Forum » Pomoč in nasveti » Počasen pc
Počasen pc
mattta ::
LP!
Mene zanima kaj bi lahko bilo z mojim računalnikom, ker zadnje čase se zelo počasi odziva.
Preveril sem z Spybotom, Bitdeffenderjem in cookie in temp datoteke sem zbrisal ampak nič ne pomaga. Res je da že nekaj manj kot 1 leto nisem pc-ja formatiral in disk je tudi že dokaj poln ampak vseeno me zanima kaj naj naredim da ga vrnem v prvotno "kondicijo" .
Hvala
Mene zanima kaj bi lahko bilo z mojim računalnikom, ker zadnje čase se zelo počasi odziva.
Preveril sem z Spybotom, Bitdeffenderjem in cookie in temp datoteke sem zbrisal ampak nič ne pomaga. Res je da že nekaj manj kot 1 leto nisem pc-ja formatiral in disk je tudi že dokaj poln ampak vseeno me zanima kaj naj naredim da ga vrnem v prvotno "kondicijo" .
Hvala
elasto_mania ::
a si ga probal formatirat?
če ne pa ga formatiraj.
Hw specifikacije napiši pa vrži animacije dol pa da ti se ne zažene ob zagonu dosti programov ker ti potem tečejo v ozadju.
če ne pa ga formatiraj.
Hw specifikacije napiši pa vrži animacije dol pa da ti se ne zažene ob zagonu dosti programov ker ti potem tečejo v ozadju.
Malo natančneje pls sem dokaj noob na tem področju. zanima me ravno če bi se ga dlo vrnit v prvotno stanje brez formatiranja.
hvala anyway
hvala anyway
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mattta ()
formatiraš lahko z diskeeperjem ki je za to najboljši program al pa z microsoft defragmenter dobiš ga z desni klik na trdi disk in properties pa tools.
potem start/run napišeš msconfig greš na startup in pogledaš kateri program se ti ne rabi vklopit pri zagonu.
na namizje klikneš z desno tipko properties in apparence daš na classic.
potem start/run napišeš msconfig greš na startup in pogledaš kateri program se ti ne rabi vklopit pri zagonu.
na namizje klikneš z desno tipko properties in apparence daš na classic.
CCMbrother ::
formatiraš lahko z diskeeperjemLOL!
Z diskeeperjem defragmentiraš in ne formatiraš! Kaj več o defragmentaciji si lahko prebereš tukaj!
Drugače defragmentacija ni slaba ideja (uporabi Diskeeperja, ker microsoftov defragmenter je počasen in neučinkovit)! Kar se tiče nesnage imam zelo dobre izkušnje z progijem Ewido anti-malware, katerega preizkusno različico najdeš tukaj! Mogoče uporabi še Registry Mechanic ali Advanced Administrative Tools, ki popravita napake v registru!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CCMbrother ()
muzičar ::
Če imaš NTFS file system je tako bv defrag ker je NTFS zelo urejen in se sam dobesedno defraga. Lahko pa probaš z TuneUP utilities 2006.
Hvala
Zdaj me pa še zanima da ne odpiram nove teme, kako je kaj z wireless internetom za prenosnik, mi lahko kdo o tem kaj pove prosim?
hvala lp
Zdaj me pa še zanima da ne odpiram nove teme, kako je kaj z wireless internetom za prenosnik, mi lahko kdo o tem kaj pove prosim?
hvala lp
Kupiš USB WLAN vmesnik in se povežeš z routerjem. Nič kompliciranega.Če imaš to doma in je router zelo blizu (vmes ni lito železen beton) potem kupiš za cca. 5k en 11MBps USB vmesnik (po možnosti isto firmo kot je router ker tako bo kompatibilnost zagotovljena).
jah jaz že imam kabelski internet ampak primer je da si je oče naročil prenosnika in bi rad imel internet tudi ko bo na poti z prenosnikom. Podatki prenosnika so: mreža 10/100/1000 in brezžična WLAN 802.11b/g, modem v.92;
Torej kaj bi jaz mogel še narediti?
hvala
Torej kaj bi jaz mogel še narediti?
hvala
jah jaz že imam kabelski internet ampak primer je da si je oče naročil prenosnika in bi rad imel internet tudi ko bo na poti z prenosnikom.
To verjetno velika daljina od hiše edino kakšen mobilni internet.
To verjetno velika daljina od hiše edino kakšen mobilni internet.
Heheh tako pa to ne gre. Ne mislit da če bo on na hrvaškem užival da bo lahko na domači mreži. Že ko bo šel k sosedu bo imel slab signal. Tako da ja kot je elasto povedal kak mobilni internet - povezava 56.6kBps - samo je dost za plačat pa ni hiter, no ja za msn pa prebiranje novic na spletu je kul za kaj več pa ne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DefragmentacijaOddelek: Programska oprema | 2277 (1519) | Aleš Ocepek |
» | resize ntfs particije ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1158 (1077) | BaRtMaN |
» | kolko kaj defragmentirate vaše diske?Oddelek: Strojna oprema | 1646 (1193) | fahrenGONE |
» | Particije - koliko in zakajOddelek: Pomoč in nasveti | 1164 (900) | Trubar |
» | DiskeperOddelek: Programska oprema | 1277 (1179) | darkolord |