Forum » Operacijski sistemi » SUSE10.1 ter prenosnik
SUSE10.1 ter prenosnik
Sims ::
Lep pozdrav,
naložil sem Suse10.1 na en starejši prenosnik. Skoz med instalacijo in potem kasneje tudi v KDE me meče v stanje pripravljenosti. Sicer sem gledal v Power menegerju (KDE), vendar se ne da nič popravit. Ko dam na ACPI mi javi nekaj v smislu, da ne uporablja ACPI ... Skratka nočem da mi prenosnika meče v stanje pripravljenosti. Se da kaj postoriti?
Hvala.
Sims
naložil sem Suse10.1 na en starejši prenosnik. Skoz med instalacijo in potem kasneje tudi v KDE me meče v stanje pripravljenosti. Sicer sem gledal v Power menegerju (KDE), vendar se ne da nič popravit. Ko dam na ACPI mi javi nekaj v smislu, da ne uporablja ACPI ... Skratka nočem da mi prenosnika meče v stanje pripravljenosti. Se da kaj postoriti?
Hvala.
Sims
Sims ::
Pozdravljen,
da, zadeva deluje ... Kasneje pri boot-u napiše "skipped ". Če prav razumem, moramo sedaj stvar nareti, da bo vedno preskočilo?
Sims
da, zadeva deluje ... Kasneje pri boot-u napiše "skipped ". Če prav razumem, moramo sedaj stvar nareti, da bo vedno preskočilo?
Sims
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sims ()
kriko1 ::
Da, odpri /boot/grub/menu.lst:
#sudo kwrite /boot/grub/menu.lst
Primer razdelka:
###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: linux###
title SUSE LINUX 10.0
root (hd1,1)
kernel /vmlinuz root=/dev/sda1 vga=0x317 selinux=0 resume=/dev/sdb6 splash=verbose showopts elevator=deadline apm=off acpi=off
initrd /initrd
Dodaj v tisto kernel..... vrstico na konec.
#sudo kwrite /boot/grub/menu.lst
Primer razdelka:
###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: linux###
title SUSE LINUX 10.0
root (hd1,1)
kernel /vmlinuz root=/dev/sda1 vga=0x317 selinux=0 resume=/dev/sdb6 splash=verbose showopts elevator=deadline apm=off acpi=off
initrd /initrd
Dodaj v tisto kernel..... vrstico na konec.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako v Ubuntuju vklopiti nov kernel?Oddelek: Operacijski sistemi | 1125 (999) | Mitja358 |
» | Ubuntu oz. Mint in Realtek 8139D EthernetOddelek: Operacijski sistemi | 925 (835) | kpkp |
» | dual boot xp/ubuntuOddelek: Operacijski sistemi | 1846 (1727) | misek |
» | gnu grubOddelek: Operacijski sistemi | 1264 (1217) | Loaded |
» | linux shutdownOddelek: Operacijski sistemi | 1518 (1340) | karafeka |