» »

Ful rabim nasvet pri nakupu laptopa

Ful rabim nasvet pri nakupu laptopa

sfinx ::

Živjo

Končno se je uresničila moja dolgoletna fantazma in sicer nakup laptopa. Čakala sem na to, da bom imela keš in pa na to, da bo tehnologija vsaj en tolk... glede na laptope sicer.
Sedaj imam na razpolago 2 varjanti za nakup in ful bi vas prosila za nasvet. Kar potrebujem je laptop , ki bo valda čimmočnejši in bo pomožnosti zadostil neke osnovne potrebe za grafično oblikovanje. (Vsi vemo, da so laptopi počasnejši, kot sicer, tako, da si ne delam iluzij, vseeno pa so mašine kot to kar želim kupit jaz, dovolj kvalitiene za neko klasično delo v photoshopu, indesignu ipd...) . Mislm, sicer itak nameravam delat, na mojmu klasičnemu kompu gre se samo za to,da se lahko od moje mize premknem tudi kam ven ... namreč trenutno moj lajf zgleda tako, da presedim skorajda cal dan v zaprtem prostoru za računalnikom. Laptop mi bo omogočil ravno to da sem free in da lahko delam...
Kar se tiče keša pa je tako max 200K maybe 205K imam na razpolago, tako da s tem moram sčarat nekaj...

Torej izbiram med:

1)
Core Logic
SiS 648FX + 963 chipset

Osnovni pomnilnik
. 512 MB Razširljiv na:
. 1GB, s 128/256/512MB SODIMM Moduli

Video Vmesnik
. ATi Mobility Radeon 9700 high performance chip
. Supporting SXGA+ resolution
. Integrated 128-bit 2D/3D Graphics Accelerator
. External Memory up to 128MB DDR SGRAM on board
. Ločljivost do 1400 x 1050

Zvočni vmesnik
. AC"97 2.1 Compliant
. 3D stereo enhanced sound system
. Sound-Blaster PROTM compatible
. S/PDIF Digital output (5.1CH)
. 2x Built-in Speakers / 1x Built-in Microphone

I/O ports
. 2x USB 2.0 ports
. 1x Mini IEEE 1394a port
. 1x S-Video jack for TV output
. 1x Serial port
. 1x Parallel port(LPT1), supporting ECP/EPP
. 1x Infrardeč vmenik
. 1x Izhod za zunanji monitor
. 1x PS/2 port
. 1x Microphone jack
. 1x Headphone jack
. 1x RJ-11 modem
. 1x RJ-45 LAN
. 1x DC (za napajanje)

PCMCIA
. 1 x Tip II PCMCIA

CPU

. INTEL Pentium 4 2800 (533MHz 512k S478) MHz

Ekran
. 15.0" SXGA+ TFT

Čitalec pomnilniških kartic

. 7-in-1 Card Reader

Diska je 40 giga
ima pa tudi DVD -RW Double Layer...

Druga varjanta pa je:
AMD Athlon 2.0 64 3200+
Disk 80 giga
ram 1giga
monitor : 15`4
DVD -RW Double Layer...
Garfična: GeForceFX_5200 128Mb
Pa vsi klasični porti... se mi neda naštevat

Torej, moj proble pri izbiri je v tem, da ima ta prva varianta ful bolšo grafično, medtem, ko ima ta druga varianta boljši procelsor, pa še disk ma več placa...hm... kaj nardit??
Oba staneta 195.000,00 SIT, s tem, da je ta prvi predstavitveni laptop in ima samo 1/2 l garancije... ta drugi, pa je os. rač od enga tipa, ki si ga je kupu za na teren, pa ga zdaj ne rabi več... in ima garancije še slabi 2leti...

Ful, bi bila hvaležna za kakšen nasvet, če pa veste za kakšno bolšo varjanto za tak keš mi pa plis sporočte...

Thanx

MarVinck ::

Na hitro pogledano, mislim da bi bil boljši drugi. Več rama, diska, večji zaslon...

pirat ::

Če iščeš laptop zato, da boš lahko delala tudi kje zunaj, potem pazi na zmogljivost baterije (prav nobena oprema ti ne pomaga, če se akumulator prehitro prazni - tu se mi zdi da zna biti drugi model precej energetsko požrešen)....

sfinx ::

Ne, ne načeloma, bom delala zunaj na vrtu, kjer bom imela kabel speljan, tako da nebo baterije žrlo... Gre se mi predvsem za to (kot verjetno vsakemu) da za ta denar dobim najboljšo možno varjanto. Sicer se ukvarjam z grafičnim oblikovanjem in ćželim si tudi, da mi bo laptop delal vsaj normalno na teh photoshop, indesig programih... sicer bom namreč delala (mislim da sem že povedala ;) na klasičnem kompu, ki pa je itak kul..
... aja pa še to se mi zdi, da sem pozabila, pri ta prvem je rama 1giga

Fizikalko ::

Prvi je out. Drugi pa kar kul.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafika v prenosniku???

Oddelek: Kaj kupiti
214230 (3650) M@73Y
»

Poceni prenosnik