Forum » Omrežja in internet » win XP zahteva geslo
win XP zahteva geslo
Rokomah ::
V omrežje imam povezano tri računalnike. Na enem je operacijski sistem XP HE, na preostalih dveh pa win98. Izklopljene imam vse požarne zide in šerane vse potrebne opcije, pa vendar, v primeru, da želim v omrežju pristopat iz računalnika kjer je win98 na računalnik kjer je win XP, le ta zahteva geslo. Ker to ne znam pravilno nastaviti, je povezava nemogoča. V nasprotni smeri (iz win XP na win98) pa ni težav.
Kako pravilno nastavim gesla, da bo povezava mogoča ali še bolje, kako se izognem vnašanju gesla?
HVALA
Kako pravilno nastavim gesla, da bo povezava mogoča ali še bolje, kako se izognem vnašanju gesla?
HVALA
PaJo ::
Na vseh racunalnikih se prijavi z istim uporbniskim imenom in geslom pa te nikjer ne bo sprasevalo zanj in bo delalo vse cisto ok
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Hvala na odgovoru...
Kaj pa če na vsak računalnik v omrežju pristopa druga oseba (trije računalniki v omrežju in trije različni ljudje), ki občasno uporabljajo podatke na mojem računalniku (win XP). Moj računalnik vedno zahteva geslo, čeprav ta opcija ni določena iz moje strani.
Kaj pa če na vsak računalnik v omrežju pristopa druga oseba (trije računalniki v omrežju in trije različni ljudje), ki občasno uporabljajo podatke na mojem računalniku (win XP). Moj računalnik vedno zahteva geslo, čeprav ta opcija ni določena iz moje strani.
ToniT ::
Dostop do windows XP preko omrežja je privzeto mogoč samo z uporabniškim imenom, ki ima geslo!
Prijava na vseh računalnikih v omrežju z istim uporabniškim imenom in geslom ni možna, ker je več različnih uporabnikov.
Kako drugemu uporabniku, ki pristopa v omrežju z win98 na moj računalnik, kjer je winXP omogočim izmenjavo podatkov preko mreže. Sedaj moj računalnik (winXP) zahteva geslo, ki pa ga nisem nastavil ali pogojeval. Vsi uporabniki v mreži smo prijavljeni s svojim imenom in geslom.
Hvala
Kako drugemu uporabniku, ki pristopa v omrežju z win98 na moj računalnik, kjer je winXP omogočim izmenjavo podatkov preko mreže. Sedaj moj računalnik (winXP) zahteva geslo, ki pa ga nisem nastavil ali pogojeval. Vsi uporabniki v mreži smo prijavljeni s svojim imenom in geslom.
Hvala
Klenobo ::
Probaj generiti uporabnike lokalno na WinXP in jih dodaj v pravice do dostopa shara.
Pajek.Net, (http://www.pajek.net)
Brezplačna MojaPosta.Com (http://www.MojaPosta.Com)
Brezplačna MojaPosta.Com (http://www.MojaPosta.Com)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ročna nastavitev varnosti v registru za wivXP HEOddelek: Pomoč in nasveti | 1350 (1232) | Rokomah |
» | WinXP v omrežju z win98Oddelek: Omrežja in internet | 1470 (1308) | Rokomah |
» | omrežno geslo za win98Oddelek: Omrežja in internet | 1396 (1296) | ricola78 |
» | Šeranje diska v domačem omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 1176 (1050) | ToniT |
» | (LAN) Moj racunalnik zahteva geslo za seznam sheranih mapOddelek: Operacijski sistemi | 1688 (1348) | jlpktnst |