Forum » Programiranje » Kako v php includati prvo stran?
Kako v php includati prvo stran?
mikes ::
Želim da se mi ob kliku linkov v meniju naloži le del strani - kot z iframe. Podstrani imam posebej shranjene in bi želel da bi se mi 1stran.php pokazala takoj ko vstopiš na stran.
Ali to kodo vpisati na začetek strani - kode, ali znotraj frama v katerem želim da se mi odpirajo podstrani?
Kako doseči da se mi bo ob vstopu na stran takoj odprla 1stran.php in potem po kliku tudi ostale... novice.php, dejavnost.php...
koda
$page = $_GET["page"];
if($page == "novice"){ include "novice.php";}
else if($page == "dejavnost"){ include "dejavnost.php";}
Hvala
Ali to kodo vpisati na začetek strani - kode, ali znotraj frama v katerem želim da se mi odpirajo podstrani?
Kako doseči da se mi bo ob vstopu na stran takoj odprla 1stran.php in potem po kliku tudi ostale... novice.php, dejavnost.php...
koda
$page = $_GET["page"];
if($page == "novice"){ include "novice.php";}
else if($page == "dejavnost"){ include "dejavnost.php";}
Hvala
mte ::
if (isset($_GET["page"])) { switch($_GET["page"];) { // vnos moramo preverjati zaradi varnosti ročno! case "novice": include "novice.php"; break; case "dejavnosti": include "dejavnosti.php"; break; // ... za vsako definirano stran naprej default: // za vsak napačen vnos v brskalniku vrzemo uporabnika na prvo stran include "1stran.php"; break; } } else { include "1stran.php"; }
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Uporaba spremenjivke iz JavaScript v PHPOddelek: Programiranje | 1430 (1069) | direstrait |
» | Prikaži več gumbOddelek: Programiranje | 3306 (2723) | MrBrdo |
» | en klik AHREF odpre 2 strani ?Oddelek: Izdelava spletišč | 907 (733) | PujsaPepa |
» | Javascript in phpOddelek: Izdelava spletišč | 1952 (1641) | rokpok |
» | Eno vprašanje glede slo-tech podobnim stranem?Oddelek: Izdelava spletišč | 1583 (1066) | alesrosina |