Forum » Omrežja in internet » Pretok podatkov prek WiFi-ja
Pretok podatkov prek WiFi-ja
Mitch ::
Pozdravljeni!
Danes sem se spravil malce testirati svoj brezžični usmerjevalnik in prišel do par zanimivih ugotovitev. Testiral sem s pomočjo programa Qcheck, komunikacija pa je potekala med namiznim in prenosnim računalnikom. Zanimivo je bilo predvsem to, da je pretok med etažama (armiran beton) znašal enako kot v primeru, da je bil prenosnik tik ob usmerjevalniku (okrog 20 Mb/s). To naj bi bila najbrž zgorna meja WAN->LAN povezave, samo v mojem primeru naj bi bila povezava LAN->LAN!? Pa še nekaj: ping je bil v obeh primerih sumljivo nizek 1-2 ms (100 Byte paketki), kar pomeni, da pingi sploh niso problem pri WLANu...
LP, Mitch
Danes sem se spravil malce testirati svoj brezžični usmerjevalnik in prišel do par zanimivih ugotovitev. Testiral sem s pomočjo programa Qcheck, komunikacija pa je potekala med namiznim in prenosnim računalnikom. Zanimivo je bilo predvsem to, da je pretok med etažama (armiran beton) znašal enako kot v primeru, da je bil prenosnik tik ob usmerjevalniku (okrog 20 Mb/s). To naj bi bila najbrž zgorna meja WAN->LAN povezave, samo v mojem primeru naj bi bila povezava LAN->LAN!? Pa še nekaj: ping je bil v obeh primerih sumljivo nizek 1-2 ms (100 Byte paketki), kar pomeni, da pingi sploh niso problem pri WLANu...
LP, Mitch
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | T-2 in portiOddelek: Omrežja in internet | 5133 (2583) | gazibo |
» | Prekinjanje VPN povezaveOddelek: Omrežja in internet | 2379 (2029) | ircr |
» | T-2jev IPv6 na optiki- nekaj težavOddelek: Omrežja in internet | 6727 (6265) | BlueRunner |
» | Torrenti preko Tuš TelekomaOddelek: Omrežja in internet | 4686 (2247) | Yacksy |
» | Windows domena prek routerjevOddelek: Omrežja in internet | 1882 (1565) | BlueRunner |