelava spletišč | 1671 (1229) | mile |
» | [ASP.NET] problemOddelek: Izdelava spletišč | 2169 (1819) | Microsoft |
» | Kak priti do Microsoft Visual Studia .NET?Oddelek: Programska oprema | 1327 (1068) | mtosev |
» | VS C++Oddelek: Programiranje | 2193 (1225) | Vesoljc |