» »

Usb razdelilec in 12V

Usb razdelilec in 12V

mlakar ::

Pozdravljeni!

Mam dve USB lučki ki jih bom priklopil v avto na 12V. Kupu sem primern uporček, tko da to ni problem. Bolj me zanima to. Uzel bom kar usb ki se ušteka v plato, potem pa gre pač do vhodov (ta ima dva) sadaj je not pač 2x napajanje, 2x masa in 4x data kebeljčeki. Pred napajanje bi vezu uporček in to je to. Bo USB lučka delovala samo z maso in napajanjem?

LP

5er--> ::

Bo delovala, samo upor se bo verjetno kar zelo grel.

Azrael ::

Tako, kot si si zamislil ne bo šlo.

Upor s stalno vrednostjo bo zagotovil pravilno napetost samo pri točno določeni obremenitvi, (U = I * R), kar vsekakor ne moreš zagotoviti, če boš enkrat priklopil eno, drugič pa dve lučki. Dejstvo, da napetost v avtu niha od 8 do 16V, dokončno pokoplje tako zamisel.

Ugibam, lučki imata visokosvetilno LED diodo, torej tokovna obremenitev relativno majhna?

Namesto upora raje uporabi regulator 7805 (ima primerno ohišje, da ga zavoljo hlajenja lahko pritdiš na pločevino avtomobila), jasno pa ne smeš pozabiti zraven montirati še blokirna kondija. Cena vsega manj kot 1€.
Nekoč je bil Slo-tech.

Aha kaj pa če naredim za vsako lučko posebaj? Na vsako svoj upor? Ja to je lučka ki se jo ponavadi uporablja pri prenosniku za osvetljitev.

Aha sj regulator sem mel tudi že v mislih, sam sem rajši izbral samo upor, nism nevemkakšen štromar in se izbral lažjo vezavo.

Pol pravte da boljš dat regulator? Kako potem zgleda vezava?

HVALA za pomoč!

LP

ql000 ::

Vezavo regulatorjev imaš v vsakem datasheetu regulatorja, pravtako vrednosti pripadajočih kondenzatorjev.

_pobesneli_ ::

Regulator bi bil najboljsi ja...ker se mi zdi da bi prek upora prej ali slej crknlo pa še ne bi imel stalne osvetljitve.

kje si kupil lučko??
Gregor

E-misija v Kamniku! Ok pol bom pa skoču v IC po regulator.

Hvala in LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napajalnik za LED svetilke

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
4012205 (11473) IQ42
»

DC Power Meter

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
263276 (2367) Pyr0Beast